UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

The Next Generation (TNG)

Problemy i zapytania związane z działaniem programów genealogicznych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
pchec
Podziękował/a: 1 raz
Podziękowano: 8 razy
Kontakt:

The Next Generation (TNG)

Post autor: pchec » wt sie 07, 2012 6:01 pm

Rozważam przesiadkę z dotychczasowo używanego programu na The Next Generation. Po przejrzeniu wersji demo i wielu stron innych użytkowników, jestem o krok od decyzji o zakupie. Program wygląda na tyle solidnie, że powinien wystarczyć nie tylko do publikacji danych w sieci (z należytą kontrolą prywatności), ale wręcz jako główny program genealogiczny. Jeżeli ktoś z forumowiczów ma doświadczenie z TNG i chciałby się podzielić opinią, to poproszę.

Awatar użytkownika

wooc
Podziękował/a: 10 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: The Next Generation (TNG)

Post autor: wooc » śr sie 08, 2012 7:46 am

Kiedyś się nad tym samym zastanawiałem, ale znalazłem PhpGedView, które jednak obecnie nie jest już intensywnie rozwijane. Obecnie korzystam z webtrees. Jak to wygląda możesz zobaczyć na mojej stronie. Odnośnik w stopce.
Pozdrawiam
Łukasz Wileński
-----------------------------
http://rodzina.sunschool.edu.pl/

Awatar użytkownika

rrafaell
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 6 razy
Kontakt:

Re: The Next Generation (TNG)

Post autor: rrafaell » śr sie 08, 2012 9:34 am

Nie wiem, jak jest w najnowszej wersji, ale w starszych można było zapisać jedynie nazwisko panieńskie lub po ślubie.
pozdrawiam
Rafał Chalabala

www.gen.chalabala.info

ODPOWIEDZ

Wróć do „Programy genealogiczne”