Witam,
Dla zainteresowanych, Oleg Chorowiec, autor strony internetowej http://www.szlachta.com.pl, poświęconej szlachcie Wołynia, Podola i Kijowszczyzny wydał właśnie pierwszy tom opracowania pt. "Herbarz szlachty wołyńskiej". Można go nabyć od autora poprzez Allegro http://allegro.pl/herbarz-szlachty-woly ... ?source=oo
, ale już wkrótce ma się pojawić również w księgarniach.
Pozdrawiam
Darek
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
HERBARZ SZLACHTY WOŁYŃSKIEJ T. I
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 165 razy
-
- Podziękował/a: 91 razy
- Podziękowano: 189 razy
Re: HERBARZ SZLACHTY WOŁYŃSKIEJ T. I
A ja polecam,
informacji moze o wielu rodzinach nie ma zbyt duzo, ale podstawowe sa i podane zrodlo- tj. w jakim archiwum, pod jakim numerem itd. znajduja sie materialy dotyczace danej rodziny, a to na poczatek poszukiwan napewno ogromna pomoc
pozdrawiam Beata
P.S
Krzysztof,
mozna dyskutowac na temat , czy na forum "dozwolone " jest robienie tego typu reklamy, ale napisac : "Pracy tego Pana tu nie polecałbym raczej" to troche malo konkretne i "pachnie " jakims osobistym urazem (moze sie myle) i nie mowi nic o "wartosci" tej ksiazki
informacji moze o wielu rodzinach nie ma zbyt duzo, ale podstawowe sa i podane zrodlo- tj. w jakim archiwum, pod jakim numerem itd. znajduja sie materialy dotyczace danej rodziny, a to na poczatek poszukiwan napewno ogromna pomoc
pozdrawiam Beata
P.S
Krzysztof,
mozna dyskutowac na temat , czy na forum "dozwolone " jest robienie tego typu reklamy, ale napisac : "Pracy tego Pana tu nie polecałbym raczej" to troche malo konkretne i "pachnie " jakims osobistym urazem (moze sie myle) i nie mowi nic o "wartosci" tej ksiazki

-
- Podziękował/a: 36 razy
- Podziękowano: 72 razy
- Kontakt:
Też chcę to kupić, pomimo, że moich tam nie będzie (raczej), dla celów ogólnorozwojowych, bym powiedziała, nowa książka genealogiczna i to ważny rejon (jakiś Paweł Wierzycki szwoleżer urodził się w Równem, ale nie wiem w którym!!!). Ale jak to zrobić? Przez allegro nie chcę, a w Empiku nie ma, jak wstukałam dzisiaj w wyszukiwarkę to się nic nie wyświetliło (???). Autor mi odpowiedział, że będzie w Empiku, skromny jest bardzo bo wszystkie dane wysłałam, żeby mi ... sprzedał, ale widać ma mało i oszczędza dla innych (!!!). Fakt, że zapytałam czy będzie w Empiku, ale nie ma.
Łucja
Łucja
Wierzycki, Satalecki, Tyrkalski, Hertel. Rościszewski, Ostrowski, Umiński, Mellin, Kiełczewski, Znaniecki. Domański, Sawicki, Bohusz, Doronicz. Maziarz. Stec, Winiarz, Rusin, Szałda, Fryz. Saja, Dec, Rak, Burdzy, Duma.
Dziennik genealogiczny
Dziennik genealogiczny
-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 42 razy
Beato,
nie chodzi o reklamowanie. W poście Krzysztofa akcent rozkłada się tak:
"Pracy TEGO PANA TU nie polecałbym raczej."
Ja przyłączam się niestety do zdania Krzysztofa.
Sonia
nie chodzi o reklamowanie. W poście Krzysztofa akcent rozkłada się tak:
"Pracy TEGO PANA TU nie polecałbym raczej."
Ja przyłączam się niestety do zdania Krzysztofa.
Sonia
-
Mnie pan Chorowiec bardzo pomógł, ale rozumiem, że mogą być osoby, które mają inne doświadczenia. Zupełnie niezależnie ciekawi mnie natomiast, jakie konkretnie macie Państwo zarzuty wobec tej publikacji?
Michał
Michał