UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

HERBARZ SZLACHTY WOŁYŃSKIEJ T. I

Kącik poświęcony sprawom herbowym

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
darconi
Podziękował/a: 2 razy
Podziękowano: 1 raz
Kontakt:

HERBARZ SZLACHTY WOŁYŃSKIEJ T. I

Post autor: darconi » pt wrz 07, 2012 9:50 am

Witam,

Dla zainteresowanych, Oleg Chorowiec, autor strony internetowej http://www.szlachta.com.pl, poświęconej szlachcie Wołynia, Podola i Kijowszczyzny wydał właśnie pierwszy tom opracowania pt. "Herbarz szlachty wołyńskiej". Można go nabyć od autora poprzez Allegro http://allegro.pl/herbarz-szlachty-woly ... ?source=oo
, ale już wkrótce ma się pojawić również w księgarniach.
Pozdrawiam
Darek
***MORTUI VIVENTES OBLIGANT***
<zmarli zobowiązują żyjących >

Awatar użytkownika

Krzysztof Rondo
Podziękował/a: 2 razy
Podziękowano: 165 razy

Re: HERBARZ SZLACHTY WOŁYŃSKIEJ T. I

Post autor: Krzysztof Rondo » śr wrz 19, 2012 12:35 am

Pracy tego Pana tu nie polecałbym raczej.
Krzysztof

Awatar użytkownika

beata bistram
Podziękował/a: 91 razy
Podziękowano: 189 razy

Post autor: beata bistram » śr wrz 19, 2012 10:38 am

A ja polecam,
informacji moze o wielu rodzinach nie ma zbyt duzo, ale podstawowe sa i podane zrodlo- tj. w jakim archiwum, pod jakim numerem itd. znajduja sie materialy dotyczace danej rodziny, a to na poczatek poszukiwan napewno ogromna pomoc
pozdrawiam Beata
P.S
Krzysztof,
mozna dyskutowac na temat , czy na forum "dozwolone " jest robienie tego typu reklamy, ale napisac : "Pracy tego Pana tu nie polecałbym raczej" to troche malo konkretne i "pachnie " jakims osobistym urazem (moze sie myle) i nie mowi nic o "wartosci" tej ksiazki :(

Awatar użytkownika

Łucja
Podziękował/a: 36 razy
Podziękowano: 72 razy
Kontakt:

Post autor: Łucja » śr wrz 19, 2012 11:09 am

Też chcę to kupić, pomimo, że moich tam nie będzie (raczej), dla celów ogólnorozwojowych, bym powiedziała, nowa książka genealogiczna i to ważny rejon (jakiś Paweł Wierzycki szwoleżer urodził się w Równem, ale nie wiem w którym!!!). Ale jak to zrobić? Przez allegro nie chcę, a w Empiku nie ma, jak wstukałam dzisiaj w wyszukiwarkę to się nic nie wyświetliło (???). Autor mi odpowiedział, że będzie w Empiku, skromny jest bardzo bo wszystkie dane wysłałam, żeby mi ... sprzedał, ale widać ma mało i oszczędza dla innych (!!!). Fakt, że zapytałam czy będzie w Empiku, ale nie ma.

Łucja
Wierzycki, Satalecki, Tyrkalski, Hertel. Rościszewski, Ostrowski, Umiński, Mellin, Kiełczewski, Znaniecki. Domański, Sawicki, Bohusz, Doronicz. Maziarz. Stec, Winiarz, Rusin, Szałda, Fryz. Saja, Dec, Rak, Burdzy, Duma.

Dziennik genealogiczny

wolhynien
Podziękował/a: 1 raz
Podziękowano: 42 razy

Post autor: wolhynien » śr wrz 19, 2012 2:11 pm

Beato,

nie chodzi o reklamowanie. W poście Krzysztofa akcent rozkłada się tak:
"Pracy TEGO PANA TU nie polecałbym raczej."

Ja przyłączam się niestety do zdania Krzysztofa.

Sonia

m_zielonka

Post autor: m_zielonka » śr wrz 19, 2012 3:30 pm

Mnie pan Chorowiec bardzo pomógł, ale rozumiem, że mogą być osoby, które mają inne doświadczenia. Zupełnie niezależnie ciekawi mnie natomiast, jakie konkretnie macie Państwo zarzuty wobec tej publikacji?

Michał

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szlachta, herbarze, heraldyka”