Witam,
Zwracam się z serdeczną prośbą do osób posiadających abonament na portalu genealogie.com
lub mogących mi pomóc w nawiązaniu kontaktu z posiadającymi na tym portalu drzewa
genealogiczne,chodzi mi o nazwisko Lindner z departamentu Pas-de-Calais nadmieniam,że
pomimo braku znajomości j.francuskiego próbowałem samodzielnie poszukiwać poprzez różne
portale niestety bez powodzenia,natomiast aby uzyskać kontakt poprzez genealogie.com
należy wykupić abonament, a ja aktualnie nie mogę tego zrobić.
Będę wdzięczny za każdą informację.
Pozdrawiam
Lucjan
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Poszukiwania we Francji
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Re: Poszukiwania we Francji
Tam się można zapisać bez kupowania abonamentu, od czasu do czasu mają taką promocję.
W Pas-de Calais są trzy drzewa z nazwiskiem Lindner. Mogę do nich napisać, ale co mam im napisać? Podaj swój mail może, żebym mogła ich poprosić o kontakt z Tobą.
W Pas-de Calais są trzy drzewa z nazwiskiem Lindner. Mogę do nich napisać, ale co mam im napisać? Podaj swój mail może, żebym mogła ich poprosić o kontakt z Tobą.
Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
-
Witam, prosze także o sprawdzenie Józefa Wilka prawdpodobnie miał syna Michała, Józef miał dwie zony i mieszkał prawdopodobnie w Houilles, a także jego brata Jana ożenionego z Heleną Wiktor (nie wiem gdzie mieszkali) mieli chyba 6 dzieci , helena zmarła we francji. dziekuje i pozdrawiam Krzysztof
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Krzysztofie, osób, które wymieniasz nie ma, a w każdym razie ja ich nie widzę, natomiast są dwie dziewczynki urodzone już we Francji i naturalizowane wraz z rodzicami w 1935 roku (o rodzicach nie podają żadnych danych, tylko że byli naturalizowani a dzieci razem z nimi) Michalina ur. 8 wrzesnia 1931 w Sartrouville (dep. Seine-et-Oise) oraz Angela ur. 22 października 1933 w Sartrouville (dep. Seine-et-Oise).
Ponadto:
Liliana ur. 02/04/1961, w Saint Germain En Laye córka Michała i Anny (o rodzicach brak danych) po mężu Andrzejowa Solecki (ślub 21/06/1986, w Achères)
Irena ur. le 12/05/1939 w Houilles dep. Yvelines (o rodzicach nic nie ma), mąż Fautrait Jean-Claude
Jakubina zm. 01/01/2011, w Chevreuse, dep. Yvelines, mąż Lécot Jacques (o jej rodzicach i dacie urodzenia nic nie ma)
Ponadto:
Liliana ur. 02/04/1961, w Saint Germain En Laye córka Michała i Anny (o rodzicach brak danych) po mężu Andrzejowa Solecki (ślub 21/06/1986, w Achères)
Irena ur. le 12/05/1939 w Houilles dep. Yvelines (o rodzicach nic nie ma), mąż Fautrait Jean-Claude
Jakubina zm. 01/01/2011, w Chevreuse, dep. Yvelines, mąż Lécot Jacques (o jej rodzicach i dacie urodzenia nic nie ma)
Pozdrawiam
Maria
Maria
-