Pozdrawiam
Jacek
Moderator: Moderatorzy
No pewnie, że przegapiłem. :oops:kion pisze:Moj tez Krzysztofie przegapiles
WspanialeKrzysztof Rondo pisze:No pewnie, że przegapiłem. :oops:kion pisze:Moj tez Krzysztofie przegapiles
Maćku dla Ciebie jest troche więcej informacji, w tym jedna, moim zdaniem, może wiązać się pośrednio z osobą poszukiwaną.
Kazimierz Suffczyński, b. naczelnik wydziału naukowego w Okręgu Naukowym Warszawskim, emeryt, radca Dyrekcji Ubezpieczeń, kawaler Orderu św. Anny II kl., Orderu św. Stanisława II kl. I Orderu św. Włodzimierza IV kl.; po długiej i ciężkiej chorobie, opatrzony św. sakramentami, zm. 04.11.1855 w wieku 59 lat, nab. żał. 08.11.1855 w dolnym kość. św. Krzyża, eksp. Tegoż dnia z tegoż kośc. na cm. Powązkowski, zapr. stroskani syn i córka. (855;294)
W pierwszą rocznicę śmierci nab. żał. 4.11.1856 w kośc. św. Krzyża, zapr. pozostały syn (856;289)
W trzecią rocznicę zgonu wotywa żał. 4.11.1858 w kośc. św. Krzyża, zapr. pozostały syn. (858;291)
Franciszek Suffczyński, w młodości wojskowy, później aż do śmierci sędzia pokoju pow. hrubieszowskiego, zm. 30.04.1843 w dobrach swych Hostynne w pow. hrubieszowskim, poch. tamże 03.07.1843. (843;198)
To może nie wprost odpowiedź na Twe zapytanie ale …
Justyna Godebska z Godfrinon, małżonka Cypriana Godebskiego , płk., dowódcy 8 pp Księstwa Warszawskiego, poległego pod Raszynem w bitwie z Austriakami 19.04.1809; zm. 07.01.1824, żyła lat 39, poch dnia następnego przy grobowcu męża na cm. Powązkowskim w Warszawie, nab. żał. 09.01.1834 w kośc. Pijarów, zapr. trzech synów. (824;7)
Krzysztof
A to zes mi Krzysztofie namieszal tym postem. Bo z tego wynika ze Józefa Maj, nie mogla byc matka Antoniego, Bronisława i Stefana Natansonów, ktorzy urodzili sie po 1855...Krzysztof Rondo pisze:Tadeuszu.
Jan Maj, redaktor „Gazety Krakowskiej” przez 36 lat; zm. 06.12.1831 przeżywszy lat 73, zostawił żonę i córkę. (831;340)
Józefa z Majów Natanson, małżonka Henryka Natansona, właściciela księgarni na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie; zm. 04.1855 w 23 wiośnie życia swego, poch. 14.04.1855. (855;100)
Krzysztof
Dzięki za sprawdzenie, szkoda tylko, że nic o nim nie ma :?Krzysztof Rondo pisze:Nie, Tomku, nie ma nekrologu o podanym przez Ciebie nazwisku.
Krzysztof
Jacku.DąbrowskiJacek pisze:Gąsiorowski Julian
Gąsiorowska Tekla z Moczarskich
Moczarski Damazy
Moczarska Anna z Piechowskich
Na szczescie predko odnalazlem wlasciwia drogeKrzysztof Rondo pisze:Maćku.
Cieszę się, że udało mi się trochę Ci "namieszać", bo to oznacza, że błądziłeś.![]()
Krzysztof