UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Pytanie o mikroflilmy do zamowienia

Wolne forum wymiany myśli, doświadczeń i wiedzy

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
Kikoo1978
Podziękował/a: 4 razy
Podziękowano: 1 raz

Pytanie o mikroflilmy do zamowienia

Post autor: Kikoo1978 » sob lis 10, 2012 3:40 pm

Witam,
Znalazlam microfilmy na stronie Family History Library Catalog i jak najszybciej je zamowie ale mam ostatnie pytanie, jak juz je otrzymam do domu to w jakiej one sa formie do odczytania ? mowi sie o mikrofilmach i nie mam zielonego pojecia jak to wyglada !! Bardzo prosze o wytlumaczenie jesli jest ktos kto juz zamowil rodzaj takiego mikrofilmu.

Dziekuje bardzoo
Aleksandra G.

woj krakowskie: Rusek, Wiencek, Żabicka, Glanowski(a), Dela, Kozinski(a), Rojek, Chaba
woj slaskie: Kukuła, Dorison, Schröfel, Täuber,Domogalla (Domogała), Kołodziej, Burek, Żydek

Awatar użytkownika

MariaŁopaciuk
Podziękował/a: 77 razy
Podziękowano: 20 razy

Re: Pytanie o mikroflilmy do zamowienia

Post autor: MariaŁopaciuk » sob lis 10, 2012 4:34 pm

Kikoo1978 pisze:Witam,
Znalazlam microfilmy na stronie Family History Library Catalog i jak najszybciej je zamowie ale mam ostatnie pytanie, jak juz je otrzymam do domu to w jakiej one sa formie do odczytania ? mowi sie o mikrofilmach i nie mam zielonego pojecia jak to wyglada ! !
:D Nie ma możliwości zamówienia mikrofilmu do domu ! ! !
Mikrofilm możesz zamówić do najbliższej dla siebie położonej siedziby mormonów i tam go przeglądnąć na specjalnych do tego przystosowanych czytnikach

https://www.familysearch.org/locations/centerlocator

Lyon France Family History CenterX
10 avenue de Verdun
ECULLY, 69130
FRANCE
45.775111 Latitude (Y) 4.785210 Longitude (X)
+33 478 3331 79
Maria Łopaciuk

interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)

AUTOR TEMATU
Kikoo1978
Podziękował/a: 4 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Kikoo1978 » sob lis 10, 2012 11:40 pm

Witam

I dzieki za odpowiedz. Czyli zamowienie microfimmu trafia do odpowiedniej jednostki i tam przez jakis czas sobie czeka az sie ktos zglosi do przegladniecia ? czyli bede musiala znalezc czas by tam podjechac.

Dzieki,

Ola
Aleksandra G.

woj krakowskie: Rusek, Wiencek, Żabicka, Glanowski(a), Dela, Kozinski(a), Rojek, Chaba
woj slaskie: Kukuła, Dorison, Schröfel, Täuber,Domogalla (Domogała), Kołodziej, Burek, Żydek

Awatar użytkownika

Ynicz
Podziękował/a: 41 razy
Podziękowano: 315 razy
Kontakt:

Post autor: Ynicz » ndz lis 11, 2012 11:26 am

Kikoo1978 pisze: Czyli zamowienie microfimmu trafia do odpowiedniej jednostki i tam przez jakis czas sobie czeka az sie ktos zglosi do przegladniecia ? czyli bede musiala znalezc czas by tam podjechac.
Tylko i wyłącznie samemu przeglądać (chyba, że uda się kogoś znaleźć, kto by mógł).
Ze autopsji wiem jednak, że przeglądanie samemu ma swój urok i jest bardzo ciekawe i wciągające . :)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wymiana doświadczeń”