Witam,
Znalazlam microfilmy na stronie Family History Library Catalog i jak najszybciej je zamowie ale mam ostatnie pytanie, jak juz je otrzymam do domu to w jakiej one sa formie do odczytania ? mowi sie o mikrofilmach i nie mam zielonego pojecia jak to wyglada !! Bardzo prosze o wytlumaczenie jesli jest ktos kto juz zamowil rodzaj takiego mikrofilmu.
Dziekuje bardzoo
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Pytanie o mikroflilmy do zamowienia
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 49
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 1 raz
Pytanie o mikroflilmy do zamowienia
Aleksandra G.
woj krakowskie: Rusek, Wiencek, Żabicka, Glanowski(a), Dela, Kozinski(a), Rojek, Chaba
woj slaskie: Kukuła, Dorison, Schröfel, Täuber,Domogalla (Domogała), Kołodziej, Burek, Żydek
woj krakowskie: Rusek, Wiencek, Żabicka, Glanowski(a), Dela, Kozinski(a), Rojek, Chaba
woj slaskie: Kukuła, Dorison, Schröfel, Täuber,Domogalla (Domogała), Kołodziej, Burek, Żydek
-
- Podziękował/a: 77 razy
- Podziękowano: 20 razy
Re: Pytanie o mikroflilmy do zamowienia
Kikoo1978 pisze:Witam,
Znalazlam microfilmy na stronie Family History Library Catalog i jak najszybciej je zamowie ale mam ostatnie pytanie, jak juz je otrzymam do domu to w jakiej one sa formie do odczytania ? mowi sie o mikrofilmach i nie mam zielonego pojecia jak to wyglada ! !

Mikrofilm możesz zamówić do najbliższej dla siebie położonej siedziby mormonów i tam go przeglądnąć na specjalnych do tego przystosowanych czytnikach
https://www.familysearch.org/locations/centerlocator
Lyon France Family History CenterX
10 avenue de Verdun
ECULLY, 69130
FRANCE
45.775111 Latitude (Y) 4.785210 Longitude (X)
+33 478 3331 79
Maria Łopaciuk
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
-
AUTOR TEMATU - Posty: 49
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 1 raz
Witam
I dzieki za odpowiedz. Czyli zamowienie microfimmu trafia do odpowiedniej jednostki i tam przez jakis czas sobie czeka az sie ktos zglosi do przegladniecia ? czyli bede musiala znalezc czas by tam podjechac.
Dzieki,
Ola
I dzieki za odpowiedz. Czyli zamowienie microfimmu trafia do odpowiedniej jednostki i tam przez jakis czas sobie czeka az sie ktos zglosi do przegladniecia ? czyli bede musiala znalezc czas by tam podjechac.
Dzieki,
Ola
Aleksandra G.
-
- Podziękował/a: 41 razy
- Podziękowano: 315 razy
- Kontakt:
Tylko i wyłącznie samemu przeglądać (chyba, że uda się kogoś znaleźć, kto by mógł).Kikoo1978 pisze: Czyli zamowienie microfimmu trafia do odpowiedniej jednostki i tam przez jakis czas sobie czeka az sie ktos zglosi do przegladniecia ? czyli bede musiala znalezc czas by tam podjechac.
Ze autopsji wiem jednak, że przeglądanie samemu ma swój urok i jest bardzo ciekawe i wciągające .

Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona
Mój blog genealogiczny : http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com