cześć
Jestem Francuzem, zrobić badania genealogiczne.
Przepraszam, jeśli tłumaczenie nie jest poprawne, ale ja niestety nie mówią polskich używać google translate.
zrobić badania genealogiczne w Polsce od 3 lat, wysłałem wiele listów do archiwów Rzeszowie, parafie na odpowiedź bardzo mało, ale niektóre pomógł mi nieco. Wysłałam ponad 500 wiadomości na Facebooku i nk.pl .... i tylko 2 lub 3 Polskiego odpowiedział mi
Moja babcia urodziła się we Francji do polskich rodziców.
Jego matką była Zofia FLISAK (Zofii prawdopodobnie w języku polskim) urodził się 24 grudnia 1905,.
Jego ojciec był MOCHA Adalbert (Wojciech być w języku polskim) urodził się 12 kwietnia 1903.
Wszyscy urodzili się w powiecie Rzeszów Szklary.
Wiem dzięki archiwach Rzeszów Sophia siostrę Victoria (Wiktorii)), urodzony 12.08.1901 i jego brata Michaela urodzonego 26/09/1903 Flisak.
Myślę Adalbertus (Wojciech) Mocha miał 3 braci, moja babcia kiedyś pamiętam widząc Stanislas wujek.
mam nadzieję znaleźć rodzinę na Szklar, Dylagowka, Harta, Dynów ....
Boję się ludzi zakłóca moich badań, nie wiem, jak moje badania będzie mile widziana.
Chcę tylko część mojej historii i dlaczego nie połączyć się ponownie.
moja babcia jest teraz bardzo wieku, jest także trochę dla niej, że ja tego badania.
Czy możesz mi pomóc?
Dziękuję bardzo.
Wesołych Świąt
Cédric
cedricgibert@cegetel.net
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
[FR] badania genealogiczne MOCHA / FLISAK Szklary (Rzeszow)
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 5 razy
Re: [FR] badania genealogiczne MOCHA / FLISAK Szklary (Rzeszow)
Witaj.
Może spróbuję Ci pomóc. Napisz do mnie na prywatną wiadomość.
Pochodzę z Gminy Hyżne do której należą Szklary.
Nie mam zbyt wiele czasu, więc moja odpowiedź może być z opóźnieniem.
Pozdrawiam Bolek.
-- Post scalono 23 gru 2012, 18:29 --
Francuskiego nie znam ale jeśli umiesz pisać po angielsku to pisz.
Może spróbuję Ci pomóc. Napisz do mnie na prywatną wiadomość.
Pochodzę z Gminy Hyżne do której należą Szklary.
Nie mam zbyt wiele czasu, więc moja odpowiedź może być z opóźnieniem.
Pozdrawiam Bolek.
-- Post scalono 23 gru 2012, 18:29 --
Francuskiego nie znam ale jeśli umiesz pisać po angielsku to pisz.
Główne nazwiska w moim drzewie; Majchrowski,Janik,Błoński,Ziemirowski.
bmajchrowski@o2.pl
------------------------
Bolek Majchrowski
bmajchrowski@o2.pl
------------------------
Bolek Majchrowski
-
- Podziękował/a: 36 razy
- Podziękowano: 72 razy
- Kontakt:
Re: [FR] badania genealogiczne MOCHA / FLISAK Szklary (Rzeszow)
Znalazłam taki link:
http://pl.scribd.com/doc/60666115/Untitled
O gminie Hyżne, ochronie zabytków. Jest tam wymieniony dom nr 345 (?) z przełomu XIX/XX w., drewniany, własność Walentego Mocha. Strona 20, obiekt nr 62. Duża szansa że był w tej rodzinie od początku.
Łucja
http://pl.scribd.com/doc/60666115/Untitled
O gminie Hyżne, ochronie zabytków. Jest tam wymieniony dom nr 345 (?) z przełomu XIX/XX w., drewniany, własność Walentego Mocha. Strona 20, obiekt nr 62. Duża szansa że był w tej rodzinie od początku.
Łucja
Wierzycki, Satalecki, Tyrkalski, Hertel. Rościszewski, Ostrowski, Umiński, Mellin, Kiełczewski, Znaniecki. Domański, Sawicki, Bohusz, Doronicz. Maziarz. Stec, Winiarz, Rusin, Szałda, Fryz. Saja, Dec, Rak, Burdzy, Duma.
Dziennik genealogiczny
Dziennik genealogiczny