UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Cmentarz Farny w Białymstoku -wykaz pochówków1887-2011
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 649
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Cmentarz Farny w Białymstoku -wykaz 1887-2011pomogę
Ukazała się księga (770 stron dwukolumnowych) pochówków na cmentarzu Farnym od 1887 do 2011. Jest to księga pochówków a nie metryk zgonu i nie spis istniejących grobów.
Bardzo koło tego chodziłem aby autor opublikował to gdziekolwiek na internecie niestety niemoc PTG zepsuła wszystko i zamiast wyszukiwarki mamy roczne spisy alfabetyczne.
Niemniej chwała autorowi i wydawcom, bo notatniki grabarzy były na bieżąco kartkowane przez administrację cmentarza i coraz mniej czytelne.
Józef Tadeusz Sosnowski Cmentarz farny w Białymstoku. Do nabycia w AA Białystok za jedyne 50zł.
Jesli ktoś potrzebuje jedno, dwa nazwiska na przestrzeni 3 latto poszukam.
Bardzo koło tego chodziłem aby autor opublikował to gdziekolwiek na internecie niestety niemoc PTG zepsuła wszystko i zamiast wyszukiwarki mamy roczne spisy alfabetyczne.
Niemniej chwała autorowi i wydawcom, bo notatniki grabarzy były na bieżąco kartkowane przez administrację cmentarza i coraz mniej czytelne.
Józef Tadeusz Sosnowski Cmentarz farny w Białymstoku. Do nabycia w AA Białystok za jedyne 50zł.
Jesli ktoś potrzebuje jedno, dwa nazwiska na przestrzeni 3 latto poszukam.
Ostatnio zmieniony czw gru 20, 2012 11:09 am przez hykiel, łącznie zmieniany 5 razy.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Podziękował/a: 13 razy
- Podziękowano: 40 razy
Re: Cmentarz Farny w Białymstoku -pomogę
Witam
Gdybyś mógł sprawdzić czy w okresie od 30.12.1885r do 13.10.1901r występuje nazwisko Mijakowski/Mijakowska?
pozdrawiam
Danka
Gdybyś mógł sprawdzić czy w okresie od 30.12.1885r do 13.10.1901r występuje nazwisko Mijakowski/Mijakowska?
pozdrawiam
Danka
-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 1 raz
- Kontakt:
Jurku !
Około 1980 roku w Białymstoku zmarł brat mojego dziadka Feliks Furmanowicz (Formanowicz), urodzony 30-08-1899 w Grodzisku Wlkp. Nie znam dokładnej daty jego śmierci, ani miejsca pochówku. Byłbym Ci bardzo wdzięczny za sprawdzenie, czy został wymieniony w publikacji, którą przedstawiłeś.
Pozdrawiam
M. Formanowicz
Około 1980 roku w Białymstoku zmarł brat mojego dziadka Feliks Furmanowicz (Formanowicz), urodzony 30-08-1899 w Grodzisku Wlkp. Nie znam dokładnej daty jego śmierci, ani miejsca pochówku. Byłbym Ci bardzo wdzięczny za sprawdzenie, czy został wymieniony w publikacji, którą przedstawiłeś.
Pozdrawiam
M. Formanowicz
-
DankoDanutaP pisze:Gdybyś mógł sprawdzić czy w okresie od 30.12.1885r do 13.10.1901r występuje nazwisko Mijakowski/Mijakowska?Danka
1885 do 1901 to 15 lat ale wyjątkowo jako zebyłas pierwsza
sprawdziłem niestety rezultat jest negatywny
-- Post scalono 18 gru 2012, 21:31 --
MariuszuMariusz_Formanowicz pisze:Jurku !
Około 1980 roku w Białymstoku zmarł brat mojego dziadka Feliks Furmanowicz (Formanowicz), M. Formanowicz
w okresie 1978 1983 jest jedynie Aleksandra Fórmanowicz pochowana w kwietniu(chyba poczatek) w kwaterze 39.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Kontakt:
Jurku, dziękuję najserdeczniej !
To żona Feliksa, Aleksandra z domu Gardziejczyk (-czak). W którym roku została pochowana ?
Pozdrawiam już świątecznie - wielu miłych chwil w nadchodzące dni
Mariusz Formanowicz
To żona Feliksa, Aleksandra z domu Gardziejczyk (-czak). W którym roku została pochowana ?
Pozdrawiam już świątecznie - wielu miłych chwil w nadchodzące dni

Mariusz Formanowicz
-
przepraszam ze nie podałem , a był to rok 1981hykiel pisze: Około 1980 roku w Białymstoku zmarł brat mojego dziadka Feliks Furmanowicz (Formanowicz), M. Formanowicz
Mariuszu
w okresie 1978 1983 jest jedynie Aleksandra Fórmanowicz pochowana w kwietniu(chyba poczatek) w kwaterze 39.
za to cofnęłem sie jeszcze bardziej i w 1977 znalazłem
Feliks Fórmanowicz pochowany w lipcu 1977 w kwaterze 39 a wiec ten sam grób.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Kontakt:
Jurku !
Nie znałem do dziś tych dat
Piękny prezent na Święta mi zrobiłeś !
Tobie życzę równie cennych prezentów oraz wiele miłych chwil w nadchodzących dniach.
Mariusz
Nie znałem do dziś tych dat

Tobie życzę równie cennych prezentów oraz wiele miłych chwil w nadchodzących dniach.
Mariusz
-
Mariusz teraz zakładając ze że zmarli w Białymstoku mozesz w AA poprosić o metryki koscielne zgonu po 40 zł albo w usc trudno dla krewnego z bocznej lini ale napisz ze do celow spadkowych, albo poczekaj na wiosne i popros mnie o zdjęcia.
w ramach podziekowan kliknij na dole przycis podziekuj to podobno cos daje dla mnie.
Serdecznosci na Świeta Bozego Narodzenia i błogsławionego Nowgo Roku
w ramach podziekowan kliknij na dole przycis podziekuj to podobno cos daje dla mnie.
Serdecznosci na Świeta Bozego Narodzenia i błogsławionego Nowgo Roku
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
Cmentarz Farny w Białymstoku -wykaz pochówków1887-2011
Józef Tadeusz Sosnowski Cmentarz farny w Białymstoku.
Jest to księga (770 stron dwukolumnowych) pochówków na cmentarzu Farnym od 1887 do 2011. Jest to księga pochówków stworzona z notatników grabarzy, a nie metryk zgonu i nie spis istniejących grobów. Podane zostały jako roczne spisy alfabetyczne.
Chwała autorowi i wydawcom, bo notatniki grabarzy były na bieżąco kartkowane przez administrację cmentarza i coraz mniej czytelne.
Jesli ktoś potrzebuje jedno, dwa nazwiska na przestrzeni 5 lat to poszukam. Księga do nabycia w AA Białystok za jedyne 50zł
Jest to księga (770 stron dwukolumnowych) pochówków na cmentarzu Farnym od 1887 do 2011. Jest to księga pochówków stworzona z notatników grabarzy, a nie metryk zgonu i nie spis istniejących grobów. Podane zostały jako roczne spisy alfabetyczne.
Chwała autorowi i wydawcom, bo notatniki grabarzy były na bieżąco kartkowane przez administrację cmentarza i coraz mniej czytelne.
Jesli ktoś potrzebuje jedno, dwa nazwiska na przestrzeni 5 lat to poszukam. Księga do nabycia w AA Białystok za jedyne 50zł
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Podziękował/a: 18 razy
- Podziękowano: 10 razy
Re: Cmentarz Farny w Białymstoku -wykaz pochówków1887-2011
Witam,
proszę o sprawdzenie Kazimierz Mateusz Lubryczyński zm. 1924r. w Szpitalu Rejonowym w Białymstoku. Z góry dziekuję i pozdrawiam Irek
proszę o sprawdzenie Kazimierz Mateusz Lubryczyński zm. 1924r. w Szpitalu Rejonowym w Białymstoku. Z góry dziekuję i pozdrawiam Irek
-
Irkuiraslubryczyński pisze: Kazimierz Mateusz Lubryczyński zm. 1924r. w Szpitalu Rejonowym w Białymstoku.Irek
masz pecha. Jest Kazimierz Lubriczyński zm w grudniu 1924 i zanotowany w tym roku jako 666 pochówek. Niestety wskutek najprawdopodobniej zniszczenia notatnika nie znana jest kwatera gdzie został pochowany. Takie braki niestety sie zdarzają pomimo starań i dociekliwości autora.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
Witam ponownie,
No nietak do końca mam pecha Jurku:)))To jest ten właśnie interesujący mnie Kazimierz Lubryczyński. Zmarł on 2 grudnia 1924r. A dzięki Tobie dowiedziałem się że został pochowany na cmentarzu farnym:)))). Spróbuje dowiedzieć się czegoś więcej z USC Białystok. dzięki raz jeszcze - pozdrawiam Irek
No nietak do końca mam pecha Jurku:)))To jest ten właśnie interesujący mnie Kazimierz Lubryczyński. Zmarł on 2 grudnia 1924r. A dzięki Tobie dowiedziałem się że został pochowany na cmentarzu farnym:)))). Spróbuje dowiedzieć się czegoś więcej z USC Białystok. dzięki raz jeszcze - pozdrawiam Irek
-
Drugie miejsce gdzie powinien być jego akt zgonu to Arch Archidiec w Białymstoku Dział Metryczny gdzie odpis dostaniesz za 40 zł ale moze cos sie dowiesz przez telefon.
Dziękując wcisnij przycisk na dole"podziękuj"
Dziękując wcisnij przycisk na dole"podziękuj"
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
No tak zapomniałem:))) kliknąć pozdr Irek