UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Reklama
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 247
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 23 razy
Reklama
Ostatnio zauważyłem coś, co do tego Forum raczej nie pasuje. REKLAMA. Więc trzeba by sobie zadać pytanie jak to będzie dalej. Czeka nas coś takiego jak w Nasza Klasa? Śledzik, prezenty typu Ślimak Eugeniusz za 2 zlote, Eurogąbki i dwa darmowe posty na miesiac. Bo to się zwykle tak zaczyna, śpiewał kiedyś ktoś.
Leo
Leo
Pozdrawiam
Leon Kaiser
Leon Kaiser
-
- Podziękował/a: 37 razy
- Podziękowano: 41 razy
- Kontakt:
Re: reklama
A gdzie ją widzisz ? Bo mnie się nic nie wyświetla ...
Mam Firefox z AdblockPlus..
edit:
No tak - po wyłączeniu blokera wyświetla się linia reklamowa po wejściu do działu..
Zatem pytanie do Administracji zostaje aktualne, choć wydaje mi się, że znam odpowiedź
Pozdrawiam
W.
Mam Firefox z AdblockPlus..
edit:
No tak - po wyłączeniu blokera wyświetla się linia reklamowa po wejściu do działu..
Zatem pytanie do Administracji zostaje aktualne, choć wydaje mi się, że znam odpowiedź

Pozdrawiam
W.
Witold Hanak - pkt IV.4.k regulaminu
-- ysearch: QU4UV -------------------------------------------
http://hannak-familie.eu Falkenberg O/S, Breslau, Erfurt
-
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Re: Reklama
Faktycznie w nagłówkach działów pojawiła się jakiś czas temu nieduża reklamka google adsense.
Jako osoba utrzymująca to forum powiem, że z mojego punktu widzenia dobra jest każda forma zwrotu nakładów finansowych ponoszonych na utrzymanie serwera. Każda, choć jak widać nie są stosowane natarczywe reklamy w postaci wyskakujących, trudnych do usunięcia okien. Nie wprowadziłem też użytkownika google, dodającego co jakiś czas w tematach swój post reklamowy, jak ma to miejsce na niektórych forach.
Uważam, że póki co zastosowana reklama nie jest ani zbyt natarczywa, ani nazbyt przeszkadzająca w normalnym korzystaniu z forum zwłaszcza, że można ją w dość prosty sposób zablokować.
Chętnie zrezygnowałbym z reklam, ale druga prawda jest taka, że zostawiłem je z czystej ciekawości, czy są w stanie wygenerować jakikolwiek dochód. Póki co "uzysk" z reklam jest na poziomie prawie zerowym, ale niestety forum nie jest serwisem typu NK. Być może za jakieś 2 lata zwóci się koszt utrzymania forum przez jeden miesiąc
Jako osoba utrzymująca to forum powiem, że z mojego punktu widzenia dobra jest każda forma zwrotu nakładów finansowych ponoszonych na utrzymanie serwera. Każda, choć jak widać nie są stosowane natarczywe reklamy w postaci wyskakujących, trudnych do usunięcia okien. Nie wprowadziłem też użytkownika google, dodającego co jakiś czas w tematach swój post reklamowy, jak ma to miejsce na niektórych forach.
Uważam, że póki co zastosowana reklama nie jest ani zbyt natarczywa, ani nazbyt przeszkadzająca w normalnym korzystaniu z forum zwłaszcza, że można ją w dość prosty sposób zablokować.
Chętnie zrezygnowałbym z reklam, ale druga prawda jest taka, że zostawiłem je z czystej ciekawości, czy są w stanie wygenerować jakikolwiek dochód. Póki co "uzysk" z reklam jest na poziomie prawie zerowym, ale niestety forum nie jest serwisem typu NK. Być może za jakieś 2 lata zwóci się koszt utrzymania forum przez jeden miesiąc

---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
- Kontakt:
Temat przycichł na 2 lata, ale nie umarł. Otóż, wyrażając nadzieję dwa lata temu, że reklamy na forum wygenerują z czasem jakieś godziwe zarobki byłem chyba dobrym prorokiem.
Otóż spieszę się pochwalić i podać do publicznej wiadomości, że te tak nielubiane przez każdego reklamy zaskutkowały.... czekiem
Nie spodziewałem się tego, ale jednak
Otrzymany bon, zwany czekiem, opiewa na kwotę, która pozwoli na kolejny rok utrzymania forum. Nie są to jakieś kokosy, ale jakaś tam forma przyjemnej ulgi dla kieszeni Waldkowej i mojej.
Nie żyjemy ze składek, nie ogłaszamy kwest, nie zbieramy datków i nie prosimy o wpłaty na konto. Jedyne o co mogę Was prosić, to jednak poświęcenie kilku sekund na kliknięcie na pojawiającą się w górnej części każdego działu małą reklamkę. Być może pozwoli to na dalsze finansowanie serwera. Może przyjdzie czas, że forum samo się utrzyma.....?
Otóż spieszę się pochwalić i podać do publicznej wiadomości, że te tak nielubiane przez każdego reklamy zaskutkowały.... czekiem

Otrzymany bon, zwany czekiem, opiewa na kwotę, która pozwoli na kolejny rok utrzymania forum. Nie są to jakieś kokosy, ale jakaś tam forma przyjemnej ulgi dla kieszeni Waldkowej i mojej.
Nie żyjemy ze składek, nie ogłaszamy kwest, nie zbieramy datków i nie prosimy o wpłaty na konto. Jedyne o co mogę Was prosić, to jednak poświęcenie kilku sekund na kliknięcie na pojawiającą się w górnej części każdego działu małą reklamkę. Być może pozwoli to na dalsze finansowanie serwera. Może przyjdzie czas, że forum samo się utrzyma.....?

-
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Brawo Witek !
Masz moje slowo. Mimo alergii na reklamy, zrobie odpowiedni wysilek, gdyz warto.
Bozenna
Masz moje slowo. Mimo alergii na reklamy, zrobie odpowiedni wysilek, gdyz warto.
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?
W dzisiejszym świecie trudno oczekiwać, że działania "pro publico bono" będą się całkiem same finansować. To nie jest możliwe.
Utrzymanie serwerów kosztuje i trzeba szukać różnych rozwiązań.
Na szczęście Wicy ma głowę tam gdzie trzeba i zawalczył o byt dla Forgenu
Jak Bożenna będę klikać w każde okienko, bo warto!
Utrzymanie serwerów kosztuje i trzeba szukać różnych rozwiązań.
Na szczęście Wicy ma głowę tam gdzie trzeba i zawalczył o byt dla Forgenu

Jak Bożenna będę klikać w każde okienko, bo warto!
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 165 razy
Też jestem "ZA", bo przecież niczego nie ma w życiu za darmo, a my tu wszyscy za friko korzystamy z tego forum, które nie tylko trzeba na bieżąco opłacić ale także poświęcać mu swój drogocenny czas (kawał życia administratora).
Krzysztof
Krzysztof
zeżarło mi post... ale zrobię to dla Was i napiszę jeszcze raz
Szczerze mówiąc o reklamie dowiedziałam się dzisiaj (wcześniej nie zauważyłam tego postu) - a reklam nie widzę, bo tak jak @whanak używam Firefox z AdblockPlus.
Uśmiałam się, bo jedna z reklam doprowadziła mnie do strony z napisem "nie znaleziono". No cóż, nawet google popełnia błędy...
Czy na dochód ma wpływ tylko kliknięcie w baner ? czy może również ilość jego wyświetleń ?
Używam Google Analytics np. na stronie z mapką diecezji płockiej i tam 88% wejść z ostatnich 30 dni to wejścia o długości 0-10 sek. Czyli tylko otworzenie strony i od razu jej zamknięcie (bez nawet próby zrobienia zooma). Czy takie wejścia też generują dochód ? czy może trzeba nawet otworzyć dalszą stronę, żeby google naliczyło to w zł ?
Prośba o wyjaśnienie, bo chcielibyśmy pomóc - ale efektywnie, nie żeby naklikać się jak
Google Analytics podaje ile ktoś siedział na dalej stronie, skąd było przekierowanie i czy był raz, czy wraca... (jak również jakiego systemu operacyjnego używa, albo gdzie mieszka). Nie wiem czy jak tego samego dnia 30x kliknę w baner z tego samego IP, to coś da ? czy zostanie na koniec policzone jako jedno wejście (chodzi mi nie o statystykę, ale o dochód).
Dlatego - jeśli to nie kłopot - prośba o wyjaśnienie zjawiska

Szczerze mówiąc o reklamie dowiedziałam się dzisiaj (wcześniej nie zauważyłam tego postu) - a reklam nie widzę, bo tak jak @whanak używam Firefox z AdblockPlus.
Uśmiałam się, bo jedna z reklam doprowadziła mnie do strony z napisem "nie znaleziono". No cóż, nawet google popełnia błędy...
Czy na dochód ma wpływ tylko kliknięcie w baner ? czy może również ilość jego wyświetleń ?
Używam Google Analytics np. na stronie z mapką diecezji płockiej i tam 88% wejść z ostatnich 30 dni to wejścia o długości 0-10 sek. Czyli tylko otworzenie strony i od razu jej zamknięcie (bez nawet próby zrobienia zooma). Czy takie wejścia też generują dochód ? czy może trzeba nawet otworzyć dalszą stronę, żeby google naliczyło to w zł ?
Prośba o wyjaśnienie, bo chcielibyśmy pomóc - ale efektywnie, nie żeby naklikać się jak

Google Analytics podaje ile ktoś siedział na dalej stronie, skąd było przekierowanie i czy był raz, czy wraca... (jak również jakiego systemu operacyjnego używa, albo gdzie mieszka). Nie wiem czy jak tego samego dnia 30x kliknę w baner z tego samego IP, to coś da ? czy zostanie na koniec policzone jako jedno wejście (chodzi mi nie o statystykę, ale o dochód).
Dlatego - jeśli to nie kłopot - prośba o wyjaśnienie zjawiska

Beata
-
- Kontakt:
Hmm... szczerze mówiąc nie wiem jak dokładnie działają reklamy google. Reklamkę zamontowałem ponad 2 lata temu i to z niemałym trudem, gdyż po obsłudze "tego czegoś" poruszałem się jak dziecko we mgle. Zamontowałem z czystej ciekawości czy w ogóle co z tego będzie. Obce mi są pojęcia jak: jednostki reklamowe, kanały, kampanie. Faktem jest jednak, że każda odsłona strony z reklamą - czyli u nas wejście w dział forum, na górze którego ta mini reklamka się znajduje - zalicza "jednostki taryfowe". Każde kliknięcie w reklamę i otworzenie strony reklamowanej również zwiększa licznik i to znacznie bardziej.
W podsumowaniu ostatnich 2 lat naliczyło nam - o ile dobrze pamiętam - 12.000 odsłon i 5 (sic!) kliknięć w reklamę. Średnie miesięczne wpływy oscylowały w granicach 2 euro.
Od wczoraj licznik kliknięć wzrósł do 63
i zarobiliście w ten sposób 3,46 euro w jeden dzień
czyli tyle ile ostatnio w cały miesiąc. Widać z tego, że jednak warto pamiętać o klikach i poświęcić kilka sekund swojego czasu.
Oświadczam przy okazji, że póki co nie przewiduję innych, natarczywych form reklamy. Sam nienawidzę wyskakujących okien, więc damy sobie spokój z takimi zabawami.
W podsumowaniu ostatnich 2 lat naliczyło nam - o ile dobrze pamiętam - 12.000 odsłon i 5 (sic!) kliknięć w reklamę. Średnie miesięczne wpływy oscylowały w granicach 2 euro.
Od wczoraj licznik kliknięć wzrósł do 63

Oświadczam przy okazji, że póki co nie przewiduję innych, natarczywych form reklamy. Sam nienawidzę wyskakujących okien, więc damy sobie spokój z takimi zabawami.
-
- Podziękował/a: 5 razy
- Podziękowano: 77 razy
- Kontakt:
Też zamierzam poklikać celem wsparcia 

Serdeczności,
Asia
Z wiekiem przychodzi doświadczenie, a z doświadczeniem - zrozumienie.
Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne
http://www.wtg-gniazdo.org
-
- Podziękował/a: 144 razy
- Podziękowano: 55 razy
Ja już klikam od jakiegoś czasu.
Na portal randkowy jednak nie muszę się logować?
Na portal randkowy jednak nie muszę się logować?

Pozdrawiam serdecznie
Donata Pająk
Donata Pająk
-
- Podziękował/a: 37 razy
- Podziękowano: 41 razy
- Kontakt:
ok - adblock wyłączony dla domeny forgen.pl - zatem klikamy 
W.

W.
Witold Hanak - pkt IV.4.k regulaminu
-
- Podziękował/a: 154 razy
- Podziękowano: 202 razy
A ja nic nie widzę do klikania!
Nawet tego randkowego!
Klikajcie wiec i za mnie.
Nawet tego randkowego!

Klikajcie wiec i za mnie.
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)