UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Warszawa 6 jednostka W.1162/A - co to za jednostka?

Wątki o tematyce wojskowej - dawne jednostki, stopnie, kampanie, mundury, odznaczenia

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
krzysztof_feluś
Podziękował/a: 18 razy
Podziękowano: 5 razy

Warszawa 6 jednostka W.1162/A - co to za jednostka?

Post autor: krzysztof_feluś » ndz sty 13, 2013 7:12 pm

Witam,
Na jednej ze starych fotografii znalazłem napis ,, Warszawa 6 jednostka W.1162/A"
i teraz rodzi się moje pytanie:
- gdzie znaleźć informacje, co to za jednostka - gdyż w obecnym spisie numer taki nie istnieje.
POZDRAWIAM
Krzysztof Jerzy Antoni Feluś syn Edwarda wnuk Józefa którego ojcem był Adam od Mateusza potomek Piotra od Mikołaja syn Jana od Sebastiana ?

Awatar użytkownika

pionier
Podziękowano: 6 razy
Kontakt:

Re: Jednostki Wojskowe

Post autor: pionier » ndz sty 13, 2013 8:38 pm

Witam,
Jakbys wrzucil to zdjecie to moze udaloby sie ustalic okres a potem poszukac tej jednostki.
A tak to nie wiem czy przedwojenne wojsko, czy powojenne? a moze wspolczesne?
Troche ciezko cokolwiek powiedziec.
Inna sprawa jest rodzaj wojsk? Lotnictwo? Piechota? Artyleria?

Pozdrawiam,
Milosz

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
krzysztof_feluś
Podziękował/a: 18 razy
Podziękowano: 5 razy

Re: Jednostki Wojskowe

Post autor: krzysztof_feluś » śr sty 16, 2013 8:04 pm

witam,
na zdjęciu znajduje się jedynie taka notatka, a zdjęcie przedstawia mojego pradziadka z wnukiem, i nie ma na nim żadnych elementów świadczących o przynależności wojskowej. Zdjęcie jest wykonane przed 1939 rokiem.
POZDRAWIAM
Krzysztof Jerzy Antoni Feluś syn Edwarda wnuk Józefa którego ojcem był Adam od Mateusza potomek Piotra od Mikołaja syn Jana od Sebastiana ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Militaria”