Witam,
Na jednej ze starych fotografii znalazłem napis ,, Warszawa 6 jednostka W.1162/A"
i teraz rodzi się moje pytanie:
- gdzie znaleźć informacje, co to za jednostka - gdyż w obecnym spisie numer taki nie istnieje.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Warszawa 6 jednostka W.1162/A - co to za jednostka?
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 192
- Podziękował/a: 18 razy
- Podziękowano: 5 razy
Warszawa 6 jednostka W.1162/A - co to za jednostka?
POZDRAWIAM
Krzysztof Jerzy Antoni Feluś syn Edwarda wnuk Józefa którego ojcem był Adam od Mateusza potomek Piotra od Mikołaja syn Jana od Sebastiana ?
- Podziękowano: 6 razy
- Kontakt:
Re: Jednostki Wojskowe
Witam,
Jakbys wrzucil to zdjecie to moze udaloby sie ustalic okres a potem poszukac tej jednostki.
A tak to nie wiem czy przedwojenne wojsko, czy powojenne? a moze wspolczesne?
Troche ciezko cokolwiek powiedziec.
Inna sprawa jest rodzaj wojsk? Lotnictwo? Piechota? Artyleria?
Pozdrawiam,
Milosz
Jakbys wrzucil to zdjecie to moze udaloby sie ustalic okres a potem poszukac tej jednostki.
A tak to nie wiem czy przedwojenne wojsko, czy powojenne? a moze wspolczesne?
Troche ciezko cokolwiek powiedziec.
Inna sprawa jest rodzaj wojsk? Lotnictwo? Piechota? Artyleria?
Pozdrawiam,
Milosz
-
AUTOR TEMATU - Posty: 192
- Podziękował/a: 18 razy
- Podziękowano: 5 razy
Re: Jednostki Wojskowe
witam,
na zdjęciu znajduje się jedynie taka notatka, a zdjęcie przedstawia mojego pradziadka z wnukiem, i nie ma na nim żadnych elementów świadczących o przynależności wojskowej. Zdjęcie jest wykonane przed 1939 rokiem.
na zdjęciu znajduje się jedynie taka notatka, a zdjęcie przedstawia mojego pradziadka z wnukiem, i nie ma na nim żadnych elementów świadczących o przynależności wojskowej. Zdjęcie jest wykonane przed 1939 rokiem.
POZDRAWIAM
Krzysztof Jerzy Antoni Feluś syn Edwarda wnuk Józefa którego ojcem był Adam od Mateusza potomek Piotra od Mikołaja syn Jana od Sebastiana ?