UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Mormoni - zasoby on-line
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 115 razy
- Podziękowano: 1 raz
Re: Mormoni - zasoby on-line
Dziękuję, a czy posiadasz ich nowy adres i tel. lub @ kontaktowy
Pozdrawiam
Jerzy
Pozdrawiam
Jerzy
Szukam: Hilczyński, Osterman/Ostermann, Piwnicki, Skarżyński, Świątkowski, Wiszniewski, Wroński, Zaremba, Żyliński.
-
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Jerzy,
Ul. Wolska 142 - Warszawa
tel: 837 81 26
e-mail'a nie ma, przynajmniej ja nie znalazlam.
Pozdrowienia,
Bozenna
Ul. Wolska 142 - Warszawa
tel: 837 81 26
e-mail'a nie ma, przynajmniej ja nie znalazlam.
Pozdrowienia,
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?
-
- Podziękował/a: 77 razy
- Podziękowano: 20 razy
Centrum Historii RodzinyJerzy Świątkowski pisze: czy posiadasz ich nowy adres i tel. lub @ kontaktowy
Adres
Warszawa
Wolska 142
01-258 Warszawa
Telefon: 22 836 19 39
E-mail: genealogia@mormoni.pl
Godziny otwarcia
Po:zamknięte
Wt:zamknięte
Śr:12:00 - 20:00
Cz:10:00 - 20:00
Pi:12:00 - 18:00
So: *10.00-16.00
Uwagi: Niedziela: zamknięte *Centrum jest otwarte w II sobotę miesiąca. Centrum będzie zamknięte w dniach: 19 - 25 listopada, 24 - 31 grudnia br. Godziny otwarcia CHR mogą ulec zmianie w szczególnych wypadkach. Przy umawianiu terminów prosimy o podanie numeru czytnika, z którego chcieliby Państwo skorzystać. Udostępnianie mikrofilmów znajdujących się w katalogu Biblioteki Historii Rodziny następuje wyłącznie po złożeniu zamówienia na stronie film.familysearch.org
http://www.mormoni.pl/skontaktuj-sie-z- ... dziny.html
Maria Łopaciuk
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
-
- Podziękował/a: 56 razy
- Podziękowano: 34 razy
- Kontakt:
Może ktoś mi podpowie dlaczego księgi dostępne pod tym adresem - https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1910265 po zalogowaniu się nie są wyświetlane, a pojawia się tylko informacja: "Image not available" ? Co może być tego powodem?
Pozdrowienia
Krystian
Krystian
Krystianie pod tym linkiem nie ma ksiąg - w wielu miejscach są porobione puste katalogi, w których w przyszłości być może znajdą się skany. Ale na razie ich nie ma. Podobnie jest w "polskich katalogach" - część diecezji ma zrobioną tylko strukturę katalogów, a wewnątrz nie ma plików = image not available.
Beata
-
- Podziękował/a: 41 razy
- Podziękowano: 315 razy
- Kontakt:
Czy przypadkiem " image not available" nie oznacza, że skan jest niedostępny?
Nie tak dawno temu pokazywało mi się to, kiedy chciałem wejść w interesującą mnie parafie - pokazywało się wszystko na górze (nawigator po stronach), czyli widziałem ile skanów w danym folderze jest, ale z racji tego, że nie było zgody ze strony dyspozytora, to były niedostępne, a nie nie było ich.
Nie tak dawno temu pokazywało mi się to, kiedy chciałem wejść w interesującą mnie parafie - pokazywało się wszystko na górze (nawigator po stronach), czyli widziałem ile skanów w danym folderze jest, ale z racji tego, że nie było zgody ze strony dyspozytora, to były niedostępne, a nie nie było ich.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona
Mój blog genealogiczny : http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com
-
- Podziękował/a: 56 razy
- Podziękowano: 34 razy
- Kontakt:
Dokładnie tak jest jak piszesz, jest podana liczba skanów, można nawet wybrać sobie numer skanu jaki chce się oglądać, ale co z tego skoro i tak za każdym razem komunikat jest taki sam.
Pozdrowienia
Krystian
Krystian
-
- Podziękował/a: 41 razy
- Podziękowano: 315 razy
- Kontakt:
Czyli miałem rację
Jednak wystarczy skorzystać ze słownika/translatora, gdy chce się komuś radzić.
A mi pozostaje tylko życzyć udostępnienia w niedalekiej przyszłości skanów z tej parafii (nie wiem jakie Archiwum ma te księgi).

Jednak wystarczy skorzystać ze słownika/translatora, gdy chce się komuś radzić.
A mi pozostaje tylko życzyć udostępnienia w niedalekiej przyszłości skanów z tej parafii (nie wiem jakie Archiwum ma te księgi).
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona
Mój blog genealogiczny : http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com
-
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 29 razy
I to jest właśnie powód niedostępności skanów.Ynicz pisze:Czy przypadkiem " image not available" nie oznacza, że skan jest niedostępny?
... ale z racji tego, że nie było zgody ze strony dyspozytora, to były niedostępne, a nie nie było ich.
Na szczęście część jest udostępniona. Pokażę to na przykładzie parafii Kamieńsk. Nie wszystkie linki prowadzą do skanów, które są dostępne:
np.
Births (Akta urodzeń) 1690-1721 nie otwiera się,
ale
Births (Akta urodzeń) 1690-1776 i już można przeglądać skany.
Jest jeszcze taka sytuacja:
(Akta urodzeń) 1894-1901 nie otwierają się skany
ale ten sam link od skanu nr 897 otwiera cały zakres (to nie wyjątek, więc trzeba próbować, jeżeli skan nr 1 nie otwiera się, najlepiej próbować od ostatniego skanu)
(Akta urodzeń) 1894-1901
Warto próbować tym sposobem otwierają się skany z innych parafii np. parafia Rozprza, Kobiele Wielkie, Gorzkowice, Radomsko.
Wydaje mi się, że Archiwum Archidiecezji Częstochowskiej udostępniło swoje materiały.
Pozdrawiam
Krzysztof Bartosik
Szukam: Alama, Ludwiczak, Płomiński, Blada, Olejnik, Turlejski, Chmielewski.
Miejsowości: Kamieńsk, Barczkowice, Pytowice, Koźniewice, Kurzymąka, Piła Ruszczyńska, Gomunice, Kletnia, Świerczyńsko, Rozprza, Borszewice
Szukam: Alama, Ludwiczak, Płomiński, Blada, Olejnik, Turlejski, Chmielewski.
Miejsowości: Kamieńsk, Barczkowice, Pytowice, Koźniewice, Kurzymąka, Piła Ruszczyńska, Gomunice, Kletnia, Świerczyńsko, Rozprza, Borszewice
Napiszę ja co nieco...
od piątku po uzyskaniu informacji na tym forum, ślęczę po nocach w "mormońskich zasobach"
Tyle czasu spędziłem w Archiwach, a teraz spełniło się moje marzenie: nareszcie, dzięki Mormonom, przeglądam księgi on-line na swoim komputerze!
Nie wiem, które księgi są udostępnione, ja jednak ma dostęp do interesującej mnie parafii bez ograniczeń! Nie wspomnę już, że w AP zachowane są księgi od 1810 a u Mormonów od 1587 roku
Nie wiem też ile to szczęście będzie trwało, ale ja korzystam ile mogę!
Próbujcie, sprawdzajcie, bo drugi raz taka okazja może się szybko nie powtórzyć!
od piątku po uzyskaniu informacji na tym forum, ślęczę po nocach w "mormońskich zasobach"

Tyle czasu spędziłem w Archiwach, a teraz spełniło się moje marzenie: nareszcie, dzięki Mormonom, przeglądam księgi on-line na swoim komputerze!
Nie wiem, które księgi są udostępnione, ja jednak ma dostęp do interesującej mnie parafii bez ograniczeń! Nie wspomnę już, że w AP zachowane są księgi od 1810 a u Mormonów od 1587 roku

Nie wiem też ile to szczęście będzie trwało, ale ja korzystam ile mogę!

Próbujcie, sprawdzajcie, bo drugi raz taka okazja może się szybko nie powtórzyć!
Witaj,Krystian pisze:Może ktoś mi podpowie dlaczego księgi dostępne pod tym adresem - https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1910265 po zalogowaniu się nie są wyświetlane, a pojawia się tylko informacja: "Image not available" ? Co może być tego powodem?
To są księgi grekokatolickie z diecezji lwowskiej.
W chwili obecnej są w trakcie indeksacji przez grupę wolontariuszy działających pod wdzięcznie brzmiącą nazwą Galicja i pod patronatem MTG

W przyszłości będą dostępne indeksy z tych parafii, natomiast co do skanów, mam wszelkie powody przypuszczać, że w dalszym ciągu trzeba będzie poszukiwać ich we Lwowskim Archiwum, ponieważ ta instytucja jest dysponentem tych materiałów.
Zachęcam do wzięcia udziału w projekcie co może zaprocentować dotarciem do informacji o wiele szybciej

Ja z kolei nie mogę się zarejestrować, ciągle wyskakuje błąd przy ponownym wpisaniu nazwy do wyświetlenia, co robić? Inaczej chyba niczego nie mogę przeglądać.
Pozdrawiam
Liliana Komorowska
----------------------------------
Komorowski. Głowacki, Pacholski, Depczyński, Wnuk, Jesionowska,Drobka, Brzóstowski, Zywert, Wielgoszewski, Kuchowicz
Liliana Komorowska
Komorowski. Głowacki, Pacholski, Depczyński, Wnuk, Jesionowska,Drobka, Brzóstowski, Zywert, Wielgoszewski, Kuchowicz
-
- Podziękowano: 8 razy
- Kontakt:
Siedziałem dwie całe noce i znalazłem jeden akt urodzenia (mając wcześniej rok urodzenia).CHR_WROCŁAW pisze: Zachęcam do przetestowania dostępu i zgłaszanie ewentualnych problemów.
Niestety jest wiele błędnych linków.
Np Kielce, Jedlnia
Marriages (Akta małżeństw) 1797-1819 kieruje do akt zgonów 1919-1926
Births (Akta urodzeń) 1679-1768 kieruje do akt zgonów 1798-1813
Births (Akta urodzeń) 1768-1795 kieruje do akt 1898-1902
i wiele wiele innych.
---
@lila Ja z kolei nie mogę się zarejestrować,
Należy skorzystać z bezpośredniego linku str 3 tematu (pominąć główną stronę)
Ostatnio zmieniony pn sty 14, 2013 12:43 am przez tomarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Marek
---------
---------
Marku, czy też się rejestrowałeś, przeczytaj proszę, jaki mam problem.
Pozdrawiam
Liliana Komorowska
Liliana Komorowska