W logach mam całą masę wpisów o błędach typu:wooc pisze:Wersja 1.4.0 jest już dostępna.
Kod: Zaznacz cały
././js/jquery/css/images/ui-icons_222222_256x240.png#overlay-context=user/1
Moderator: Moderatorzy
W logach mam całą masę wpisów o błędach typu:wooc pisze:Wersja 1.4.0 jest już dostępna.
wooc pisze:Tak jak napisał Piotr, mapy nie były ruszane. Osobiście nie doświadczyłem tego błędu. Możesz podać adres gdzie to mogę zobaczyć?
Wersja 1.4.0 jest już dostępna.
Podejrzewam, że gdy wyczyścisz cache przeglądarki problem zniknie.wuja pisze: W logach mam całą masę wpisów o błędach typu:Teraz nie ma katalogów /jquery/css/images/ Gdzieś pewnie zostały stare odwołania z poprzednich wersji, tylko gdzie ich szukać?Kod: Zaznacz cały
Ba, to są wpisy w logach serwera, są ich setki i wywołania są od przeglądających stronę, w tym cała masa oczywiście pochodzi od boota Googla, a akurat ja nie wchodziłem.wooc pisze: Podejrzewam, że gdy wyczyścisz cache przeglądarki problem zniknie.
Nie widzę odpowiedniej opcji, o której wspominasz w punkcie 1.wooc pisze:Ważna informacja dla tych, którzy chcą uaktualnić webtrees do najnowszej wersji:
W wersji 1.3.2 był podział na multimedia chronione zaporą i niechronione. Chronione znajdowały się w folderze data/media/ a niechronione w folderze media/. Obecnie wszystkie są chronione przez zaporę.
Przed aktualizacją należy przenieść wszystkie multimedia do folderu data/media.
Można to zrobić na 2 sposoby:
1) Administracja -> Multimedia -> przenieś wszystkie do chronionego
2) użycie klient FTP i ręczne przeniesienie plików z media/ do data/media
.
Dokładnie tak. Po zaktualizowaniu pozostaje tylko 2 opcja.wuja pisze:Ta opcja była w poprzednich wersjach. W 1.4 już jej nie ma.
Jak ustawić domyślnie język polski dla strony głównej, dla osoby niezarejestrowanej? W tej chwili pokazuje się język angielski. We wcześniejszych wersjach był język polski.wooc pisze:
Wersja 1.4.0 jest już dostępna.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą nad wyraz swobodną interpretacją przepisów z niczego nie wynikającą i niczym nie popartą. To jak stwierdzenie, że jeśli będziesz nie za szybko jechał na czerwonym, to nie masz się czym martwić. No, ale każdy ma prawo do własnego zdaniawuja pisze:Jeśli nie masz żadnych reklam, jakichś tam "lajków" lub linków do nk czy też google analitycs to nie masz się czym martwić.
Art. 173. 1. Przechowywanie informacji lub uzyskiwanie dostępu do informacji już przechowywanej w telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym abonenta lub użytkownika końcowego jest dozwolone, pod warunkiem że:
1) abonent lub użytkownik końcowy zostanie uprzednio bezpośrednio poinformowany w sposób jednoznaczny, łatwy i zrozumiały, o:
a) celu przechowywania i uzyskiwania dostępu do tej informacji,
b) możliwości określenia przez niego warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do tej informacji za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym lub konfiguracji usługi;
2) abonent lub użytkownik końcowy, po otrzymaniu informacji, o których mowa w pkt 1, wyrazi na to zgodę;
3) przechowywana informacja lub uzyskiwanie do niej dostępu nie powoduje zmian konfiguracyjnych w telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym abonenta lub użytkownika końcowego i oprogramowaniu zainstalowanym w tym urządzeniu.
2. Abonent lub użytkownik końcowy może wyrazić zgodę, o której mowa w ust. 1 pkt 2, za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym lub konfiguracji usługi.
3. Warunków, o których mowa w ust. 1, nie stosuje się, jeżeli przechowywanie lub uzyskanie dostępu do informacji, o której mowa w ust. 1, jest konieczne do:
1) wykonania transmisji komunikatu za pośrednictwem publicznej sieci telekomunikacyjnej;
2) dostarczania usługi telekomunikacyjnej lub usługi świadczonej drogą elektroniczną, żądanej przez abonenta lub użytkownika końcowego.