poszukuje informacji w/w o rodzinach.
Z strony babci Marianny
W moim drzewie mam: pradziadka Stanisław Szewczyk ślub 1898 w Kotłowie z Franciszką Płaczek
- ojciec praprababci Franciszki to Walenty Płaczek matka Katarzyna Nowacka ślub w Odolanowie 1863
- ojcem pradziadka Stanisława był Joannes Szewczyk matka Anna Plewa ślub w Odolanowie 1873
- rodzice praprababci Anny to Jan Plewa matka Marianna Trzcielińska,
praprababcia urodziła się w 1849 wiem że miała brata imieniem Marcin ur. 1846 oraz siostrę Marię ur. 1855. Poszukuję informacji o rodzicach Joannesa Szewczyka oraz informacji o rodzinach Szewczyk, Plewa, Płaczek, Trzcielińska
Wiem że brat babci wyemigrował do Francji nie wiem jak szukać
Z strony dziadka Michała
Mój dziadek Michał Turek przyjechał na Śląsk z Dębnicy 1929
Rodzice dziadka to Franciszek Turek ur. 1841 - 1899 matka Franciszka z domu Moś ślub w Kotłowie 1872
Dziadek był 10-tym dzieckiem ( najstarszy Władysław ur.1874 ożenił się z Magdaleną Dera, następnie był Stanisław, Józef, Szczepan wyjechał do Niemiec Westfalia, Katarzyna wyszła za Stanisława Derę, Jan, Franciszek, Marianna, Bronisława, mój dziadek i najmłodszy Idzi)
Poszukuję danych dotyczących rodziców Franciszka i Franciszki oraz informacji o pozostałym rodzeństwie dziadka Michała.
Z opowieści rodzinnych można wywnioskować że pradziadkowie mieli młyn lub byli młynarzami
Eva
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Szewczyk, Turek
Moderator: Moderatorzy