UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Błąd podczas wysyłania posta
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 502
- Podziękował/a: 18 razy
- Podziękowano: 51 razy
Re: Błąd podczas wysyłania posta
o i właśnie o tym pisałem i zrobił się klasyczny dubel (nieklasyczne są w jednym temacie i poscie - lub odwrotnie;) )
Krzysztof
www.mojedrzewko.pl
www.mojedrzewko.pl
-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 6 razy
Witam
Miałem to samo ostatnio tak z jednego postu zrobiło się ich trzy. A już myślałem, że to mój bład
Pozdrawiam
Darek
Miałem to samo ostatnio tak z jednego postu zrobiło się ich trzy. A już myślałem, że to mój bład
Pozdrawiam
Darek
-
- Podziękował/a: 28 razy
- Podziękowano: 600 razy
Witam.
U mnie zaczyna się też dziać coś dziwnego. Czasami. Po zalogowaniu i wejściu do postu z prośbą o tłumaczenie z języka rosyjskiego, przygotowaną w Wordzie odpowiedź wklejam do odpowiedzi na forum i zaczyna się „wałowanie”, aż występują takie komunikaty:
500 Internal Server Error - to wyświetla się na górnym pasku,
a to na stronie:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request
Otóż, gdy wyświetli mi się komunikat o błędzie, cofam stronę, wracam w ten sposób do przygotowanej odpowiedzi, zamykam ją (kartę), przechodząc w ten sposób do strony głównej forum i odświeżam tę główną stronę – jeśli ukaże się na niej moja odpowiedź, to ok.
Czy moje działanie jest poprawne, nie mam bladego pojęcia, ale skutkuje.
U mnie zaczyna się też dziać coś dziwnego. Czasami. Po zalogowaniu i wejściu do postu z prośbą o tłumaczenie z języka rosyjskiego, przygotowaną w Wordzie odpowiedź wklejam do odpowiedzi na forum i zaczyna się „wałowanie”, aż występują takie komunikaty:
500 Internal Server Error - to wyświetla się na górnym pasku,
a to na stronie:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request
Otóż, gdy wyświetli mi się komunikat o błędzie, cofam stronę, wracam w ten sposób do przygotowanej odpowiedzi, zamykam ją (kartę), przechodząc w ten sposób do strony głównej forum i odświeżam tę główną stronę – jeśli ukaże się na niej moja odpowiedź, to ok.
Czy moje działanie jest poprawne, nie mam bladego pojęcia, ale skutkuje.
Pozdrawiam
---------------------------
Bogdan Mielczarczyk
"Między Pułtuskiem a Wyszkowem"
Nazwiska: Mielczarczyk, Żołyński (a), Zdziera, Gemza, Skoczylas, Skoczeń, Sklepiński (a).
Miejscowości: Obryte, Zatory, Zambski, Pniewo.
---------------------------
Bogdan Mielczarczyk
"Między Pułtuskiem a Wyszkowem"
Nazwiska: Mielczarczyk, Żołyński (a), Zdziera, Gemza, Skoczylas, Skoczeń, Sklepiński (a).
Miejscowości: Obryte, Zatory, Zambski, Pniewo.
-
- Podziękował/a: 144 razy
- Podziękowano: 55 razy
Z problemem podwójnego wysyłania postu spotykam się tez na innym portalu,
dotyczącym mojego miasta. Czasem po errorze ponownie wysyłam,
jak później się okaże, że się zdublował, jeden wywalam.
Czasem jednak ląduje gdzieś, nie wiadomo gdzie, dobrze jak nie zapomnę skopiować treści,
(a jestem na tym etapie) bo ponowne wklepywanie dłuższej wypowiedzi mnie zniechęca totalnie.
Wiem, pisać w Wordzie, kopiować, wklejać, ale czasem ( jak teraz) piszę z marszu.
Edytuję, by wpisać, że teraz było podobnie - error, ponownie wysłany, zdublowany.
dotyczącym mojego miasta. Czasem po errorze ponownie wysyłam,
jak później się okaże, że się zdublował, jeden wywalam.
Czasem jednak ląduje gdzieś, nie wiadomo gdzie, dobrze jak nie zapomnę skopiować treści,
(a jestem na tym etapie) bo ponowne wklepywanie dłuższej wypowiedzi mnie zniechęca totalnie.

Wiem, pisać w Wordzie, kopiować, wklejać, ale czasem ( jak teraz) piszę z marszu.

Edytuję, by wpisać, że teraz było podobnie - error, ponownie wysłany, zdublowany.
Pozdrawiam serdecznie
Donata Pająk
Donata Pająk
-
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Błąd typu 500 pojawił się na serwerze ok. miesiąca temu. Nie jest to błąd działania forum, ale wina złej konfiguracji serwera, z którą admin serwera albo nie umie sobie poradzić, albo nawet nie chce się zabrać za poprawianie.
Rozmawiałem już w tej sprawie z Waldkiem i dziś o północy mija termin ultimatum postawionego adminowi. Miałem cichą nadzieję, że błąd został jakoś opanowany, gdyż w piątek i sobotę błędy 500 były generowane wyłącznie przez boty indeksujące strony, ale okazuje się, że sytuacja się nie zmienia.
W związku z tym, jeśli w poniedziałek zauważę znów błędy tego typu przenosimy forum na jakiś inny serwer, bo wygląda na to, że naszemu adminowi znudził się biznes i ma gdzieś moje prośby a potem żądania.
Dokładnie taki sam błąd pojawił mi się dosłownie w tym momencie.
Rozmawiałem już w tej sprawie z Waldkiem i dziś o północy mija termin ultimatum postawionego adminowi. Miałem cichą nadzieję, że błąd został jakoś opanowany, gdyż w piątek i sobotę błędy 500 były generowane wyłącznie przez boty indeksujące strony, ale okazuje się, że sytuacja się nie zmienia.
W związku z tym, jeśli w poniedziałek zauważę znów błędy tego typu przenosimy forum na jakiś inny serwer, bo wygląda na to, że naszemu adminowi znudził się biznes i ma gdzieś moje prośby a potem żądania.
Dokładnie taki sam błąd pojawił mi się dosłownie w tym momencie.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Wielkie podziekowania Witek - dzielni jestescie, Waldek i Ty.
Bozenna
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?
-
- Podziękował/a: 91 razy
- Podziękowano: 189 razy
dalej "sie wyprawia " podczas wysylania postow ;-)Przed poludniem nie bylo dostepu do forum (tzn. ja nie mialam )
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
-
- Podziękował/a: 144 razy
- Podziękowano: 55 razy
Nie było dostępu od wczesnych godzin rannych do południa.
Pozdrawiam serdecznie
Donata Pająk
Donata Pająk
-
- Kontakt:
OK. Ja już straciłem cierpliwość.
W miarę wolnego czasu szukam nowego miejsca na forum. Jeśli nie do końca tego tygodnia, to na pewno do końca następnego forum zostanie przeniesione.
W związku z częstymi padami serwera, podaję stronę monitorującą jego działanie. Jeśli pasek S1 lub dolny paski są pomarańczowe/czerwone, to znaczy, że nie ma co próbować wchodzić na forum.
http://webh.grd.net.pl/monitor/

W miarę wolnego czasu szukam nowego miejsca na forum. Jeśli nie do końca tego tygodnia, to na pewno do końca następnego forum zostanie przeniesione.
W związku z częstymi padami serwera, podaję stronę monitorującą jego działanie. Jeśli pasek S1 lub dolny paski są pomarańczowe/czerwone, to znaczy, że nie ma co próbować wchodzić na forum.
http://webh.grd.net.pl/monitor/
Wicy jak już będziesz grzebał, to może jednak coś by się dało zrobić z tym ogłoszeniem o ciastkach... tym dużym...
Znalazłam coś takiego: http://webhelp.pl/artykuly/okienko-z-in ... h-cookies/
Sama jeszcze nie spróbowałam, ale zamierzam, a tu jest podane na tacy.
Tworzyć specjalnie komuś ciasteczka, żeby pojawił mu się monit, żeby uważał na ciasteczka... chore, ale tak stanowi prawo.
z jednego z serwisów:
Stosujemy pliki cookies, by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Możesz wyłączyć użycie tych plików w swojej przeglądarce, jeśli to Cię niepokoi.
+
wtyczka do FF: DoNotTrackMe: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... trackplus/
nie wiem czy faktycznie pomaga chronić prywatność, ale opis jest imponujący. No i podaje ile chciało mnie śledzić :-)) Trochę dla paranoików hehehehe
Znalazłam coś takiego: http://webhelp.pl/artykuly/okienko-z-in ... h-cookies/
Sama jeszcze nie spróbowałam, ale zamierzam, a tu jest podane na tacy.
Tworzyć specjalnie komuś ciasteczka, żeby pojawił mu się monit, żeby uważał na ciasteczka... chore, ale tak stanowi prawo.
z jednego z serwisów:
Stosujemy pliki cookies, by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Możesz wyłączyć użycie tych plików w swojej przeglądarce, jeśli to Cię niepokoi.
+
wtyczka do FF: DoNotTrackMe: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... trackplus/
nie wiem czy faktycznie pomaga chronić prywatność, ale opis jest imponujący. No i podaje ile chciało mnie śledzić :-)) Trochę dla paranoików hehehehe
Beata
-
- Kontakt:
Po zakończeniu bałaganu pomyślę nad tym, choć.... info o ciastkach zamieściłem od razu na stronie rejestracji oraz - kto do tego wraca
- w... regulaminie (I.1.f gdyby kto szukał).