wejdź na stronę https://familysearch.org/films/, zaloguj się na swoje konto i kliknij w My Account, pojawi się lista zamówień i status.Carloz pisze:Jak mogę sprawdzić status zamówienia? Albo cokolwiek, co by potwierdzało, że zamówiłem owe mikrofilmy
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Mormoni - mikrofilmy
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 9 razy
- Podziękowano: 14 razy
- Kontakt:
Re: Mormoni - mikrofilmy
-
- Podziękował/a: 24 razy
- Podziękowano: 12 razy
Wszystko już w porządku. 5 na 6 mikrofilmów jest już na miejscu, z datą zwrotu 10 lipca. W związku z tym mam dwa pytania:
1. Czy istnieje ewentualna opcja przedłużenia mikrofilmów?
2. Czy szósty mikrofilm (z adnotacją backordered) dojdzie do CHR do 10 lipca, czy marne są szanse? Tak naprawdę od tego zależy moje korzystanie z trzech starszych mikrofilmów, które już doszły (by z nich skorzystać, muszę wpierw uzyskać informację z tego mikrofilmu backordered).
Z góry dziękuję za odpowiedź!
1. Czy istnieje ewentualna opcja przedłużenia mikrofilmów?
2. Czy szósty mikrofilm (z adnotacją backordered) dojdzie do CHR do 10 lipca, czy marne są szanse? Tak naprawdę od tego zależy moje korzystanie z trzech starszych mikrofilmów, które już doszły (by z nich skorzystać, muszę wpierw uzyskać informację z tego mikrofilmu backordered).
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
-
- Kontakt:
Nigdy nie przedłużałem mikrofilmów, ale z tego co się orientuję to raczej nie ma z tym problemu. Sam mam obecnie 3 filmy w CHR w Warszawie, których pobyt kończy się za tydzień i dostałem dziś maila z propozycją przedłużenia.
Co do filmu który nie doszedł, to najlepiej zadzwonić do centrum i się podpytać:
Warszawa 22 836 19 39 (czasami jakaś Amerykanka siedzi i trzeba po ang);
Wrocław 71 7815615
Co do filmu który nie doszedł, to najlepiej zadzwonić do centrum i się podpytać:
Warszawa 22 836 19 39 (czasami jakaś Amerykanka siedzi i trzeba po ang);
Wrocław 71 7815615
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
Witam ,
informacja dla zainteresowanych zasobami online na FamilySearch , dotyczącymi parafii Rzejowice, Chełmo , Wielgomłyny z powiatu radomszczańskiego , województwo łódzkie.
Część posiadanych przez Mormonów zasobów, dotyczących tych parafii została umieszczona w prowincji Poznań :
Rzejowice jako Rejowiec , Chełmo jako Chełmno, Wielgomłyny jako Młyny Wielkie.
https://familysearch.org/search/image/i ... %3D2115410
pozdrawiam
-- Post scalono 25 kwi 2013, 08:56 --
Witam ,
informacja dla zainteresowanych zasobami online na FamilySearch , dotyczącymi parafii Rzejowice, Chełmo , Wielgomłyny z powiatu radomszczańskiego , województwo łódzkie.
Część posiadanych przez Mormonów zasobów, dotyczących tych parafii została umieszczona w prowincji Poznań :
pozdrawiam
pozdrawiam
-- Post scalono 25 kwi 2013, 08:56 --
Witam ,
pozdrawiam
Moi krewni pochodzą : Gadecki par. Bęczkowice , Gabor par. Chełmo , Nowak par. Wielgomłyny , Ciszowski par. Kije
-
Witam,
Mam kilka pytań 'organizacyjnych'. Pierwszy raz będę korzystał z mikrofilmów Mormonów (w Warszawie) i w związku z tym pojawiło się kilka wątpliwości. Czy czytniki trzeba sobie rezerwować? Z jakim wyprzedzeniem (chciałbym skorzystać z nich w 'majówkę')?
Poza tym, jeśli ktoś chciałby bym sprawdził jakąś datę w następujących parafiach: Krasnystaw, Sępólno Krajeńskie, Ryńsk i Pluskowęsy to proszę pisać!
Pozdrawiam serdecznie,
Mam kilka pytań 'organizacyjnych'. Pierwszy raz będę korzystał z mikrofilmów Mormonów (w Warszawie) i w związku z tym pojawiło się kilka wątpliwości. Czy czytniki trzeba sobie rezerwować? Z jakim wyprzedzeniem (chciałbym skorzystać z nich w 'majówkę')?
Poza tym, jeśli ktoś chciałby bym sprawdził jakąś datę w następujących parafiach: Krasnystaw, Sępólno Krajeńskie, Ryńsk i Pluskowęsy to proszę pisać!
Pozdrawiam serdecznie,
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
Tak, trzeba, z jak największym wyprzedzeniem. W sprawie majówki polecam dzwonić jutro, a już mogą (co nie znaczy muszą) być trudności.Carloz pisze:Witam,
(...)
Pozdrawiam serdecznie,
pozdrawiam
Artur
Poszukuję informacji o rodzinach: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję informacji o rodzinach: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
-
Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że będą wolne terminy - bo w Warszawie będę 'gościem', a przez najbliższe kilka miesięcy będzie pasował mi tylko ten przyszły tydzień (1-4 maj).
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
-
- Kontakt:
Jaki przedział datowy z parafii Ryńsk masz zamówiony? Pytam bo mam zamiar to zamówić, a jeśli już jest to może uda mi się dogadać z mormonami i skorzystać. Generalnie interesuje mnie wiek XVIII i początek XIX. Kilka lat urodzeń z Ryńska masz zindeksowanych tutaj. Może ułatwi Ci to poszukiwania.Carloz pisze:Poza tym, jeśli ktoś chciałby bym sprawdził jakąś datę w następujących parafiach: Krasnystaw, Sępólno Krajeńskie, Ryńsk i Pluskowęsy to proszę pisać!
Mam prośbę, jeśli trafisz w parafiach Ryńsk lub Pluskowęsy przypadkiem na nazwisko Szarszewski, to daj znać. Podejrzewam że w tych rejonach kręcili się moi przodkowie i chciałbym to sobie potwierdzić.
-
Dzięki za ten link. Co prawda moje poszukiwania w Ryńsku dotyczą wcześniejszych lat, ale wśród zindeksowanych danych znalazłem kilka ciekawych informacji, na pewno da się je jakoś połączyć.
Akurat nazwisko, które poszukuję w Ryńsku jest bardziej niż dość popularne - Kwiatkowski. Ten urodzony w 1831r. Wojciech Kwiatkowski, syn Jakuba Kwiatkowskiego i Marianny Tomkiewicz to mój pra...dziadek. Ja z kolei u Mormonów będę szukał chrztu rodziców Jakuba, czyli Franciszka Kwiatkowskiego (ok. 1756r.) i Marianny Czarneckiej. W tym celu zamówiłem mikrofilm z danymi "Taufen 1677-1828 Heiraten 1773-1874 Tote 1774-1849".
Będę dzwonił niedługo do CHR w Warszawie, mam nadzieję, że będą wolne czytniki na majówkę.
-- Post scalono 26 kwi 2013, 11:27 --
Dzwoniłem - niestety Centrum jest zamknięte w przyszłym tygodniu... Więc będę musiał poczekać do czerwca/lipca na przejrzenie mikrofilmów. :(
Akurat nazwisko, które poszukuję w Ryńsku jest bardziej niż dość popularne - Kwiatkowski. Ten urodzony w 1831r. Wojciech Kwiatkowski, syn Jakuba Kwiatkowskiego i Marianny Tomkiewicz to mój pra...dziadek. Ja z kolei u Mormonów będę szukał chrztu rodziców Jakuba, czyli Franciszka Kwiatkowskiego (ok. 1756r.) i Marianny Czarneckiej. W tym celu zamówiłem mikrofilm z danymi "Taufen 1677-1828 Heiraten 1773-1874 Tote 1774-1849".
Będę dzwonił niedługo do CHR w Warszawie, mam nadzieję, że będą wolne czytniki na majówkę.
-- Post scalono 26 kwi 2013, 11:27 --
Dzwoniłem - niestety Centrum jest zamknięte w przyszłym tygodniu... Więc będę musiał poczekać do czerwca/lipca na przejrzenie mikrofilmów. :(
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
-
Jakiś czas temu złożyłem zamówienie na przedłużenie trzech mikrofilmów, znajdujących się pod moim nazwiskiem w CHR w Warszawie. Pierwotnie były zamówione do 10 lipca, postanowiłem je przedłużyć - teraz jest informacja, iż mikrofilmy zostały przedłużone (Return date: EXTENDED) ale nigdzie nie pojawiła się nowa-dokładna data zwrotu mikrofilmów.
Do kiedy te mikrofilmy mogły zostać przedłużone?
Do kiedy te mikrofilmy mogły zostać przedłużone?
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
-
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Karolu,
Normalnie przedluzenie jest na 3 miesiace, czyli na taki sam okres czasu jak pierwsze zamowienie.
Pozdrowienia,
Bozenna
Normalnie przedluzenie jest na 3 miesiace, czyli na taki sam okres czasu jak pierwsze zamowienie.
Pozdrowienia,
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?
-
- Podziękował/a: 52 razy
- Podziękowano: 26 razy
Witam
Co oznacza status przy mikrofilmie "in transit" ?
Czy to jest info,że mikrofilm jest w drodze do CHR czy też oznacza to,że wraca on z wypożyczenia do innego CHR do głównego magazynu/centrum (Berlin,Salt Lake City), aby dopiero stamtąd być wysłanym do Warszawy?
Pozdrawiam
Piotrek
Co oznacza status przy mikrofilmie "in transit" ?
Czy to jest info,że mikrofilm jest w drodze do CHR czy też oznacza to,że wraca on z wypożyczenia do innego CHR do głównego magazynu/centrum (Berlin,Salt Lake City), aby dopiero stamtąd być wysłanym do Warszawy?
Pozdrawiam
Piotrek
Szukam:
ch Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r
ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej -przed 1800 r
zg Ludwika Kowalskiego - po 1819 r
zgony Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1819 r
Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
ch Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r
ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej -przed 1800 r
zg Ludwika Kowalskiego - po 1819 r
zgony Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1819 r
Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
Jakie aktualnie obowiązują zasady pracy w archiwum ?
Co można zamówić - czy skany są wykonywane?
Czy można samodzielnie wykonać zdjęcia a jeśli tak to ile?
Co można zamówić - czy skany są wykonywane?
Czy można samodzielnie wykonać zdjęcia a jeśli tak to ile?
Pozdrawiam Ewa Sadowska
Szukam
Iliński, Piwońska, Ramza, Lak, Sumera, Biesak
Kusek, Ćwik, Ćwiok, Labak, Lizak, Para, Tabor, Tęcza, Smagacz, Pozdal Zgłobica -ok. Tarnowa
Hajdukiewicz, Sadowski, Miklaszewski, Gadomski, Dunin na Skrzynnie
Mruk, Kołodziej
Szukam
Iliński, Piwońska, Ramza, Lak, Sumera, Biesak
Kusek, Ćwik, Ćwiok, Labak, Lizak, Para, Tabor, Tęcza, Smagacz, Pozdal Zgłobica -ok. Tarnowa
Hajdukiewicz, Sadowski, Miklaszewski, Gadomski, Dunin na Skrzynnie
Mruk, Kołodziej
-
- Podziękował/a: 62 razy
- Podziękowano: 4 razy
U Mormonów bez zmian.
1) zamawiamy https://familysearch.org/films/ , płacimy 15zł za 1 mikrofilm na 90 dni
2) dzwonimy rezerwujemy czytnik
3) przychodzimy przeglądamy i robimy sami zdjęcia wybranych metryk ale nie cały mikrofilm
4) skanów się raczej nie zamawia - nie spotkałem się z tym
1) zamawiamy https://familysearch.org/films/ , płacimy 15zł za 1 mikrofilm na 90 dni
2) dzwonimy rezerwujemy czytnik
3) przychodzimy przeglądamy i robimy sami zdjęcia wybranych metryk ale nie cały mikrofilm
4) skanów się raczej nie zamawia - nie spotkałem się z tym
pozdrawiam Sebastian
Moja bieda: śluby
Antoni Górski i Franciszka Makowska ,
Eliasz Górski i Franciszka Laskowska (Lachowska),Mateusz Śmieciuszewski i Zuzanna Górska,
Szymon Górski w 1805r. Ogrodnik w Wodyniach + Magdalena Filanowicz
Moja bieda: śluby
Antoni Górski i Franciszka Makowska ,
Eliasz Górski i Franciszka Laskowska (Lachowska),Mateusz Śmieciuszewski i Zuzanna Górska,
Szymon Górski w 1805r. Ogrodnik w Wodyniach + Magdalena Filanowicz
-
- Podziękował/a: 37 razy
- Podziękowano: 30 razy
Witajcie,
czy ktoś ma informacje o dniach i godzinach otwarcia CHR Wrocław?
Dzięki i pozdrawiam!
Krzysiek
-- Post scalono 25 paź 2014, 19:28 --
czy ktoś ma informacje o dniach i godzinach otwarcia CHR Wrocław?
Dzięki i pozdrawiam!
Krzysiek
-- Post scalono 25 paź 2014, 19:28 --
KrzychB pisze:Witajcie,
czy ktoś ma aktualne informacje o dniach i godzinach otwarcia CHR Wrocław?
Dzięki i pozdrawiam!
Krzysiek