Dzień dobry!
Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie, gdzie mogę znaleźć księgi metrykalne parafii pw. św. Mikołaja w Kaliszu z lat 1829-1840, a także dla tejże parafii oraz pw. św Józefa dla lat 1826 i wcześniejszych? Podobne pytanie dotyczy ksiąg z parafii w Łęczycy dla lat 1850-55 ?
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
pytanie o księgi metrykalne z Kalisza oraz Łęczycy
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Re: pytanie o księgi metrykalne z Kalisza oraz Łęczycy
Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
-
AUTOR TEMATU - Posty: 8
- Podziękował/a: 1 raz
Tak, sprawdzałem i właśnie podanych przeze mnie lat nie ma.
Mikołaj
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
w jednym z wątków ktoś cytował list z AP Poznań: "Archiwum Państwowe w Poznaniu informuje, że w swoim zasobie archiwalnym posiadamy akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickich pod wezwaniem Św. Józefa i Św. Mikołaja w Kaliszu tylko z lat 1827-1874."
Również archiwum diecezjalne we Włocławku ma akta z Kalisza od 1706 roku, za wyjątkiem lat 1797-1807.
Również archiwum diecezjalne we Włocławku ma akta z Kalisza od 1706 roku, za wyjątkiem lat 1797-1807.
Pozdrawiam
Maria
Maria
-
AUTOR TEMATU - Posty: 8
- Podziękował/a: 1 raz
Z tego co widziałem na szukajwarchiwach, niestety księgi z św. Mikołaja nie są kompletne... Dziękuję za informację o wcześniejszych rocznikach :)
Mikołaj