UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
poszukuje historii durczewskich
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 2
- Podziękował/a: 2 razy
poszukuje historii durczewskich
Witam wszystkich . Prosze o pomoc w znalezieniu wiadomosci o FRANCISZKU DURCZEWSKIM urodzonym w 1905 roku w PEPOWIE pow.Gostyn woj. wielkopolskie. moze zyja jego potomkowie. Pragne znalesc powiazanie pomiedzy Teofilem Durczewskim a Janem Durczewskim urodzili sie prawdopodobnie w 1840 r
-
- Podziękował/a: 32 razy
- Podziękowano: 26 razy
Re: poszukuje historii durczewskich
Nie urodzili się wtym samym roku i nawet nie w 1840 ale byli tacy bracia w Pępowie, Teofil urodził się w 1865 a Jan w 1883.
Dużo więcej informacji znajdziesz na stronie genealodzy.pl w zakładce geneszukacz.
Na tym forum jest przyjęte podpisywanie swoich postów - zawsze milej gdy wiemy z kim wymieniamy spostrzeżenia.
Powodzenia Grażyna
Dużo więcej informacji znajdziesz na stronie genealodzy.pl w zakładce geneszukacz.
Na tym forum jest przyjęte podpisywanie swoich postów - zawsze milej gdy wiemy z kim wymieniamy spostrzeżenia.
Powodzenia Grażyna
Grażyna Cieniewska - Rebell
poszukuję - Pomorze - Rebell/Rebella; Kujawy - Schmidt, Cieniewski; Kresy - Łojko, Piotrowski
poszukuję - Pomorze - Rebell/Rebella; Kujawy - Schmidt, Cieniewski; Kresy - Łojko, Piotrowski
-
- Podziękowano: 4 razy
Byli poszukiwani przez Ciebie bracia tyle że w sąsiedniej parafii.
Joannes Durczewski ur 10.07.1839 Dłoń parafia Kołaczkowice wpis 17/1839
rodzice: Bartholomaeus Durczewski, Elisabeth de domo Rejek
Theophilus Durczewski ur 28.02.1841 Dłoń parafia Kołaczkowice wpis 4/1841
Znam imiona ich młodszego rodzeństwa:
Marianna, Martinus, Antonius, Agnes, Adalbertus, Stephanus, Rosalia i Ludovica
Część z nich rodziła się i była chrzczona w parafii Pępowo.
Natomiast nie mam żadnej wiedzy o poszukiwanym przez Ciebie Franciszku urodzonym w 1905 roku. Moje wiadomości o tej rodzinie wynikają bardziej z badania rodziny Rejków niż Durczewskich.
Również dołączam się do prośby Grażyny. My się przedstawiamy i jakoś nie mamy z tego powodu kłopotów.
I używaj przycisku Shift!
Pozdrawiam
Roman
Joannes Durczewski ur 10.07.1839 Dłoń parafia Kołaczkowice wpis 17/1839
Theophilus Durczewski ur 28.02.1841 Dłoń parafia Kołaczkowice wpis 4/1841
Znam imiona ich młodszego rodzeństwa:
Marianna, Martinus, Antonius, Agnes, Adalbertus, Stephanus, Rosalia i Ludovica
Część z nich rodziła się i była chrzczona w parafii Pępowo.
Natomiast nie mam żadnej wiedzy o poszukiwanym przez Ciebie Franciszku urodzonym w 1905 roku. Moje wiadomości o tej rodzinie wynikają bardziej z badania rodziny Rejków niż Durczewskich.
Również dołączam się do prośby Grażyny. My się przedstawiamy i jakoś nie mamy z tego powodu kłopotów.
I używaj przycisku Shift!
Pozdrawiam
Roman
-
AUTOR TEMATU - Posty: 2
- Podziękował/a: 2 razy
Panie Romku moi pra, pra,pra,dziadkowie nazywali sie REJKOWIE ze strony mojej pra, pra babki AGNIESZKI BUSZ.Dziekujac za przydatne wiadomosci pozdrawiam serdecznie. Kazimierz Durczewski, Kolaczkowice