Mam wielką prośbę do osób, które będą odwiedzać AP Częstochowa i mogłyby sprawdzić dla mnie dwa akty. Z archiwum jestem w trakcie korespondencji, ale ponieważ nie mam precyzyjnych dat, to jak wiecie odpisano mi, że mogę przesłać zaliczkę na poszukiwania i dopiero będą szukać. Gdyby ktoś był w archiwum, lub też miał dostęp do indeksów parafii Koniecpol, byłabym wdzięczna. W sieci nie znalazłam tych lat z Koniecpola o które mi chodzi. Nazwisko jest rzadkie: Himowski i nigdzie nic nie mogłam znaleźć, gdyż mój prapradziadek tam gdzie rodziły się jego dzieci przebywał czasowo. Zasugerowałam się jedynie informacją, że był mieszkańcem gminy Koniecpol i po przejrzeniu tej parafii faktycznie znalazłam tam Himowskich, ale nie w tych latach, które potrzebuję. Gdyby coś się odszukało to byłby to dla mnie jakiś punkt zaczepienia.
Przechodząc do meritum:
235/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Koniecpolu
Akt ślubu Michała Himowskiego ur. ok. 1868 w Koniecpolu? i Franciszki Ham (Hom) (występuje tez pisownia Homnik) córki Jana
i Balbiny Balczerowskiej ur. 1869 w Będuszu (możliwe lata 1884-1893) - obstawiam jednak lata późniejsze w podanym przedziale
Akt zgonu Michała Himowskiego (możliwe lata 1900-1911)
Zdaję sobie sprawę, że dane są nieprecyzyjne i większy zakres lat w związku z tym, ale może ktoś będzie mógł mi pomóc.
Przy okazji tego samego Michała Himowskiego tzn jego urodzenia w Koniecpolu muszę szukać w AP Kielce, pod warunkiem że wyjdzie mi to z jego aktu ślubu. Póki co krążę po omacku

Pozdrawiam i z góry dziekuję