UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Co dalej?

Pytania i porady dla dzieci zagubionych we mgle

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
Mateusz_Gotowiec
Podziękował/a: 3 razy

Co dalej?

Post autor: Mateusz_Gotowiec » sob gru 21, 2013 1:27 pm

Witam,
Moje poszukiwania zacząłem 2 lata temu... Dzisiaj mogę pochwalić się dość dużym drzewem. Najdalszym przodkiem po kądzieli jest Albert Cyran urodził się w 1655r. a po mieczu Józef Gotowiec urodzony około 1775r. I... Na tym koniec... Metryki się urywają... I właśnie dlatego mam pytanie: Co mogę zrobić dalej? Księgi ziemskie? Spisy ludności? Czy takie księgi występują na Mazowszu, w Klembowie, Tłuszczu i tych okolicach?
Z góry dziękuje za odpowiedź,
Mateusz

Awatar użytkownika

Ynicz
Podziękował/a: 41 razy
Podziękowano: 315 razy
Kontakt:

Re: Co dalej?

Post autor: Ynicz » sob gru 21, 2013 3:39 pm

A kim z zawodu byli przodkowie?
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona

AUTOR TEMATU
Mateusz_Gotowiec
Podziękował/a: 3 razy

Re: Co dalej?

Post autor: Mateusz_Gotowiec » sob gru 21, 2013 8:48 pm

Głównie gospodarzami-chłopami na wsi, a czasami choć bardzo rzadko mieszczanami zajmującymi się ciężkimi pracami-np. w Kamieńczyku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy początkujących”