Czy mozliwe jest uaktualnienie ofert wyszukiwania w dziale "mam wykaz"? Jest wiele deklaracji wyszukania czegos w posiadanym spisie (czesto sprzed kilku lat), na ktore ofertodawcy juz nie odpowiadaja. Moze jakis pw od Admina.... Jesli oferta nieakualna, zaznaczyc.
Pozdrawiam.Grazyna
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Uaktualnienie ofert wyszukiwania w "mam wykaz"
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 320
- Podziękował/a: 73 razy
- Podziękowano: 46 razy
Uaktualnienie ofert wyszukiwania w "mam wykaz"
Grazyna Kozlowska
Szukam:Bielik, Kowalski/a, Kozera, Kozłowski/a, Łach, Paradowski/a, Stypal, Szafarski/a -Małopolska
Szukam:Bielik, Kowalski/a, Kozera, Kozłowski/a, Łach, Paradowski/a, Stypal, Szafarski/a -Małopolska
-
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Re: Uaktualnienie ofert wyszukiwania w "mam wykaz"
Słuszna uwaga. Zajmę się uporządkowaniem tej sprawy.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
Witku, odczekalam grzecznie ponad 2 tygodnie, a teraz pytam uprzejmie: i co z tym "uporzadkowaniem tej sprawy"?
A oto przyklad tego, co sie dzieje: Michal12305 zaoferowal swoja pomoc w przekazywaniu informacji ze spisu "Cmentarze Ukrainy-....". Tak zreszta zatytulowal swoj post 02/09/2012. Temat chwytliwy, bo czasami jest to jedyna - dla wielu - mozliwosc pozyskania informacji. Michalowi12305 starczylo "pary" do.... 02/09/2012! Potem sa juz tylko pytania_prosby o sprawdzenie. Jasne, odrobina nadziei na zdobycie informacji jest bezcenna! Brak odpowiedzi.... nie bede tego nazywac. Ja rozumiem, ze ktos nie moze juz wywiazywac sie z propozycji, ale w takim wypadku watek powinien zostac zamkniety!Nie rzuca to najlepszego swiatla na ten dzial, a przeciez sa tam tacy, ktorzy od lat - niestrudzenie- wyszukuja, wypisuja, jednym slowem: odpowiadaja! Pozdrawiam. Grazyna
A oto przyklad tego, co sie dzieje: Michal12305 zaoferowal swoja pomoc w przekazywaniu informacji ze spisu "Cmentarze Ukrainy-....". Tak zreszta zatytulowal swoj post 02/09/2012. Temat chwytliwy, bo czasami jest to jedyna - dla wielu - mozliwosc pozyskania informacji. Michalowi12305 starczylo "pary" do.... 02/09/2012! Potem sa juz tylko pytania_prosby o sprawdzenie. Jasne, odrobina nadziei na zdobycie informacji jest bezcenna! Brak odpowiedzi.... nie bede tego nazywac. Ja rozumiem, ze ktos nie moze juz wywiazywac sie z propozycji, ale w takim wypadku watek powinien zostac zamkniety!Nie rzuca to najlepszego swiatla na ten dzial, a przeciez sa tam tacy, ktorzy od lat - niestrudzenie- wyszukuja, wypisuja, jednym slowem: odpowiadaja! Pozdrawiam. Grazyna
Grazyna Kozlowska
-
- Kontakt:
Nie poganiaj mnie - łaskawie proszę. To że odczekałaś 2 tygodnie i nie zauważyłaś zmian, nie znaczy, że nic nie zrobiłem 
To co mogłem - przeczyściłem. Usunąłem oferty już nieistniejących użytkowników.
Nie widzę żadnych podstaw, żeby zamykać posty użytkowników, którzy z różnych powodów (nie mogli, nie chcieli(?), nie mieli możliwości) od dłuższego czasu nie odpowiadają na wysyłane im prośby. Znów musiałbym wymyślać jakieś kryteria zamykania tematów, które zapewne wielu by się nie spodobały.
Nie bardzo też mi się uśmiecha upierdliwe monitowanie autorów pytaniami czy aby ich wątek jest nadal aktualny. Bo niby co zrobię przy zwłoce z odpowiedzą? Znów mam czekac jakiś regulaminowy czas?
Jeśli widzisz jakieś konkretne rozwiązania, sugestie proszę na PW. Nic nie stoi na przeszkodzie (a może nawet było by to wskazane) żebys została moderatorem tego działu jeśli masz fajny, uniwersalny pomysł na ogarnięcie stajni Augiasza.

To co mogłem - przeczyściłem. Usunąłem oferty już nieistniejących użytkowników.
Nie widzę żadnych podstaw, żeby zamykać posty użytkowników, którzy z różnych powodów (nie mogli, nie chcieli(?), nie mieli możliwości) od dłuższego czasu nie odpowiadają na wysyłane im prośby. Znów musiałbym wymyślać jakieś kryteria zamykania tematów, które zapewne wielu by się nie spodobały.
Nie bardzo też mi się uśmiecha upierdliwe monitowanie autorów pytaniami czy aby ich wątek jest nadal aktualny. Bo niby co zrobię przy zwłoce z odpowiedzą? Znów mam czekac jakiś regulaminowy czas?
Jeśli widzisz jakieś konkretne rozwiązania, sugestie proszę na PW. Nic nie stoi na przeszkodzie (a może nawet było by to wskazane) żebys została moderatorem tego działu jeśli masz fajny, uniwersalny pomysł na ogarnięcie stajni Augiasza.
-
Witek, nie denerwuj sie, prosze! Zasygnalizowalam sprawe, bo uwazalam to za wlasciwe. Zmian faktycznie nie dostrzeglam, ale to nie znaczy, ze uwazam, ze nic nie zrobiles. Myslalam, ze zasygnalizujesz ewentualne zmiany. Pomyslow na rozwiazanie problemu nie mam, niestety
Z mojej strony mozesz jednak oczekiwac silnego moralnego wsparcia (przynajmniej w tej kwestii) 
Prawde mowiac, liczylam troche na to, ze ktorys z oferentow pomocy w tym dziale przeczyta i sie zreflektuje. Nic z tego nie wyszlo zdraje mi sie, szkoda.
Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze cierpliwosci, wytrwalosci i wielu sukcesow "na niwie"!
Grazyna

Prawde mowiac, liczylam troche na to, ze ktorys z oferentow pomocy w tym dziale przeczyta i sie zreflektuje. Nic z tego nie wyszlo zdraje mi sie, szkoda.
Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze cierpliwosci, wytrwalosci i wielu sukcesow "na niwie"!

Grazyna Kozlowska
-
- Kontakt:
Problem rozwiązać się może samoczynnie, jeśli usunę kogoś z forum w związku z bardzo długotrwałą nieobecnością. Wtedy będę widział jakie osoby już nie udzielą odpowiedzi na zapytania.
Próbowałem przeczyścić kilka tematów z zupełnie nic nie wnoszących podziękowań, ale np. wątek gabi zajął mi chyba z godzinę. Z 43 stron 5 stron było wyłącznie z postami typu "dziękuję". Nie mam siły weryfikować w ten sposób pozostałych wątków
Próbowałem przeczyścić kilka tematów z zupełnie nic nie wnoszących podziękowań, ale np. wątek gabi zajął mi chyba z godzinę. Z 43 stron 5 stron było wyłącznie z postami typu "dziękuję". Nie mam siły weryfikować w ten sposób pozostałych wątków

-
To chyba jednak lepiej poczekac, az watki "umra smiercia naturalna", tzn. ludzie zorientuja sie, ze od dluzszego czasu nie ma odpowiedzi.Moze jakies oznaczenie watkow, gdzie nikt juz nie odpowiada od np. 6 miesiecy? Np. "+" na drzewku (temat martwy)? Zbliza sie polnoc i czepia sie mnie czarny humor.
Nie jestem pewna, czy idea usuwania z forum za dlugotrwala nieobecnosc jest wlasciwa.... No coz, nie zazdroszcze Ci tej roboty!
Dziekuje Ci za zainteresowanie i zaangazowanie w przedstawiony problem. Pozdrawiam. Grazyna

Dziekuje Ci za zainteresowanie i zaangazowanie w przedstawiony problem. Pozdrawiam. Grazyna
Grazyna Kozlowska