Witam serdecznie
Szukam jakichkolwiek informacji na temat Katarzyny Kotowskiej, córki Tomasza i Marcjanny Kotowskich urodzonej w 1863 roku w Kątach (zabór rosyjski, obecnie powiat miński, woj. mazowieckie), która wyemigrowała jako młoda, niezamężna dziewczyna do Stanów z rodziną, której dziećmi się zajmowała. Niestety nie znam nazwiska tych ludzi . Nie zachowała się także korespondencja, którą prowadziła z rodziną w Polsce.
Wiem jedynie, że listy przestały przychodzić przed II wojną światową.
Wpisałam imie, nazwisko, oraz datę urodzenia na Ancestry, ale po wyświetleniu rekordów nie byłam w stanie ich odczytać, ponieważ nie dysponuję płatnym kontem.
Czy jest możliwość zdobycia większej ilości informacji na temat tej osoby?
Za każdą pomoc z góry dziękuję.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Ciocia w USA
Moderator: Moderatorzy
Re: Ciocia w USA
Póki ktoś z pełnym dostępem Ci nie pomoże, spróbuj poszukać czegoś u mormonów:Elżbieta Klimczak pisze:(...)
Wpisałam imie, nazwisko, oraz datę urodzenia na Ancestry, ale po wyświetleniu rekordów nie byłam w stanie ich odczytać, ponieważ nie dysponuję płatnym kontem.
(...)
https://familysearch.org/search/record/ ... A1861-1866~
może akurat coś Ci się skojarzy
Beata