UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Bitwa o Monte Cassino - M. Wańkowicz
Moderator: Moderatorzy
Re: Bitwa o Monte Cassino - M. Wańkowicz
Witam,
a czy osoby z nazwiskiem Więckowski się tam znajdują? Może jakieś zdjęcia ich autorstwa?
dziekuje
Kamil
a czy osoby z nazwiskiem Więckowski się tam znajdują? Może jakieś zdjęcia ich autorstwa?
dziekuje
Kamil
-
AUTOR TEMATU - Posty: 258
- Podziękowano: 3 razy
Brak jest nazwisk: Busz i Hanus. Więckowskich sprawdzę dopiero wieczorem.
Pozdrawiam serdecznie,
Pozdrawiam serdecznie,
-
- Podziękował/a: 77 razy
- Podziękowano: 20 razy
Witaj Anetko
Bardzo Cię proszę o sprawdzenie nazwiska Strep Stanisław s. Władysława i Marciny ur.1895
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia
Maria

Bardzo Cię proszę o sprawdzenie nazwiska Strep Stanisław s. Władysława i Marciny ur.1895
Maria
Maria Łopaciuk
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
Witam
Prosiłbym o sprawdzenie nazwisk: Matusiak Wacław ur 1913 rok i Franciszek Ciołek ur 1902.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Józek
Prosiłbym o sprawdzenie nazwisk: Matusiak Wacław ur 1913 rok i Franciszek Ciołek ur 1902.
Józek
-
Więckowski Wacław, ułan, 12 P. UŁ.Jutro na priv. przytoczę cytat na jego temat.skol pisze:Witam,
dziekuje
Kamil
-
Mario, brak jest informacji na temat S. Strepa. Pozdrawiam, a.MariaŁopaciuk pisze:Witaj Anetko![]()
Maria
-
Witaj Józku, Twoich nazwisk niestety brak. Pozd. AnetaJózef Lis pisze:Witam
Józek
-
Jerzy, niestety w indeksach brak jest wzmianki o A. Janasie. Pozdrawiam,Gryf pisze:Czy mogę prosić o sprawdzenie Antoni Janas (ur. 1903) (kpr lub plut 5 p.a.ppanc )
Z góry dziękuje
Jerzy
-
Gospelu, podaj proszę nr stron/tomu do odnalezionych przez Ciebie nazwisk... Może coś nie tak z moimi oczami
pozd.

Aneto!
Proszę o sprawdzenie nazwiska Jasiński, Pilis oraz Sekret. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Norbert Jasiński
Proszę o sprawdzenie nazwiska Jasiński, Pilis oraz Sekret. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Norbert Jasiński
Norbert Jasiński
-
- Podziękowano: 1 raz
Proszę o sprawdzenie nazwiska Bisiorek.
Janusz Napiórkowski
Napiórkowski Rogalewski Rożek Myszczuk Dzygało Wygachiewicz Bisiorek Awgun Hejbo Pruszyński Gajewski Buba Baliga Zawisza Traczewski
Napiórkowski Rogalewski Rożek Myszczuk Dzygało Wygachiewicz Bisiorek Awgun Hejbo Pruszyński Gajewski Buba Baliga Zawisza Traczewski
-
Ha! I tu Cię mamgospel pisze: Claire, wszystko jest w porzo z Twoimi oczami. No może ciut, ciut zawiodły Cię jeśli chodzi o Hanusa. Nazwisko bez imienia znajdziesz w indexie nazwisk II t., na str. 388. Występuje na stronach: 56, 262 i 291 gdzie jest też umieszczona Jego fotografia. Jest podany jako major, lecz w texcie występuje jako kapitan.

Masz rację, przeoczyłam kpt. Hanusa, ale ....tu wykropkowano

Trzeba było tak od razu, że sprawdzasz w innej książce...
Pozdrawiam "bystre oko" !
Claire
Ostatnio zmieniony czw sie 07, 2008 10:08 am przez Claire, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Witaj,notbad pisze:Aneto!
Norbert Jasiński
Pilisa i Sekreta - brak.
Jest Jasiński Jerzy -strz., pchr., 18 BS, zginął 17 maja'44r.
Jest bardzo dużo wzmianek (nawet jeden rozdział) poświęconych temu żołnierzowi. Jeżeli interesuje Cię ta osoba, prześlę skany.
Pozdrawiam,
Aneta
-
Januszu,JasioJasio pisze:Proszę o sprawdzenie nazwiska Bisiorek.
brak jest nazwiska - Bisiorek.
Pozdrawiam,
Kochana Aneto i drogi Gospelu !
Jeszcze raz dziękuję za Wasze "szperactwo" w sprawie nazwiska Hanus. Jan był pod Monte Cassino ranny, a Czesław mógł być jego bratem. Cała rodzina Hanusów, wywodząca się z Jaremcza została wywieziona na Syberię, potem był Iran, Palestyna, a na koniec Anglia dla Jana ,a Polska dla brata. Pewnie szli tą samą drogą, która rozeszła się po wojnie.
Jana i jego historię poznałam wiele lat temu w Anglii. Wiem, że miał brata, który po wojnie mieszkał w Szczecinie, ale o nim nic ponadto nie wiadomo mi. Rodzina Hanusów była wspaniała.
Bardzo Wam obojgu dziękuję.
Pozdrawiam
Marysia
Jeszcze raz dziękuję za Wasze "szperactwo" w sprawie nazwiska Hanus. Jan był pod Monte Cassino ranny, a Czesław mógł być jego bratem. Cała rodzina Hanusów, wywodząca się z Jaremcza została wywieziona na Syberię, potem był Iran, Palestyna, a na koniec Anglia dla Jana ,a Polska dla brata. Pewnie szli tą samą drogą, która rozeszła się po wojnie.
Jana i jego historię poznałam wiele lat temu w Anglii. Wiem, że miał brata, który po wojnie mieszkał w Szczecinie, ale o nim nic ponadto nie wiadomo mi. Rodzina Hanusów była wspaniała.
Bardzo Wam obojgu dziękuję.
Pozdrawiam
Marysia