Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1763
Miejscowość: Brok
Imię (dziecka/męża/zmarłego): ?
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Goś
Link do zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/115 ... 32938.html
Witam!
Proszę o przetłumaczenie aktu zgonu z miejscowości Borowe. Tekst jest bardzo nieczytelny przez częste przewracanie stron.
Edek
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Brok-Goś-Katarzyna-1763
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 91 razy
- Podziękowano: 189 razy
Re: Brok-Goś-Katarzyna-1763
Witaj Edek,
jakosc bardzo slaba, ale
zmarla nazywala sie Catharina , zona Andrea??? Goś , zmarla 26 kwietnia (moze to tez ew.byc 20) w wieku ok 20 lub 7o lat
..tak mi sie wydaje
pozdrawiam Beata
jakosc bardzo slaba, ale
zmarla nazywala sie Catharina , zona Andrea??? Goś , zmarla 26 kwietnia (moze to tez ew.byc 20) w wieku ok 20 lub 7o lat
..tak mi sie wydaje

pozdrawiam Beata
-
- Podziękował/a: 5 razy
- Podziękowano: 98 razy
Moja propozycja:
Anno quo supra, die 26 aprilis Obiit Laboriosa Catharina Laboriosi Andreae? Goś uxor, morte insperata scilicet in partu difficili, annorum circiter 20, sepultaque in Caemeterio.
Roku jak wyżej, dnia 26 kwietnia zmarła Prac. Katarzyna Prac. Andrzeja Gosia żona, śmiercią niespodzianą mianowicie podczas trudnego porodu, lat około 20, i pochowana na cmentarzu.
Anno quo supra, die 26 aprilis Obiit Laboriosa Catharina Laboriosi Andreae? Goś uxor, morte insperata scilicet in partu difficili, annorum circiter 20, sepultaque in Caemeterio.
Roku jak wyżej, dnia 26 kwietnia zmarła Prac. Katarzyna Prac. Andrzeja Gosia żona, śmiercią niespodzianą mianowicie podczas trudnego porodu, lat około 20, i pochowana na cmentarzu.
Bartek
-
AUTOR TEMATU - Posty: 318
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 14 razy
Dzieki Bartku!
Jesteś wielki! Jak Ty odczytałeś to??? Ja próbowałem na różne sposoby i nic. Wielkie dzięki za odczytanie i tłumaczenie.
Edek
Jesteś wielki! Jak Ty odczytałeś to??? Ja próbowałem na różne sposoby i nic. Wielkie dzięki za odczytanie i tłumaczenie.
Edek