Witam!
Pracuję na GRAMPS 3.1.2-1. Po reinstalacji systemu mam kłopot z drukowaniem raportu tekstowego- pełnego raportu osobowego. Program nie dołącza miniatur zdjęć do wydruku. Co może być powodem?
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.
Marek
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Problem z GRAMPS
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 3 razy
- Kontakt:
Re: Problem z GRAMPS
Witam
Wydaje mi się, że powodem może być zła ścieżka do pliku graficznego. Gdy robisz reinstalację systemu to raczej rzadko się zdarza by fotografie trafiały do tego samego folderu licząc na przykład od dysku C.
Czy w widoku rodowodu masz wszystkie fotki przy poszczególnych osobach?
Pozdrawiam Bogusława
Wydaje mi się, że powodem może być zła ścieżka do pliku graficznego. Gdy robisz reinstalację systemu to raczej rzadko się zdarza by fotografie trafiały do tego samego folderu licząc na przykład od dysku C.
Czy w widoku rodowodu masz wszystkie fotki przy poszczególnych osobach?
Pozdrawiam Bogusława
-
AUTOR TEMATU - Posty: 211
- Podziękował/a: 9 razy
- Podziękowano: 11 razy
- Kontakt:
Witam!
Dziękuję za ainteresowanie. Fotki są zawsze te same, w tym samym folderze "obrazy", obligatoryjnie narzuconym przez system- mam Linuxa. MHO ścieżka dostępu więc się nie zmieniła.
Pozdrawiam, Marek
Dziękuję za ainteresowanie. Fotki są zawsze te same, w tym samym folderze "obrazy", obligatoryjnie narzuconym przez system- mam Linuxa. MHO ścieżka dostępu więc się nie zmieniła.
Pozdrawiam, Marek
Marek Wiśniowiecki
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 2 razy
Witam,
może nowo zainstalowany Gramps ma wyłączoną domyślnie opcję dodawania zdjęć do raportu i trzeba odpowiednią opcję włączyć w ustawieniach?
Pozdrawiam,
Paweł
może nowo zainstalowany Gramps ma wyłączoną domyślnie opcję dodawania zdjęć do raportu i trzeba odpowiednią opcję włączyć w ustawieniach?
Pozdrawiam,
Paweł
Przeniosłam moje drzewo do programu Gramps i nie mam pojęcia jak się zabrać
za wydrukowanie tego drzewa lub nawet jego części.
Czy może mnie ktoś pomóc jak się do tego zabrać.
Nie mogę znaleźć wskazówek w pomocach gdyż nie wszystko jest w języku polskim.
Bardzo proszę o pomoc:)
Pozdrawiam
Mirka
za wydrukowanie tego drzewa lub nawet jego części.
Czy może mnie ktoś pomóc jak się do tego zabrać.
Nie mogę znaleźć wskazówek w pomocach gdyż nie wszystko jest w języku polskim.
Bardzo proszę o pomoc:)
Pozdrawiam
Mirka
Pozdrawiam
Mirka
Bugaj,Sobczyk,Marcinkowska,Wielińska,Łokietek,Niewiada,Kaliszan,Ludwiczak,Kościelniak,
Podemska,Alexandrowicz,Rogacki,Burdel,Taczała,Rybka,Dembiński,Chrobot,Redeker, Perczak,Ograbek,Boguszyńska - wielkopolska
Mirka
Bugaj,Sobczyk,Marcinkowska,Wielińska,Łokietek,Niewiada,Kaliszan,Ludwiczak,Kościelniak,
Podemska,Alexandrowicz,Rogacki,Burdel,Taczała,Rybka,Dembiński,Chrobot,Redeker, Perczak,Ograbek,Boguszyńska - wielkopolska