Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1908
Miejscowość: Częstochowa
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Balbina
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Paszkiewicz
Link do zdjęcia: https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,362377401
Akt zgonu Balbina Paszkiewicz 1441/1908
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Częstochowa-Paszkiewicz-Balbina-1908
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 142
- Podziękował/a: 48 razy
- Podziękowano: 1 raz
Częstochowa-Paszkiewicz-Balbina-1908
pozdrawiam Roman
Poszukuję osób o nazwiskach: Hanc z okolic Szczekocin
Gross, Wagner, Stępień, Paszkiewicz, Królikowski, Studzik-Szyja i Jeziorowski z okolic Częstochowy, Starczy, Żarek i Zawiercia/Kromołów.
Z góry dziękuję za pomoc.
Poszukuję osób o nazwiskach: Hanc z okolic Szczekocin
Gross, Wagner, Stępień, Paszkiewicz, Królikowski, Studzik-Szyja i Jeziorowski z okolic Częstochowy, Starczy, Żarek i Zawiercia/Kromołów.
Z góry dziękuję za pomoc.
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Częstochowa-Paszkiewicz-Balbina-1908
1441
Częstochowa
Działo się mieście Częstochowie w parafii św. Zygmunta 5/18 listopada 1908 roku o godzinie 1 rano. Stawili się: Edward Trzeciakowski (nie jestem pewna tego nazwiska) i Ignacy Paśkiewicz, oboje stolarze z Częstochowy i oświadczyli że dnia wczorajszego o godzinie 9 wieczorem w Częstochowie zmarła Balbina Paśkiewicz /Balbina Paśkiewicz/ żona robotnika, lat 42 mająca, nie wiadomo gdzie urodzona, córka Szczepana i Rozalii małżonków Wężyków. Pozostawiła po sobie męża Ignacego Paśkiewicza. Po naocznym przekonaniu się o zgonie, akt przeczytany przez Nas podpisany został.
/Podpis ks. Mężnickiego/
Pozdrawiam
Maria
Częstochowa
Działo się mieście Częstochowie w parafii św. Zygmunta 5/18 listopada 1908 roku o godzinie 1 rano. Stawili się: Edward Trzeciakowski (nie jestem pewna tego nazwiska) i Ignacy Paśkiewicz, oboje stolarze z Częstochowy i oświadczyli że dnia wczorajszego o godzinie 9 wieczorem w Częstochowie zmarła Balbina Paśkiewicz /Balbina Paśkiewicz/ żona robotnika, lat 42 mająca, nie wiadomo gdzie urodzona, córka Szczepana i Rozalii małżonków Wężyków. Pozostawiła po sobie męża Ignacego Paśkiewicza. Po naocznym przekonaniu się o zgonie, akt przeczytany przez Nas podpisany został.
/Podpis ks. Mężnickiego/
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria