Ponieważ mam mało pytan to mogę rozszerzyć zakres czasowy poszukiwań na 20 lat.hykiel pisze:Mogę szukać znowu
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Cmentarz Farny w Białymstoku -wykaz pochówków1887-2011
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 649
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Re: Cmentarz Farny w Białymstoku -wykaz pochówków1887-2011
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Podziękował/a: 7 razy
- Podziękowano: 4 razy
Witaj Jurku!
Dawno nie zaglądałam na forum, a tu taka niespodzianka...
Wiesz, że mogłabym Cię zamęczyć listą poszukiwanych nazwisk.
Proszę, sprawdź dla mnie:
Porzezińska Ludwika ur. grudzień 1890r., (prawdopodobnie zmarła zaraz po urodzeniu, więc przedział góra 10 lat)
Pomerynke Albert - lata 1915-1923
Pomerynke Albert (ojciec) - zmarł 24.03.1931, nie wiem czy go pochowano na cmentarzu farnym, czy może ewangelickim
Z góry serdecznie dziękuję!
Dawno nie zaglądałam na forum, a tu taka niespodzianka...
Wiesz, że mogłabym Cię zamęczyć listą poszukiwanych nazwisk.

Proszę, sprawdź dla mnie:
Porzezińska Ludwika ur. grudzień 1890r., (prawdopodobnie zmarła zaraz po urodzeniu, więc przedział góra 10 lat)
Pomerynke Albert (ojciec) - zmarł 24.03.1931, nie wiem czy go pochowano na cmentarzu farnym, czy może ewangelickim
Z góry serdecznie dziękuję!

Monika Magdziak z d. Nawrocka
-
- Podziękował/a: 9 razy
- Podziękowano: 3 razy
W Białymstoku szukam wszelkich śladów rodziny Brażałowicz.
W 1932 roku zmarł tam mój pradziadek Feliks Brażałowicz - znalazłam akt zgonu w USC.
Nazwisko jest tak unikalne, że jeśli w spisie występuje w jakikolwiek Brażałowicz to jak nic rodzina.
Szukam też rodziny Piechowskich. To chyba w rejonie popularne nazwisko . Szukam grobu Mikołaja Piechowskiego . Wiem tylko, że żył jeszcze na początku 1890 ,bo w grudniu urodziło mu się córka. . Przyjmując, że miał w 1890 roku miał min. 20 lat to mógł żyć jeszcze 1950.
Ponieważ , szukam w ciemno to nie chcę Cię prosić o takie duże poszukiwania. Gdyby jednak te nazwiska przy okazji wpadły Ci w oko to proszę o informacje.
W 1932 roku zmarł tam mój pradziadek Feliks Brażałowicz - znalazłam akt zgonu w USC.
Nazwisko jest tak unikalne, że jeśli w spisie występuje w jakikolwiek Brażałowicz to jak nic rodzina.
Szukam też rodziny Piechowskich. To chyba w rejonie popularne nazwisko . Szukam grobu Mikołaja Piechowskiego . Wiem tylko, że żył jeszcze na początku 1890 ,bo w grudniu urodziło mu się córka. . Przyjmując, że miał w 1890 roku miał min. 20 lat to mógł żyć jeszcze 1950.
Ponieważ , szukam w ciemno to nie chcę Cię prosić o takie duże poszukiwania. Gdyby jednak te nazwiska przy okazji wpadły Ci w oko to proszę o informacje.
Joanna
Szukam informacji o krewnych:
Kućko, Matwiejew (Mołczadź, Słonim, Wilno, Zdołbunów)
Piechowscy , Brażałowicz (Małkinia, Białystok, Wilno)
oraz Marii, Lucyny,Ireny Łukasiewicz córek Ziny Brażałowicz z Bydgoszczy
Szukam informacji o krewnych:
Kućko, Matwiejew (Mołczadź, Słonim, Wilno, Zdołbunów)
Piechowscy , Brażałowicz (Małkinia, Białystok, Wilno)
oraz Marii, Lucyny,Ireny Łukasiewicz córek Ziny Brażałowicz z Bydgoszczy
-
- Podziękował/a: 77 razy
- Podziękowano: 20 razy
Re: Cmentarz Farny w Białymstoku -wykaz 1887-2011pomogę
Jurku .... Bardzo Cię proszę o pomoc.hykiel pisze:Ukazała się księga (770 stron dwukolumnowych) pochówków na cmentarzu Farnym od 1887 do 2011..
Jesli ktoś potrzebuje jedno, dwa nazwiska to poszukam.
Nie wiem czy to jest cmentarz Farny .. ale może ?
Poszukuję grobu Mieczysława Żukowskiego i jego żony Czesławy
zmarłych i pochowanych w Białymstoku około 20 lat temu.
Bardzo będę Ci wdzięczna za poświęcony czas i z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam
Maria Łopaciuk
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
-
ad 1 Nie ma Ludwiki ale w tym okresie są:mopaol pisze: Porzezińska Ludwika ur. grudzień 1890r., (prawdopodobnie zmarła zaraz po urodzeniu, więc przedział góra 10 lat)
Jadwiga metryka 458 z XI 1891
Karolina nr metryki364 z X 1903
Aleksander 613 z XII 1909
ad 2 Jedyne podobne w tym okresie Pożarink Albert to mozliwy bład odcztu więc nalezy sprawdzić nr metryki 597 z sierpnia 1915
ad 3 w 1931 nie ma takiego pochówku więc moze Supaśl a metryka zgonu skąd ?
-- Post scalono 03 maja 2013, 16:42 --
Mieczysław pochówek paźdz. w 1988 roku kwatera 23 lub maj 1995 kwatera 15 (bardziej prawdopodobne bo ta sama kwatera)MariaŁopaciuk pisze:
Poszukuję grobu Mieczysława Żukowskiego i jego żony Czesławy
zmarłych i pochowanych w Białymstoku około 20 lat
Czesława pochówek czerwiec 1990 kw 15
To jedyne pochówki o tych imionach wlatach 1981 -2000
-- Post scalono 03 maja 2013, 16:48 --
żaden Brażałowicz niestety na Farnym w latach 1925 -1935 nie jest pochowany, więc inny cmentarz i tylko jeden Piechowski to Mieczysław pochowany we wrzesniu 1930Joanna J pisze:W Białymstoku szukam wszelkich śladów rodziny Brażałowicz.
od 1939 do 1965 nie pochowano nikogo o nazwisku Brażałowicz i jedynie trzy o nazwisku Piechowski:
Wacław zm w lipcu 1962 kwatera 54
Barbara zm w grudniu 1952 kwatera 12
Ludwika zm w maju 1939 kwatera 12
Nie obiecuje ze będę pamiętał nazwiska do poszukiwan przy okazji .
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Podziękował/a: 7 razy
- Podziękowano: 4 razy
Jurku!
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Ad. 1. Więc nadal pozostaje dla mnie zagadką, co się stało z siostrą bliźniaczką mojej prababci.
Ad. 2. Wg mnie to na 99,9% szukany właśnie Albert.
Ad. 3. Akt zgonu mam z Białegostoku, więc zapewne pochowany został na cmentarzu ewangelickim.
Pozdrawiam!
Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Ad. 1. Więc nadal pozostaje dla mnie zagadką, co się stało z siostrą bliźniaczką mojej prababci.

Ad. 2. Wg mnie to na 99,9% szukany właśnie Albert.
Ad. 3. Akt zgonu mam z Białegostoku, więc zapewne pochowany został na cmentarzu ewangelickim.
Pozdrawiam!

Monika Magdziak z d. Nawrocka
-
Na cm. Farnym nie ma oddzielnego pochówku takiej osoby, sa groby zbiorowe z 1920 ale żołnierzy nieznanych.annamaria pisze:Prosze o sprawdzenie Roman Osiecki zginął w 1920 r.
Honorata
Sprawdzę jeszcze czy nie jest pochowany na białostockim cm Wojskowym, którego spis jest na http://www.stankiewicze.com
link http://www.stankiewicze.com/index.php?kat=29&sub=401
Niestety tu tez nie ma takiej osoby.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel