UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Massalski - Słownik biograficzny Nauczyciele szkół średnich rządowych męskich w Królestwie Polskim

Informacje o nowościach w bibliotekach, ciekawych książkach, opracowaniach, monografiach itp.

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
Marszycki
Podziękował/a: 38 razy
Podziękowano: 17 razy

Massalski - Słownik biograficzny Nauczyciele szkół średnich rządowych męskich w Królestwie Polskim

Post autor: Marszycki » śr lip 23, 2014 8:22 pm

Witam.
Może ktoś z Forumowiczów jest w posiadaniu tej książki?
Stefan

Awatar użytkownika

Fronczak Waldemar
Podziękował/a: 15 razy
Podziękowano: 235 razy
Kontakt:

Re: Massalski - Słownik biograficzny Nauczyciele szkół średnich rządowych męskich w Królestwie Polsk

Post autor: Fronczak Waldemar » ndz lip 27, 2014 11:54 pm

Stefanie, mogę zerknąć przy okazji. O kogo chodzi?
Waldemar Fronczak
Po ojcu Kurp, po matce Księżak

Odwiedź : http://www.biurowaldi.pl/

AUTOR TEMATU
Marszycki

Re: Massalski - Słownik biograficzny Nauczyciele szkół średnich rządowych męskich w Królestwie Polsk

Post autor: Marszycki » pn lip 28, 2014 10:40 am

Witam.
Bardzo proszę.Chodzi o nauczyciela szkół realnych w Warszawie Józefa Cetnarowicza.Głównie interesują mnie miejsce urodzenia i zgonu oraz rodzina.
Z góry wielkie dzięki.
Stefan

Awatar użytkownika

Fronczak Waldemar
Podziękował/a: 15 razy
Podziękowano: 235 razy
Kontakt:

Post autor: Fronczak Waldemar » pn lip 28, 2014 11:05 am

Str 101, poz. 132.
Cetnarowicz Józef, syn Jakuba, ur 1821 zm po 1872. Urodził się w woj. warszawskim lub w guberni wileńskiej (ze znakiem zapytania). Żonaty z Julią Jerzmanowską - córką urzędnika Józefa. Bezdzietny.
Waldemar Fronczak
Po ojcu Kurp, po matce Księżak

Odwiedź : http://www.biurowaldi.pl/

AUTOR TEMATU
Marszycki

Post autor: Marszycki » pn lip 28, 2014 7:20 pm

Dzięki.Zgadza się jedynie zona.Miejsce urodzenie to dla mnie ciekawostka.Reszta to błąd bo dzieci mieli.W każdym razie jakis ślad /gubernie/mam.
Dzięki.
Stefan

ODPOWIEDZ

Wróć do „Biblioteki, książki, monografie”