Witam serdecznie.
Jakie macie sposoby w przypadku gdy odnajdujecie grób rodzinny w innym mieście.
Jakich sposobów użyć aby dotrzeć do ludźmi opiekującym się tym grobem ?
Pisałem na portalach społecznościowych do ludzi o takim samym nazwisku w danej miejscowości ale cisza.
Chodzi o Kielce i cmentarz Komunalny.
Czy będzie wielkim nietaktem jak tam pojadę i przy zapalonym zniczu umieszczę informację ?
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Sposoby na komnikację
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 73 razy
- Podziękowano: 46 razy
Re: Sposoby na komnikację
Pawle, jesli zrobisz to elegancko (informacja o Tobie, Twoje namiary , w kopercie, zabezpieczone przed deszczem), to mysle, ze o nietakcie nie ma mowy.
Za skutecznosc reczyc nie mozna, ale pròbowac nalezy! Powodzenia!
Grazyna

Grazyna
Grazyna Kozlowska
Szukam:Bielik, Kowalski/a, Kozera, Kozłowski/a, Łach, Paradowski/a, Stypal, Szafarski/a -Małopolska
Szukam:Bielik, Kowalski/a, Kozera, Kozłowski/a, Łach, Paradowski/a, Stypal, Szafarski/a -Małopolska
-
- Podziękował/a: 11 razy
- Podziękowano: 82 razy
Najlepiej zostawić kartkę z opisem kim jesteś [+ telefon] i kim jest dla ciebie osoba na tablicy nagrobnej, jakieś szczegóły rodzinne dla uwiarygodnienia, w słoiczku z nakrętką przed 1 listopada. Jeśli wdać, ze grób jest często „odwiedzany” to i teraz możesz to zrobić.
Ja tak kiedyś zrobiłam i doszło do spotkania, i zdjęcie prababci mogłam zeskanować.
___
Krystyna
Ja tak kiedyś zrobiłam i doszło do spotkania, i zdjęcie prababci mogłam zeskanować.
___
Krystyna
-
AUTOR TEMATU - Posty: 239
- Podziękował/a: 50 razy
- Podziękowano: 17 razy
- Kontakt:
Myślę, że karteczka w słoiczku to dobry pomysł.
Pierwsze odejście zrobię za dwa tygodnie bo będę niedaleko jak się uda tak jak sugerujecie wybiorę się przed 1 Listopada.
Pierwsze odejście zrobię za dwa tygodnie bo będę niedaleko jak się uda tak jak sugerujecie wybiorę się przed 1 Listopada.
Paweł Krzewicki
http://www.krzewicki.com.pl
http://www.krzewicki.com.pl