Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1884
Miejscowość: Brok
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Łukasz
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Ruszkowski
Link do zdjęcia: http://zapodaj.net/294420065c843.jpg.html
Proszę o tłumaczenie aktu zgonu Łukasza Ruszkowskiego o numerze 85. Zależy mi w szczególności na zapisanych w akcie imionach i nazwiskach.
Bardzo dziękuję za pomoc. Michał
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Brok-Ruszkowski-Łukasz-1884
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 13
- Podziękował/a: 4 razy
Brok-Ruszkowski-Łukasz-1884
Michał Frydrych
Szukam danych dot. nazwisk: Frydrych, Fydrych, Borowy, Kopacz, Chojnowski, Ruszkowski z okolic: Małkinia Górna, Borowe, (pow. ostrowski).
Szukam danych dot. nazwisk: Frydrych, Fydrych, Borowy, Kopacz, Chojnowski, Ruszkowski z okolic: Małkinia Górna, Borowe, (pow. ostrowski).
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Brok-Ruszkowski-Łukasz-1884
Nazwisko panieńskie żony Łukasza może brzmieć Gyżymska lub Grzymska.
Małkinia
85
Działo się w miejscowości Brok 28 października/9 listopada 1884 roku o godzinie 2 po południu. Stawił się Franciszek Kordek lat 38 i Franciszek Bednarczyk lat 50 obaj gospodarze we wsi Małkinia zamieszkali, i oświadczyli Nam że we wsi Małkinia dnia wczorajszego o godzinie 3 rano zmarł Łukasz Ruszkowski /Łukasz Ruszkowski/ lat 70 mający, syn nieżyjących Andrzeja i Katarzyny prawowitych małżonków Ruszkowskich, pozostawił po sobie owdowiałą żonę Mariannę z Gyżymskich na gospodarstwie. Po naocznym przekonaniu się o zgonie Łukasza Ruszkowskiego, Akt ten świadkom niepiśmiennym przeczytany przez Nas tylko podpisany został.
Pozdrawiam
Maria
Małkinia
85
Działo się w miejscowości Brok 28 października/9 listopada 1884 roku o godzinie 2 po południu. Stawił się Franciszek Kordek lat 38 i Franciszek Bednarczyk lat 50 obaj gospodarze we wsi Małkinia zamieszkali, i oświadczyli Nam że we wsi Małkinia dnia wczorajszego o godzinie 3 rano zmarł Łukasz Ruszkowski /Łukasz Ruszkowski/ lat 70 mający, syn nieżyjących Andrzeja i Katarzyny prawowitych małżonków Ruszkowskich, pozostawił po sobie owdowiałą żonę Mariannę z Gyżymskich na gospodarstwie. Po naocznym przekonaniu się o zgonie Łukasza Ruszkowskiego, Akt ten świadkom niepiśmiennym przeczytany przez Nas tylko podpisany został.
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
-
AUTOR TEMATU - Posty: 13
- Podziękował/a: 4 razy
Re: Brok-Ruszkowski-Łukasz-1884
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
Michał Frydrych