Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1901
Miejscowość: Kock
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Karolina
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Ozimkiewicz
Link do zdjęcia: http://www.szukajwarchiwach.pl/35/1842/ ... iIbEfco-Qw
Proszę o przetłumaczenia aktu zgonu Karoliny Ozimkiewicz nr 440.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Kock-Ozimkiewicz-Karolina-1901
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 57
- Podziękował/a: 48 razy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Kock-Ozimkiewicz-Karolina-1901
N 440
Tchórzew
Ozimkiewicz
Karolina
Działo się w miejscowości Kock 28 października/10 listopada 1901 roku o godzinie 5 po południu. Stawił się Józef Jurkowski lat 44 i Wincenty Ozimkiewicz lat 30 obaj koloniści ze wsi Tchórzew i oświadczyli że w Tchórzewie dziś o godzinie 11 rano zmarła Karolina Ozimkiewicz /Karolina Ozimkiewicz/ gospodyni, lat 68 mająca, córka Piotra i Franciszki z Paprockich małżonków Iwańskich, wdowa po zmarłym Wiktorze Ozimkiewiczu, akt ten niniejszy przeczytany, my i oni podpisaliśmy.
Podpisy:
/Ks. Szymon Mankielun/
/Józef Jurkowski/
/Józef Ozomkiewicz/
Pozdrawiam
Maria
Tchórzew
Ozimkiewicz
Karolina
Działo się w miejscowości Kock 28 października/10 listopada 1901 roku o godzinie 5 po południu. Stawił się Józef Jurkowski lat 44 i Wincenty Ozimkiewicz lat 30 obaj koloniści ze wsi Tchórzew i oświadczyli że w Tchórzewie dziś o godzinie 11 rano zmarła Karolina Ozimkiewicz /Karolina Ozimkiewicz/ gospodyni, lat 68 mająca, córka Piotra i Franciszki z Paprockich małżonków Iwańskich, wdowa po zmarłym Wiktorze Ozimkiewiczu, akt ten niniejszy przeczytany, my i oni podpisaliśmy.
Podpisy:
/Ks. Szymon Mankielun/
/Józef Jurkowski/
/Józef Ozomkiewicz/
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
-
AUTOR TEMATU - Posty: 57
- Podziękował/a: 48 razy
A czy może nazwisko Franciszki to nie Muszyńska?
--------------
Pozdrawiam
Łukasz Ozimkiewicz
Pozdrawiam
Łukasz Ozimkiewicz
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Zapisano, że Paprocka.
Maria
Maria
Konto zawieszone.
Pozdrawiam
Maria
Pozdrawiam
Maria