Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1908
Miejscowość: Pabianice
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Roman Wojciech
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): FELBERG
Link do zdjęcia: http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =1&x=0&y=0
Proszę o tłumaczenie
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Pabianice-FELBERG-Roman Wojciech-1908
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 61
- Podziękował/a: 16 razy
Pabianice-FELBERG-Roman Wojciech-1908
POZDRAWIAM
Sławomir Felberg
Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi.
Szukam: Felberg Kisiel Popowicz Łazuchiewicz Jończy
Sławomir Felberg
Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi.
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Pabianice-FELBERG-Roman Wojciech-1908
Nie mogę znaleźć poprawnego nazwiska księdza który ten akt podpisał.
N 146
Pabianice
Działo się w kancelarii parafii Najświętszej Marii Panny w Pabianicach 24 lutego 1908 roku o godzinie 2 po południu. Stawili się: Wojciech Felberg /Wojciech Felberg/ tkacz z Piabianic, lat 32 mający, w obecności świadków: Antoniego Rybińskiego lat 35 i Stanisława Felberga lat 27, tkaczy z Pabianic, - i okazał Nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się w Pabianicach 21 lutego roku teraźniejszego o godzinie 10 wieczorem z jego prawowitej małżonki Eleonory z Łazuchiewiczów /Eleonory z Łazuchiewiczów/ lat 21 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym dziś odprawionym dano imiona Roman Wojciech /Roman Wojciech/ a rodzicami jego chrzestnymi byli: Antoni Rybiński i Aleksandra Baśko. Akt ten oświadczającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany, przez Nas tylko podpisany został.
Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego Ks. W. …. ?
Roman-Wojciech Felberg d. 23.XI. 1930 r.
zawarł związek małżeński z Henryką Przespolewską
Proboszcz parafii N.M.P. Pabjanice
Ks. W. Strzelczyk
Adnotację niniejszą zapisano na zasadzie zawiadomienia tegoż Proboszcza.
Pis. Hip.
Pozdrawiam
Maria
N 146
Pabianice
Działo się w kancelarii parafii Najświętszej Marii Panny w Pabianicach 24 lutego 1908 roku o godzinie 2 po południu. Stawili się: Wojciech Felberg /Wojciech Felberg/ tkacz z Piabianic, lat 32 mający, w obecności świadków: Antoniego Rybińskiego lat 35 i Stanisława Felberga lat 27, tkaczy z Pabianic, - i okazał Nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się w Pabianicach 21 lutego roku teraźniejszego o godzinie 10 wieczorem z jego prawowitej małżonki Eleonory z Łazuchiewiczów /Eleonory z Łazuchiewiczów/ lat 21 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym dziś odprawionym dano imiona Roman Wojciech /Roman Wojciech/ a rodzicami jego chrzestnymi byli: Antoni Rybiński i Aleksandra Baśko. Akt ten oświadczającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany, przez Nas tylko podpisany został.
Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego Ks. W. …. ?
Roman-Wojciech Felberg d. 23.XI. 1930 r.
zawarł związek małżeński z Henryką Przespolewską
Proboszcz parafii N.M.P. Pabjanice
Ks. W. Strzelczyk
Adnotację niniejszą zapisano na zasadzie zawiadomienia tegoż Proboszcza.
Pis. Hip.
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
-
AUTOR TEMATU - Posty: 61
- Podziękował/a: 16 razy
Podziękował bardzo 

POZDRAWIAM
Sławomir Felberg
Sławomir Felberg
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Ten ksiądz to: Wojciech Helbich
Pozdrawiam
Maria
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Pozdrawiam
Maria
Pozdrawiam
Maria