Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1873
Miejscowość: Tchórzew
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Wincenty
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Ozimkiewicz
Link do zdjęcia: http://www.szukajwarchiwach.pl/35/1842/ ... hsq69mEDiw
Witajcie
Proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia nr 252.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Łukasz
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Tchórzew-Ozimkiewicz-Wincenty-1873
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 57
- Podziękował/a: 48 razy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Tchórzew-Ozimkiewicz-Wincenty-1873
252
Tchórzew
Działo się w miejscowości Kock 8/20 lipca 1873 roku o godzinie 2 po południu. Stawili się Wiktor Ozimkiewicz rolnik lat 49 majacy zamieszkały we wsi Tchórzew w obecności Adama Zabielskiego lat 44 i Leona Niewęgłowskiego lat 29, zamieszkałych we wsi Tchórzew i okazał nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się ono we wsi Tchórzew dnia wczorajszego o godzinie 6 rano z jego prawowitej małżonki Karoliny z Iwańskich /Karoliny z Iwańskich/ lat 44 mającej. Dziecięciu temu na chrzcie świętym odprawionym dziś przez Księdza Eustachego Sz... Wikariusza Parafii Kock dano imię Wincenty /Wincenty/ a rodzicami jego chrzestnymi byli Leon Niewęgłowski i Katarzyna Ryszkowska. Akt ten stawającemu i świadkom przeczytany, my, ojciec i drugi świadek podpisaliśmy, pierwszy niepiśmienny.
/Ks. W. Świątkowski Proboszcz Parafii Kock/
/Wiktor Ozimkiewicz/
/Leon Niewęgłowski/
Pozdrawiam
Maria
Tchórzew
Działo się w miejscowości Kock 8/20 lipca 1873 roku o godzinie 2 po południu. Stawili się Wiktor Ozimkiewicz rolnik lat 49 majacy zamieszkały we wsi Tchórzew w obecności Adama Zabielskiego lat 44 i Leona Niewęgłowskiego lat 29, zamieszkałych we wsi Tchórzew i okazał nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się ono we wsi Tchórzew dnia wczorajszego o godzinie 6 rano z jego prawowitej małżonki Karoliny z Iwańskich /Karoliny z Iwańskich/ lat 44 mającej. Dziecięciu temu na chrzcie świętym odprawionym dziś przez Księdza Eustachego Sz... Wikariusza Parafii Kock dano imię Wincenty /Wincenty/ a rodzicami jego chrzestnymi byli Leon Niewęgłowski i Katarzyna Ryszkowska. Akt ten stawającemu i świadkom przeczytany, my, ojciec i drugi świadek podpisaliśmy, pierwszy niepiśmienny.
/Ks. W. Świątkowski Proboszcz Parafii Kock/
/Wiktor Ozimkiewicz/
/Leon Niewęgłowski/
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria