Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1902
Miejscowość: Tchórzew
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Jan
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Ozimkiewicz
Link do zdjęcia: http://www.szukajwarchiwach.pl/35/1842/ ... H0rQrJHRig
Witajcie
Proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia nr 21.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Łukasz
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Tchórzew-Ozimkiewicz-Jan-1902
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 57
- Podziękował/a: 48 razy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Tchórzew-Ozimkiewicz-Jan-1902
N 21
Tchórzew
Ozimkiewicz Jan
Działo się w miejscowości Kock 25 grudnia/7 stycznia 1901/2 roku o godzinie 2 po południu. Stawili się Wincenty Ozimkiewicz /Wincenty Ozimkiewicz/ kolonista ze wsi Tchórzew, lat 30 mający, w obecności Aleksandra Karwowskiego lat 28 i Jana Bobowskiego lat 50, obu kolonistów ze wsi Tchórzew, i okazał nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się we wsi Tchórzew dnia wczorajszego o godzinie 2 po południu z jego prawowitej małżonki Kamili ze Słowikowskich /Kamili z Słowikowskich/ lat 26 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym odprawionym dziś przez Księdza Dominika Kucia miejscowego Wikariusza dano imię Jan /Jan/ a rodzicami jego chrzestnymi byli: Aleksander Karwowski i Marianna Zabielska. Akt ten stawającemu i świadkom przeczytany, my tylko podpisaliśmy, oni nie piśmienni.
/Ks. Szymon Mankielun/
Pozdrawiam
Maria
Tchórzew
Ozimkiewicz Jan
Działo się w miejscowości Kock 25 grudnia/7 stycznia 1901/2 roku o godzinie 2 po południu. Stawili się Wincenty Ozimkiewicz /Wincenty Ozimkiewicz/ kolonista ze wsi Tchórzew, lat 30 mający, w obecności Aleksandra Karwowskiego lat 28 i Jana Bobowskiego lat 50, obu kolonistów ze wsi Tchórzew, i okazał nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się we wsi Tchórzew dnia wczorajszego o godzinie 2 po południu z jego prawowitej małżonki Kamili ze Słowikowskich /Kamili z Słowikowskich/ lat 26 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym odprawionym dziś przez Księdza Dominika Kucia miejscowego Wikariusza dano imię Jan /Jan/ a rodzicami jego chrzestnymi byli: Aleksander Karwowski i Marianna Zabielska. Akt ten stawającemu i świadkom przeczytany, my tylko podpisaliśmy, oni nie piśmienni.
/Ks. Szymon Mankielun/
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria