Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1850
Miejscowość: Jasień
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Adam
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Libich
Link do zdjęcia: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/183/1159406_P6140013.JPG
Witam
Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w tłumaczeniu powyższego dokumentu. Osoby które mogą się pojawić to Teofil Libich, Ludwik Libich. Miejscowości które mogą występować to Jasień i/lub Kobiele Wielkie. Interesuje mnie również co jest dopisane na marginesie aktu. Serdecznie pozdrawiam i z góry ogromnie dziękuję.
Michał Libich
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Jasień-Libich-Adam-1850
Moderator: Moderatorzy
Re: Jasień-Libich-Adam-1850
119
Chrzest - Kobiele Wielkie, 03/ 15 października 1888r
Zgłaszają - Ludwik Libich, ojciec dziecka, szklarz, lat 67, zamieszkały w Jasieniu oraz Dominik Mizerski, lat 42 i Teofil Hofman, lat 28, szklarze z Jasienia;
Dziecko - urodzone w Jasieniu, tego dnia (03/15.X.1888r), o 10.00 po północy, nadane imię - Adam;
Matka - Józefa z Mizerskich, lat 30;
Chrzestni - Dominik Mizerski i Agnieszka Hofman;
Ochrzcił - ks. Melchior Kawczyński.
zapis z marginesu podkreśliłam
pozdrawiam Ela
Chrzest - Kobiele Wielkie, 03/ 15 października 1888r
Zgłaszają - Ludwik Libich, ojciec dziecka, szklarz, lat 67, zamieszkały w Jasieniu oraz Dominik Mizerski, lat 42 i Teofil Hofman, lat 28, szklarze z Jasienia;
Dziecko - urodzone w Jasieniu, tego dnia (03/15.X.1888r), o 10.00 po północy, nadane imię - Adam;
Matka - Józefa z Mizerskich, lat 30;
Chrzestni - Dominik Mizerski i Agnieszka Hofman;
Ochrzcił - ks. Melchior Kawczyński.
zapis z marginesu podkreśliłam
pozdrawiam Ela