Droga Jolu,
gratuluję pomysłu i myślę udanej Ogólnopolskiej Konferencji Geneaologicznej jak to wynika z załączonego programu .Niestety nie mogłam być ,choć z Wrocławia to rzut kamieniem.Ale miałam zaplanowane wyjazdy i spotkania geneologicznejuż wcześniej ,daleko bo na Podlasiu Lubelskim.
Czekam na dalsze sprawozdania , bo tematyka była ciekawa.
Natomiast tu w tym miejscu gratuluję wystąpienia Magdzie Smolskiej - Kwinta za precyzyjnie i z dużym wyczuciem merytorycznym sprawy, dobrze dobrane nieznane wszystkim pozametrykalne źródła genealogiczne.Świetnie skamerowane wystąpienie.
Brawo Magdo

słychałam Cię z przyjemnością i przyznam ,że choć poruszam się na tym terenie ,nie znałam wszystkich dokumentów.
Twoje wystąpienie mogłoby być przykładem dla Pani Małgosi Nowaczyk.Bo laik nie wiele skorzystał z tej tele konferencji.Zapamiętał,że będzie nowa książka Pani Małgosi , w której nowy rozszerzony rozdział pewnie będzie zachęcał do wykonywania drogich badań genetycznych ,z obietnicą znalezienia się w bazie danych amerykańskich lub kanadyjskich. Być może ,że kiedyś stworzymy taką bazę na kształt bazy metryk Mormonów.To wszystko przed naszymi prawnukami

Serdecznie pozdrawiam Helenka z Wrocławia