UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Kserokopia czy kopia cyfrowa?
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 108
- Podziękował/a: 22 razy
- Podziękowano: 7 razy
Kserokopia czy kopia cyfrowa?
Witam,
Nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu, ale chciałabym dowiedzieć się co jest wg was cenniejsze? Kserokopia odszukanego aktu stanu cywilnego czy może jego kopia cyfrowa? Zamawiam z AP Łódź dwie kopie i nie wiem czy zamówić jedno czy drugie?
Pozdrawiam, Cecilia.
Nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu, ale chciałabym dowiedzieć się co jest wg was cenniejsze? Kserokopia odszukanego aktu stanu cywilnego czy może jego kopia cyfrowa? Zamawiam z AP Łódź dwie kopie i nie wiem czy zamówić jedno czy drugie?
Pozdrawiam, Cecilia.
Szukam nazwisk: Brajer, Kaczmarek, Kazek, Królikowscy, Maciejewscy, Woszczak.
Zduńska Wola i okolice oraz zabór austriacki, Łódź.
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Re: Kserokopia czy kopia cyfrowa?
ja zamawiam zawsze kopię cyfrową, ma na ogół lepszą jakość i można ją składować na dysku. A wydrukować sobie zawsze można i ma się wersję papierową, Ze skanowaniem kserokopii zawsze jest więcej zachodu i jest to już kopia z kopii, czyli ma gorszą jakość.
Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
-
Zamówiłam kopie cyfrowe. Jak będę chciała, to sobie wydrukuję.
-
- Podziękował/a: 44 razy
- Podziękowano: 41 razy
Jeszcze jedna wyższość skanu nad kserem. O ile to jest niewielka paczka skanów można poprosić o wysłanie mailem i wtedy ma się akty "od ręki"
Parafrazując: Śpieszmy się pytać ludzi, tak szybko odchodzą
-
Właśnie tak zrobiłam. Napisałam, by przesłano mi te kopie cyfrowe na maila.azielik pisze:Jeszcze jedna wyższość skanu nad kserem. O ile to jest niewielka paczka skanów można poprosić o wysłanie mailem i wtedy ma się akty "od ręki"
Witam podpinam się pod ten temat ponieważ interesuje mnie kwota która trzeba zapłacić za takie zamówienie, też czekam za kopią cyfrową z AP Konin dokładnie to dwa akty urodzenia, Pan który się ze mną kontaktował także prosił o podanie w jaki sposób chce dostać te dokumenty i wybrałem skan w rozdzielczości 300dpi, podał także cennik w którym skany kosztują niewiele jednak za godzine poszukiwań liczą 50 zł, Więc moje pytanie brzmi ile takie zamówienia srednio kosztują. Ile wy płacicie.Pozdrawiam
Andrzej Majdecki
Tyle ile w cenniku. Każde AP ma własny, są one dostępne na stronach AP.power001 pisze:(...)Więc moje pytanie brzmi ile takie zamówienia srednio kosztują. Ile wy płacicie.Pozdrawiam
pozdrawiam
Artur
Poszukuję informacji o rodzinach: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję informacji o rodzinach: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki