Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1811
Miejscowość: Dzielna
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Teodor
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Dychta
Link do zdjęcia: https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,362453401
Witam:)
Slicznie prosze o przetlumaczenie tego aktu urodzenia, to moj praprapradzadek, akt nr 76, jedynie odczytuje, ze ojciec to Martin Dychta, a matka to Josepha Kniec? Kmiec?
I czy tam sie urodzily blizniaki? Moj Teodor i Magdalena?
Z gory slicznie dziekuje
Pozdrawiam
Sylwia
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Dzielna-Dychta-Teodor-1811
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 168
- Podziękował/a: 60 razy
- Podziękowano: 14 razy
-
- Podziękował/a: 91 razy
- Podziękowano: 189 razy
Re: Dzielna-Dychta-Teodor-1811
Witaj Sylwia,
jest tak:
Ze wsi Dzielna zostal rolnika ( Robot(h) Bauer- „dorabiajacy“ rolnik) Martin Dychta z jego zony Josepha dd Kniec urodzony 11.11.wieczorem o 10 chlopczyk , imieniem Theodor ochrzczony.
ponizej swiadkowie
W pierwszej rubryce jest data chrztu 12.11. Theodor i ponizej dopisane – blizniaki- martwa dziewczynka ( to nie imie tylko Mägdlein- dziewuszka , dziewczatko)- to samo dopisane w ostatniej rubryce
pozdrawiam Beata
jest tak:
Ze wsi Dzielna zostal rolnika ( Robot(h) Bauer- „dorabiajacy“ rolnik) Martin Dychta z jego zony Josepha dd Kniec urodzony 11.11.wieczorem o 10 chlopczyk , imieniem Theodor ochrzczony.
ponizej swiadkowie
W pierwszej rubryce jest data chrztu 12.11. Theodor i ponizej dopisane – blizniaki- martwa dziewczynka ( to nie imie tylko Mägdlein- dziewuszka , dziewczatko)- to samo dopisane w ostatniej rubryce
pozdrawiam Beata
-
AUTOR TEMATU - Posty: 168
- Podziękował/a: 60 razy
- Podziękowano: 14 razy
Re: Dzielna-Dychta-Teodor-1811
Dziekuje slicznie
Wlasnie ta dziwuszke dopisano jedynie i stad moja pomylka, ale wydawalo mi sie, ze urodzona martwa

Wlasnie ta dziwuszke dopisano jedynie i stad moja pomylka, ale wydawalo mi sie, ze urodzona martwa
pozdrawiam
Sylwia Dudek (Belkot)
Sylwia Dudek (Belkot)