UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Lista osób potrzebujących zdjęcie
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 24 razy
- Podziękowano: 12 razy
Re: Lista osób potrzebujących zdjęcie
Droga Ireno,
Chodzi o jeden grób: Wacław Sawicki (1847-1923) z Marią Sawicką z.d. Przybyszewską (1863-1945). Jeszcze dziś postaram się ustalić nazwę cmentarza i może uda się też jakoś ustalić mniej więcej gdzie znajduje się owy grób.
Bardzo dziękuję za chęć pomocy! :)
Chodzi o jeden grób: Wacław Sawicki (1847-1923) z Marią Sawicką z.d. Przybyszewską (1863-1945). Jeszcze dziś postaram się ustalić nazwę cmentarza i może uda się też jakoś ustalić mniej więcej gdzie znajduje się owy grób.
Bardzo dziękuję za chęć pomocy! :)
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
-
- Podziękował/a: 12 razy
- Podziękowano: 24 razy
Sądząc po datach zgonów , to chyba będzie to cmentarz na ul.Cmentarnej 10 /komunalny/.
Jutro sprawdzę jakie to kwatery. Administracja cmentarza ma wyszukiwarkę, chociaż różnie bywa. Mój kuzyn został tam pochowany /byłam na pogrzebie / a nie ma takiej osoby w komputerze. Na tym miejscu potem pochowano jego syna ,który figuruje w rejestrach. Miejmy jednak nadzieję ,że wszystko będzie ok!
W ostatnich dniach, będąc na tym cmentarzu , przechodziłam obok dużego nagrobka Przybyszewskich ... może to o ten chodzi ? Zobaczymy.
Jeszcze raz pozdrawiam
Irena
Jutro sprawdzę jakie to kwatery. Administracja cmentarza ma wyszukiwarkę, chociaż różnie bywa. Mój kuzyn został tam pochowany /byłam na pogrzebie / a nie ma takiej osoby w komputerze. Na tym miejscu potem pochowano jego syna ,który figuruje w rejestrach. Miejmy jednak nadzieję ,że wszystko będzie ok!
W ostatnich dniach, będąc na tym cmentarzu , przechodziłam obok dużego nagrobka Przybyszewskich ... może to o ten chodzi ? Zobaczymy.
Jeszcze raz pozdrawiam
Irena
-
- Podziękował/a: 24 razy
Myślę, że masz rację! Tak czy tak postaram się dowiedzieć na 100%, czy to ten cmentarz. Bardzo Ci dziękuję. Co do Przybyszewskich, to być może nagrobek bliższej lub dalszej rodziny, bo wiadomo, że nazwisko jest popularne. Choć moi Przybyszewscy byli we Włocławku przynajmniej od przełomu XVIII i XIX wieku. A ten grób, którego szukam - to raczej rodziny Sawickich (nie wiem nawet, czy nazwisko rodowe Marii jest na tym nagrobku).
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
-
- Podziękował/a: 12 razy
- Podziękowano: 24 razy
Witam
Karolu - dziś ustaliłam to z administracją cmentarza:
- Sawicki Wacław i Maria - kwatera 44, rząd 5 , numer 67.
Podaj na pw adres ,bym mogła przesłać zdjęcie.
Pozdrawiam
Irena
Karolu - dziś ustaliłam to z administracją cmentarza:
- Sawicki Wacław i Maria - kwatera 44, rząd 5 , numer 67.
Podaj na pw adres ,bym mogła przesłać zdjęcie.
Pozdrawiam
Irena
-
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 6 razy
18 grudnia 2013r:progalina pisze:Kłaniam się,
zwracam się z prośbą o wykonanie zdjęć grobu:
cmentarz Rakowicki w Krakowie
według wyszukiwarki grobów: kwatera - XXXVII, rząd - 9, miejsce - 2
osoby - Żywno Bronisław i jego żona Żywno Wanda z domu Kliks,
Kilka lat temu otrzymałem zdjęcia tych grobów ale wyglądały na remontowane lub likwidowane, nie było płyty nagrobnej a miejsce było zakryte folią.
Jestem ciekaw czy groby zostały zlikwidowane?, czy były tylko remontowane? - w tym przypadku będę poszukiwał rodziny tych osób, do tej pory nie mam żadnych informacji o potomkach lub najbliższych krewnych.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
prośba została zrealizowana przez - julia,
jeszcze raz bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za poświęcony czas i przesłane informacje.
Jan Ciereszko syn Zofii z Żywnów c. Michała s. Tomasza s. Wincentego s. Adama s. Sebastiana
- szukam wszystkiego co jest związane z nazwiskiem Żywno oraz Moniuszko
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Julio bardzo serdecznie dziękuję za zdjęcia. Tym bardziej, że do tej pory nie miałam ani jednego zdjęcia mojej prababki, dzięki Tobie mam chociaż jej wizerunek z porcelanki na nagrobkujulia pisze:Pytanie do Jana i Marii o zdjęcia z Cmentarza Rakowickiego w Krakowie.
Czy ktoś Wam zrobił oczekiwane zdjęcia grobów ?.
Jeśli nie, to podejmę temat.
julia

Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
-
- Podziękował/a: 42 razy
- Podziękowano: 8 razy
- Kontakt:
Witam,
bardzo prosiłabym o pomoc w odnalezieniu grobu na cmentarzu w Łęczycy: Aleksy (lub Aleksander) Kluska.
bardzo prosiłabym o pomoc w odnalezieniu grobu na cmentarzu w Łęczycy: Aleksy (lub Aleksander) Kluska.
Witam
Zwracam się z prośbą o zrobienie fotografii grobowca rodziny Kazimierskich lub grobu w miejscowości Gostyń w Wielkopolsce .
Interesuje mnie osoba zmarła o nazwisku Szamocka Maria zd.Kazimierska prawdopodobnie była pochowana na cmentarzu w w/w miejscowości .Rysiu.
Zwracam się z prośbą o zrobienie fotografii grobowca rodziny Kazimierskich lub grobu w miejscowości Gostyń w Wielkopolsce .
Interesuje mnie osoba zmarła o nazwisku Szamocka Maria zd.Kazimierska prawdopodobnie była pochowana na cmentarzu w w/w miejscowości .Rysiu.
-
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 6 razy
02 listopad 2013
prośba została zrealizowana przez Pana dlawich, któremu tą drogą bardzo dziękuję za poświęcony czas i przesłane zdjęcia.
20 styczeń 2014progalina pisze:... zwracam się z prośbą o wykonanie zdjęć grobu:
cmentarz w Koszalinie według wyszukiwarki grobów - kwatera R-25 rząd 21 nr grobu 20 i 21, tu spoczywają:
Żywno Helena z domu Korsak oraz jej mąż Żywno Józef.
Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i poświęcony czas.
prośba została zrealizowana przez Pana dlawich, któremu tą drogą bardzo dziękuję za poświęcony czas i przesłane zdjęcia.
Jan Ciereszko syn Zofii z Żywnów c. Michała s. Tomasza s. Wincentego s. Adama s. Sebastiana
-
- Podziękował/a: 56 razy
- Podziękowano: 34 razy
- Kontakt:
Nadal szukam osoby chętnej do sprawdzenia pewnej rzeczy na cmentarzu św. Piotra i Pawła w Gnieźnie.
Pozdrowienia
Krystian
Krystian
-
- Podziękował/a: 42 razy
- Podziękowano: 8 razy
- Kontakt:
Witam,
Czy ma ktoś możliwość odnalezienia pewnego grobu w Bełdowie (woj. łódzkie)?
Czy ma ktoś możliwość odnalezienia pewnego grobu w Bełdowie (woj. łódzkie)?
-
- Podziękował/a: 23 razy
Cześć,
Zwracam się z prośbą o zdjęcie z cmentarza: Szamocin, powiat chodzieski, woj. wielkopolskie.
Chodzi o grób śp. Stanisława i Janiny Abram (Ciocia zmarła w lipcu 2014r.). Poszukuję informacji o dacie zgonu Wujka.
Będę wdzięczny za pomoc.
Zwracam się z prośbą o zdjęcie z cmentarza: Szamocin, powiat chodzieski, woj. wielkopolskie.
Chodzi o grób śp. Stanisława i Janiny Abram (Ciocia zmarła w lipcu 2014r.). Poszukuję informacji o dacie zgonu Wujka.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Rafał
Mój "problem":
par. Błotnica - poszukiwane księgi sprzed 1808r. z powodu gniazda rodzinnego moich kilku gałęzi przodków
Ossów (obecnie Stary Osów)- może ktoś natknął się w innych parafiach?
Rafał
Mój "problem":
par. Błotnica - poszukiwane księgi sprzed 1808r. z powodu gniazda rodzinnego moich kilku gałęzi przodków
Ossów (obecnie Stary Osów)- może ktoś natknął się w innych parafiach?
-
- Podziękował/a: 17 razy
- Podziękowano: 1 raz
Prosze o sfotografowanie grobu:
cmentarz Grabiszyn Wrocław
grób Mariana i Heleny Woźniak
Pole/Grób/Rząd: 34/529/16
Zalezy mi zarówno na zdjeciach grobu, jak i zblizeniach na zdjęcia
(nie mam zadnego zdjecia brata babci)
Pozdrawiam,
SylwiaJ
cmentarz Grabiszyn Wrocław
grób Mariana i Heleny Woźniak
Pole/Grób/Rząd: 34/529/16
Zalezy mi zarówno na zdjeciach grobu, jak i zblizeniach na zdjęcia
(nie mam zadnego zdjecia brata babci)
Pozdrawiam,
SylwiaJ
-----
Majdan Zbydniowski - stamtąd wszystko się zaczęło.
Majdan Zbydniowski - stamtąd wszystko się zaczęło.