Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1869
Miejscowość: Malowa Góra
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Marcelina?
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Sacewicz
Link do zdjęcia: http://szukajwarchiwach.pl/35/1874/0/2. ... NqQlYqjaFQ
Akt zgony Nr 3
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Malowa Góra-Sacewicz-Marcelina?-1869
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 419
- Podziękował/a: 62 razy
- Podziękowano: 4 razy
Malowa Góra-Sacewicz-Marcelina?-1869
pozdrawiam Sebastian
Moja bieda: śluby
Antoni Górski i Franciszka Makowska ,
Eliasz Górski i Franciszka Laskowska (Lachowska),Mateusz Śmieciuszewski i Zuzanna Górska,
Szymon Górski w 1805r. Ogrodnik w Wodyniach + Magdalena Filanowicz
Eliasz Górski i Franciszka Laskowska (Lachowska),Mateusz Śmieciuszewski i Zuzanna Górska,
-
- Podziękowano: 1 raz
Re: Malowa Góra-Sacewicz-Marcelina?-1869
Witam ! Akt zgonu Marceliny Sacewicz
Działo się we wsi Malowa Góra 11 września 1869 roku o 7 :00 godzinie wieczorem.Stawił się Ostap Zienawicz 50lat i Paweł Szimanski 40 lat,obaj koloniści żyjący we wsi Podgorbuwie i oświadczyli,że wczorajszego dnia o 4:00 rano umarła w Podgorbuwie Marcelina Sacewicz córka Grzegorza i Emilii z domu Sywrow,1 rok.Po naocznym zobaczeniu o śmirci Marceliny Sacewicz akt ten spisałem,przeczytałem ,ja tylko podpisałem,obecni pisać nie umieją.
Ps. Znam Malową Górę, bo mam tam rodzinę,ale tej nazwy miejscowości nie kojarzę,jak się dowiem to napiszę.Pozdrawiam
Działo się we wsi Malowa Góra 11 września 1869 roku o 7 :00 godzinie wieczorem.Stawił się Ostap Zienawicz 50lat i Paweł Szimanski 40 lat,obaj koloniści żyjący we wsi Podgorbuwie i oświadczyli,że wczorajszego dnia o 4:00 rano umarła w Podgorbuwie Marcelina Sacewicz córka Grzegorza i Emilii z domu Sywrow,1 rok.Po naocznym zobaczeniu o śmirci Marceliny Sacewicz akt ten spisałem,przeczytałem ,ja tylko podpisałem,obecni pisać nie umieją.
Ps. Znam Malową Górę, bo mam tam rodzinę,ale tej nazwy miejscowości nie kojarzę,jak się dowiem to napiszę.Pozdrawiam
-
AUTOR TEMATU - Posty: 419
- Podziękował/a: 62 razy
- Podziękowano: 4 razy
Re: Malowa Góra-Sacewicz-Marcelina?-1869
Miejscowość to Podhorbów. Była opisywane już na forum. Choć nie znalazłem żadnej mapki z tą wsią.
cyt."Emilii z domu Sywrow" - to Emilia Marianna Anna Siura (nazwisko z Francuskiego) wdowa po Karolu Górskim.
cyt."Emilii z domu Sywrow" - to Emilia Marianna Anna Siura (nazwisko z Francuskiego) wdowa po Karolu Górskim.
pozdrawiam Sebastian