Witam.
Od kilku lat szukam brakujących lat 1755-1796 w aktach urodzeń Parafii Iwanowice Św.Trójcy (k. Krakowa). Brakuje też trochę stron w innych latach. Przeglądam akta w różnych parafiach,licząc na łut szczęścia. ale jest tego tak dużo,że mogę nie zdążyć.
Postanowiłam jednak nie poddawać się licząc na to, że może wypadły i pomyłkowo zostały włożone do innej parafii.
Może ktoś z Państwa natrafił na na taką księgę bądź luźne strony nie pasujące do parafii, albo ma jakąś wiedzę na ten temat. Do parafii Iwanowice należały wsie: Damice, Krasieniec, Maszków, Przestańsko, Poskwitów, Biskupice, Zagaje, Wymysłów.
Wyjaśniam, że osoba którą prosiłam o pomoc była w tejże parafii ale nic nie znalazła.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Par. Iwanowice- brakujace lata w aktach metr.
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 341
- Podziękował/a: 45 razy
- Podziękowano: 10 razy
Par. Iwanowice- brakujace lata w aktach metr.
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Re: Par. Iwanowice- brakujace lata w aktach metr.
Witam,
Można sprawdzić w sąsiednich parafiach w Goszczy, Widomej lub Sieciechowicach. Ewentualnie można próbować w parafii w Skale, która jest parafią dziekańską tam mogą coś wiedzieć odnośnie ksiąg.
Pozdrawiam, ŁC
Można sprawdzić w sąsiednich parafiach w Goszczy, Widomej lub Sieciechowicach. Ewentualnie można próbować w parafii w Skale, która jest parafią dziekańską tam mogą coś wiedzieć odnośnie ksiąg.
Pozdrawiam, ŁC
Z wyrazami szacunku,
Łukasz Cąkała
Łukasz Cąkała
-
AUTOR TEMATU - Posty: 341
- Podziękował/a: 45 razy
- Podziękowano: 10 razy
Re: Par. Iwanowice- brakujace lata w aktach metr.
Dziękuję za odpowiedź.
Te parafie też już sprawdzałam, Skała jest jeszcze na liście
Brakujące lata zahamowały postęp prac nad drzewem. Jest Antoni Ciepała i 2 żony a 1 ślub. Ponieważ czas urodzenia ich dzieci w którymś momencie nakłada się, założyłam iż Antonich było dwóch (Antoni i Antoni Onufry). Moim bezpośrednim przodkiem jest Antoni Onufry, tylko czy obie żony zostały poprawnie przypisane do właściwego Antoniego? Drugie imię-Onufry pojawia się tylko raz. Szukam dalej
Te parafie też już sprawdzałam, Skała jest jeszcze na liście

Brakujące lata zahamowały postęp prac nad drzewem. Jest Antoni Ciepała i 2 żony a 1 ślub. Ponieważ czas urodzenia ich dzieci w którymś momencie nakłada się, założyłam iż Antonich było dwóch (Antoni i Antoni Onufry). Moim bezpośrednim przodkiem jest Antoni Onufry, tylko czy obie żony zostały poprawnie przypisane do właściwego Antoniego? Drugie imię-Onufry pojawia się tylko raz. Szukam dalej

Ela