Witam
Mam w swoim drzewie Filipowiczów w linii prostej - od ok 1780 r. - ale wyłącznie wielkopolanie - (Kórnik, Pniewy, Sady) - poszukuję bocznych galęzi
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Wodyńscy, Szatkowscy, Stawarscy i inni.
Moderator: Moderatorzy
linia Filipowicz
Pozdrawiam
Janina
Jeśli trafisz na akt zgonu Stanisława Filipowicza (ur.8-05-1810) w latach pomiędzy 1842-1853 koniecznie proszę o informację
-
- Podziękował/a: 5 razy
- Podziękowano: 22 razy
Re: Wodyńscy, Szatkowscy, Stawarscy i inni.
Stanisława Krystyna Kostecka 24 czerwca 1933 r w Kościele Parafialnym w Klesztowie (Żmudź) odbył się ślub z Aleksandrem Łysakowskim
Pozdrawiam z Chełma
Kuba Charęża
-------------
Kuba Charęża
-------------
-
- Podziękowano: 153 razy
W 1882 roku był ślub Edwarda Filipowicza posesor bonor.Łubienko,syn Józefa magistri postae,kufferka pisze:Panie Mieczysławie, informacje, które zamieścił Pan powyżej bardzo mnie zainteresowały.
Moja 4x prababcia Ewa Kopyto nazywała się z domu Filipowicz. Jej mężem był Michał Kopyto i mieszkali prawdopodobnie w Żmigrodzie Nowym. Ich syn Jan Kopyto ożenił się z Rozalią Walewską w 1841 r. w Żmigrodzie, a moja prababcia Rozalia, była ich wnuczką.
Niestety o tej części rodziny, jak do tej pory, wiem bardzo niewiele
Nazwisko Bulsiewicz też jest związane z moją rodziną. Tak nazywał się Stanisław, syn Jana, kuzyn mojej prababci Rozalii, który pochodził z Jasła lub jego okolic.
Może będzie mógł mi Pan jakoś pomóc i udzielić kilku wskazówek, np. gdzie można znaleźć metryki z parafii żmigrodzkiej.
z Anastazją Dębicką.
Mieczysław
-
W Kobylance koło Gorlic znajduje się akt ślubu z 1870 roku. Marianny córki Andrzeja Filipowicza i Salomei Golachowskiej,urodzona w Żmigrodzie,zamieszkała w Nowym Sączu.Lat 19.Z Aleksandrem Peszkowskim.
MM
MM
Mieczysław
-
Mam dobrą wiadomość.
Księgi z Nowego Żmigrodu są od 1784 w kancelarii parafialnej.
Zacząłem je fotografować.
Księgi z Nowego Żmigrodu są od 1784 w kancelarii parafialnej.
Zacząłem je fotografować.
Mieczysław