Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1881
Miejscowość: Wloclawek
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Aleksander
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Piernikowski
Link do zdjęcia: http://www.genealogiawarchiwach.pl/#que ... facet=fals
Witam Wszystkich serdecznie,
uprzejmie sie zwracam z prosba o pomoc w przetlumaczeniu mi tego aktu:
akt urodzenia Aleksandra Piernikowskiego, parafia Wloclawska, rok 1881 numer aktu 282, skan 70.
Z gory dziekuje i pozdrawiam,
Sandro
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Wloclawek-Piernikowski-Aleksander-1881
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 309
- Podziękował/a: 6 razy
Re: Wloclawek-Piernikowski-Aleksander-1881
Witam Wszystkich serdecznie,
Niesmialo sie przypominam z prosba o pomoc, w przetlumaczeniu mi tego aktu.
Pozdrawiam,
Sandro
Niesmialo sie przypominam z prosba o pomoc, w przetlumaczeniu mi tego aktu.
Pozdrawiam,
Sandro
-
- Podziękował/a: 11 razy
- Podziękowano: 12 razy
Re: Wloclawek-Piernikowski-Aleksander-1881
Akt 282, Włocławek. Działo się we Włocławku 19/31 lipca 1881 roku o godzinie 4 po południu. Stawił się Tomasz Piernikowski wyrobnik zamieszkały we Włocławku lat 26, w obecności Franciszka Janiaka lat 50 i Wojciecha Racinckiego lat 26 wyrobników zamieszkałych we Włocławku i okazał Nam dziecię płci męskiej oświadczając, że urodziło się ono we Włocławku 1/13 lipca bieżącego roku o godzinie 1 po północy z prawowitej jego małżonki Marianny z domu Staneckiej lat 27. Dziecięciu temu na chrzcie świętym udzielonym dzisiaj przez Księdza Jana Śliwińskiego proboszcza parafii zostało nadane imię Aleksander a chrzestnymi byli wyżej wymieniony Wojciech Racincki i Paulina Rosiewicz. Akt ten zgłaszającym i świadkom niepiśmiennym został odczytany przez Nas tylko podpisany. Proboszcz Włocławskiej Parafii. Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego. Ks. Jan Śliwiński.
Pozdrawiam,
Piotr
Pozdrawiam,
Piotr