Nie widzę takiej opcjiwicy pisze:Spójrz na menu i na "osoby tej samej płci"

Może w darmowej wersji jej nie ma??
Moderator: Moderatorzy
W takim razie w wersji 2.04 usunęli chyba opcję "osoby tej samej płci" chociaż w gotowych szablonach są takie z odmiennym tłem w ramce dla kobiet i mężczyzn, ale są to szablony z kolorowym tłem, niezbyt ekonomiczne w wydruku i pewnie mało czytelne w pomniejszeniuwicy pisze:![]()
Wchodzisz w menu "wykresy->przdoków", wybierasz osobę, otwiera się okno z grafiką wykresu. Okno ma menu z ikonami "Ustawienia", "Drukuj", itp.
"Osoby tej samej płci" są pierwsze z prawej
A też patrzę w wersję trial, 1.31.
Ages! ma funkcję zapisu do PDFa i wtedy tworzy gotowy plik dla plotera. Moje drzewo wyszło, że zajmie najwęższą rolkę (29,7cm) ale jej długość to będzie OK 4,8m i koszt ok. 25zł. Skoro to wydruk roboczy to zakładając pomniejszanie sporo taniej wyjdzie na drukarce.Dejna Jan pisze: Ilość stron przy wydruku drzewa można ograniczyć stosując jako drukarkę domyślną "PDF Creator" -( można w nim wybrać format papieru do A0), zapisać PDF i potem wydrukować sobie w każdym punkcie ksero mającym odpowiednie maszyny (koszt takiego wydruku ca 7-9 zł)
JD
Drzewo wygląda nieźle, podobnie jak w Ages!, tylko:wooc pisze:Wszystkie osoby może wyświetlić także program yEd
https://www.yworks.com/products/yed