Jeżeli, ktoś wybiera się do AP w Koninie, to miałbym ogromną prośbę o sprawdzenie i spisanie danych z aktu urodzenia:
Izbica Kujawska 1837 r., ur. Józef Woźniak.
Przemek
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AP Konin
Moderator: Moderatorzy
Re: AP Konin
Witam.
Ponawiam prośbę do odwiedzających Archiwum w Koninie.Może mógłby mi ktoś sprawdzić Józef Karasiewicz ur. 1888-1890 w Parafii Skulsk. Nie znam więcej szczegółów.
Będę wdzięczna.
Pozdrawiam Lilla
Ponawiam prośbę do odwiedzających Archiwum w Koninie.Może mógłby mi ktoś sprawdzić Józef Karasiewicz ur. 1888-1890 w Parafii Skulsk. Nie znam więcej szczegółów.
Będę wdzięczna.
Pozdrawiam Lilla
Cześć,
Czy jest szansa, że w najbliższych tygodniach jakaś dobra dusza pojawi się w AP w Koninie? Z www.szukajwarchiwach.pl wiem, że jest szansa na znalezienie kopii akt mojego pradziadka, Józefa Walczaka ur. 16.03.1981, par. Świnice Warckie, miejscowość Drozdów, ur. Jeśliby się jakaś dusza znalazła i mogła pomóc, to byłbym bardzo wdzięczny
i z radością pokryłbym koszty wykonania skanu/kopii.
Pozdrawiam,
Marcin
Czy jest szansa, że w najbliższych tygodniach jakaś dobra dusza pojawi się w AP w Koninie? Z www.szukajwarchiwach.pl wiem, że jest szansa na znalezienie kopii akt mojego pradziadka, Józefa Walczaka ur. 16.03.1981, par. Świnice Warckie, miejscowość Drozdów, ur. Jeśliby się jakaś dusza znalazła i mogła pomóc, to byłbym bardzo wdzięczny

Pozdrawiam,
Marcin
-
- Podziękował/a: 154 razy
- Podziękowano: 202 razy
Marcinie, jesteś starszy od Twojego dziadka.
A na poważnie, parafia Świnice Warckie z 1881 roku są dostępne http://www.szukajwarchiwach.pl/54/816/0 ... 0#tabSkany
Walczaka tam nie widzę.

A na poważnie, parafia Świnice Warckie z 1881 roku są dostępne http://www.szukajwarchiwach.pl/54/816/0 ... 0#tabSkany
Walczaka tam nie widzę.

Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
szukam:
Hehe, tak to jest jak się pisze nie patrząc na klawisze
Czeski błąd, nie 98 tylko 89. Poprawna data to 1891, a tego niestety nie ma w skanach 
Trochę jestem tu zablokowany, bo znam tylko imiona rodziców (Michalina i Marcin). I o ile Marcina znalazłem w urodzeniach z 1867 (bo zakładam, że to on, wieś się zgadza i plus minus wiek), to o Michalinie nic nie mam, więc liczę, że imiona rodziców, nazwisko panieńskie i nazwisko panieńskie matki pchnie mnie na tej gałęzi do przodu.
Pozdrawiam,
Marcin

Trochę jestem tu zablokowany, bo znam tylko imiona rodziców (Michalina i Marcin). I o ile Marcina znalazłem w urodzeniach z 1867 (bo zakładam, że to on, wieś się zgadza i plus minus wiek), to o Michalinie nic nie mam, więc liczę, że imiona rodziców, nazwisko panieńskie i nazwisko panieńskie matki pchnie mnie na tej gałęzi do przodu.
Pozdrawiam,
Marcin
-
- Podziękował/a: 154 razy
- Podziękowano: 202 razy
To napisz do (pewnie) USC o akt małżeństwa.Sochers pisze: Trochę jestem tu zablokowany
Poznasz nazwisko jego matki, a poza tym będziesz pewien, ze nie robisz genealogii obcych Ci ludzi.
Nazwisko Walczak jest popularne w parafii oraz okolicy.
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
szukam:
szukam: