UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Gorąca prośba o pomoc.
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 26
- Podziękował/a: 15 razy
Gorąca prośba o pomoc.
Witam,
zwracam się z gorącą prośbą o pomoc w ustaleniu czy akt nr 16 z r 1857 z par.Skalmbierz AP Kielce jest dostępny(chodzi tu o Franciszka Grębosza),czy niestety ta częśc księgi uległa zniszczeniu.Dodam,że przeglądałam GenBazę stąd posiadam numer aktu (zawarty w spisie treści)niestety samego aktu nie ma gdyż pierwszy skan dostępny posiada numer 81.Jeżeli ktoś może mi pomóc, będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.Katarzyna.
zwracam się z gorącą prośbą o pomoc w ustaleniu czy akt nr 16 z r 1857 z par.Skalmbierz AP Kielce jest dostępny(chodzi tu o Franciszka Grębosza),czy niestety ta częśc księgi uległa zniszczeniu.Dodam,że przeglądałam GenBazę stąd posiadam numer aktu (zawarty w spisie treści)niestety samego aktu nie ma gdyż pierwszy skan dostępny posiada numer 81.Jeżeli ktoś może mi pomóc, będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.Katarzyna.
-
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Re: Gorąca prośba o pomoc.
Kasiu,
Akt nr 16 / 1857 rok, ale jaki typ aktu. Chyba pytasz o chrzest?
Faktycznie w Genbazie brakuje pierwszej czesci ksiegi.
A czy sprawdzilas na stronie internetowej Mormonow. Moze jest poczatek ksiegi ?
Jesli nie znajdziesz, to napisz e-mail do AP Kielce z pytaniem, czy pierwsza czesc ksiegi sie zachowala.
Pozdrawiam,
Bozenna
Akt nr 16 / 1857 rok, ale jaki typ aktu. Chyba pytasz o chrzest?
Faktycznie w Genbazie brakuje pierwszej czesci ksiegi.
A czy sprawdzilas na stronie internetowej Mormonow. Moze jest poczatek ksiegi ?
Jesli nie znajdziesz, to napisz e-mail do AP Kielce z pytaniem, czy pierwsza czesc ksiegi sie zachowala.
Pozdrawiam,
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?
-
Dziękuję,tak oczywiście chodzi o akt urodzenia.Mormoni niestety też odpadają,bo tylko na mikrofilmach.Z mailem nie pomyślałam,spróbuję.Dziękuję raz jeszcze,a już myślałam,że jakiś mały kroczek a tu znowu ściana.
-
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Kasiu,
Nie trac nadziei tak szybko.
Znasz parafie, wiec szukaj w poprzednich i w nastepnych latach, rodzenstwa Franciszka Grebosza.
Brak aktu chrztu nie blokuje poszukiwan.
Pozdrawiam,
Bozenna
Nie trac nadziei tak szybko.
Znasz parafie, wiec szukaj w poprzednich i w nastepnych latach, rodzenstwa Franciszka Grebosza.
Brak aktu chrztu nie blokuje poszukiwan.
Pozdrawiam,
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?
-
Niestety tu pojawia się główny problem nie mogę szukac rodzeństwa nie znając rodziców.Jedyny trop jaki posiadam to akt ur.mojej prababki Jadwigi(znaleziony po długich poszukiwaniach,jako że nikt do końca nie potrafił mi powiedzie skąd wywodziła się ta gałąź rodziny) stąd wiem, że Franciszek(czyli jej tato) urodził się ok r.1856.Ale jak to mówią:''jak nie drzwiami to oknem'':)
Pozdrawiam Bozenno.
Pozdrawiam Bozenno.
parafia Nasiechowice 1856r. w pobliżu parafii Skalbmierz
zerknij na ślub tego Franciszka
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... d=S&w=06mp
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,32602,24
zerknij na ślub tego Franciszka
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... d=S&w=06mp
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,32602,24
Krzysztof
www.mojedrzewko.pl
www.mojedrzewko.pl
-
Dziękuję,ale ''mój'' Franciszek urodził się około tego roku,żoną jego była Franciszka d.Grochala.
-
- Podziękował/a: 32 razy
- Podziękowano: 26 razy
Może należało by sprawdzić parafię sugerowaną przez Krzysztofa ale 9 miesięcy później....
Właśnie jak nie drzwiami to oknem.
Powodzenia Grażyna
Właśnie jak nie drzwiami to oknem.
Powodzenia Grażyna
Grażyna Cieniewska - Rebell
poszukuję - Pomorze - Rebell/Rebella; Kujawy - Schmidt, Cieniewski; Kresy - Łojko, Piotrowski
poszukuję - Pomorze - Rebell/Rebella; Kujawy - Schmidt, Cieniewski; Kresy - Łojko, Piotrowski