UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Prośba o pomoc w przeszukaniu ancestry.com

Pytania i porady dla dzieci zagubionych we mgle

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
Andrasz
Podziękował/a: 42 razy
Podziękowano: 2 razy

Prośba o pomoc w przeszukaniu ancestry.com

Post autor: Andrasz » śr lip 27, 2016 12:00 am

Mam prośbę - czy mógłbym prosić o wyszukanie kilku osób w archiwum na stronie ancestry.com. W zamian proponuję pomoc w szukaniu informacji na myheritage, gdzie mam wykupiony abonament.

Janusz Andrasz
poszukuję - Kresy: Czarnecki, Bielawski, Wereszczyński, Kański, Jędrzejewski, Małopolska - Andrasz, Greger
Janusz

Andrasz, Greger, Czarnecki, Wereszczyński, Rudnicki, Ostrowski, Żarczyński, Bielawski, Misky, Runge, Doliński

marla

Re: Prośba o pomoc w przeszukaniu ancestry.com

Post autor: marla » śr paź 05, 2016 2:43 pm

Chyba nikt nie może... ja mam taki sposób, że w wynikach ancestry wyłapuję "okruszki" czasem data, rok, miejsce, bliski krewny... a potem z tymi okruchami szukam np. na familyseach.org bezpłatnie... żmudne, ale czasem bardzo skuteczne
pozdrawiam

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski
Podziękowano: 153 razy

Post autor: mieczysław maziarski » śr paź 05, 2016 4:41 pm

Warto na stronie :
http://wc.rootsweb.ancestry.com/
wpisać w najniższej ramce szukane nazwiska.
Pojawią sie drzewa genealogiczne zawierajace te nazwiska.
Wtedy trzeba je klikać a pokażą się nawet szczegółowe daty i miejsca urodzenia i pokrewieństwa.
Mozna też zaimportować plik gedcom .
Mieczysław

AUTOR TEMATU
Andrasz
Podziękował/a: 42 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Andrasz » pt sty 27, 2017 8:30 pm

Panie Mieczysławie,

dziękuję za odpowiedź. Nie wiem dlaczego nie dostałem o niej automatycznej informacji i zobaczyłem ją dopiero teraz. Od czasu napisania tego pytania dowiedziałem się już co nieco o "moich" Runge, tzn. od kiedy zaistnieli w regionie Jarosławia i kto jest moim bezpośrednim przodkiem. Niestety brakuje mi informacji o tym, co stało się z nimi pod koniec XIX wieku ...

pozdrawiam

Janusz
mieczysław maziarski pisze:Warto na stronie :
http://wc.rootsweb.ancestry.com/
wpisać w najniższej ramce szukane nazwiska.
Pojawią sie drzewa genealogiczne zawierajace te nazwiska.
Wtedy trzeba je klikać a pokażą się nawet szczegółowe daty i miejsca urodzenia i pokrewieństwa.
Mozna też zaimportować plik gedcom .
Janusz

Andrasz, Greger, Czarnecki, Wereszczyński, Rudnicki, Ostrowski, Żarczyński, Bielawski, Misky, Runge, Doliński

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy początkujących”