Witam.
Znalazłam kartę meldunkową dziadka z 1919r, w której podał, że jest kawalerem i przybył z Wa-wy ! Posiadam również jego akt urodzenia i wpis o zawartym ślubie 01.1910 r. z Anielą Wrońską (ur. w Zawadzie pow. bełchatowski w Bełchatowie (czekam na kopię aktu). Urodzony w Lipach-Grocholice, w okresie późniejszym Bełchatów. Z moją babcią ożenił się już w Łodzi( najprawdopodobniej), Sikora Rozalia ur.18-08-1897 we wsi Łążek ( szukam aktu małżeństwa). W księgach miasta Bełchatowa znalazłam również potwierdzenie danych, które posiadam .Wjaki jeszcze sposób mogę prześledzić losy dziadków: jak wyjaśnić dlaczego podał w karcie meldunkowej, że jest kawalerem, czy istnieją jakiekolwiek rejestry z terenu Bełchatowa o osobach, które się wyprowadziły bądź wyjechały na stałe do innego miasta ?
Elzbieta
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Karta meldunkowa Łódź
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Re: Karta meldunkowa Łódź
W szukajwarchiwach obok kart meldunkowych z Łodzi masz karty migracji z podziałem na komisariaty, ale też z podziałem na litery. Przeszukaj jeszcze te dokumenty, może ustalisz coś więcej.
Owe karty meldunkowe nie są w 100% pewnym źródłem danych. Sam wczoraj znalazłem mnie interesujące, ale miejsce urodzenia zupełnie nie zgadzało się z faktycznym miejscem potwierdzonym aktem.
Owe karty meldunkowe nie są w 100% pewnym źródłem danych. Sam wczoraj znalazłem mnie interesujące, ale miejsce urodzenia zupełnie nie zgadzało się z faktycznym miejscem potwierdzonym aktem.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
AUTOR TEMATU - Posty: 89
- Podziękował/a: 60 razy
- Podziękowano: 11 razy
Re: Karta meldunkowa Łódź
w moim przypadku wszystko się zgadza ( dane), natomiast informacja o stanie cywilnym dziadka - nie. Dzięki odnalezieniu karty meldunkowej, poszukiwania przyśpieszyły nieco. Teraz czekam na kopie zamowionych dokumentów i...po nitce do kłębka .
Dziękuję .
Elżbieta
Dziękuję .
Elżbieta
szukam :Antoni Michalak + Rozalia Michalak z d. Sikora mieszkali i zmarli w Łodzi.
emalak
emalak