UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Borysław - gdzie napisać

Pytania i porady dla dzieci zagubionych we mgle

Moderator: Moderatorzy

MaksW

Re: Borysław - gdzie napisać

Post autor: MaksW » wt sty 10, 2017 8:39 pm

Magdalena Smolska Kwinta pisze:Witam,

Proszę napisać konkretnie imię i nazwisko osoby, która się urodziła w Borysławiu. Może będę mogła Panu pomóc?
Witam,

Wkrotce zostane tata (za okolo miesiaca:) ) z tej okazji postanowilem zebrac informacje o zeby moj syn mogl w przyszlosci sie dowiedziec "skad sie wziol" (meszkamy za granica moja zona nie jest polka - dlatego tym bardziej mi na tym zalezy) przy okazji bede mial okazje sie dowiedziec jescze wiecej o sobie, wiec...

Tak jak Pani wspominala; moja rodzina zostala przesiedlona z Boryslawca (najprawdopodobniej po 20 lutym, ponoc dopiero wtedy dotarla do tej miejscowosci rozkazy o przesiedleniach i zaczelo sie to wszysko organizowac - z tego co czytalem) Oto dane ktorych jestem pewien:

Pradziadek: Franciszek Krzywda
Dziadek: Boleslaw Krzywda (ur. 12-02-1935 w Boryslawiu)
Jego brat: Zbigniew Krzywda (ur. w Boryslawiu?¿)
Matka: niestety nieznam nawet imienia :( z tego co opowiadala mi moja mama, najprawdopodobiej zostala zabita przez "ukrainicow" w okresie przesiedlen i miejmy nadzieje ze jest tam pochowana.

Bede wdzieczny za jakakolwiek informacje, jezeli jest w pani zasiegu. Dziekuje, dziekuje, dziekuje.

Dodano po 8 minutach 50 sekundach:
(przepraszam jestm nowy no forum i nie wiem czy moja wiadoposc zostala opublikowana - jakos jej nie widze, powtuze ja raz jescze:)

Witam,

Wkrotce zostane tata (za okolo miesiaca:) ) z tej okazji postanowilem zebrac informacje o zeby moj syn mogl w przyszlosci sie dowiedziec "skad sie wziol" (meszkamy za granica moja zona nie jest polka - dlatego tym bardziej mi na tym zalezy) przy okazji bede mial okazje sie dowiedziec jescze wiecej o sobie, wiec...

Tak jak Pani wspominala; moja rodzina zostala przesiedlona z Boryslawca (najprawdopodobniej po 20 lutym, ponoc dopiero wtedy dotarla do tej miejscowosci rozkazy o przesiedleniach i zaczelo sie to wszysko organizowac - z tego co czytalem) Oto dane ktorych jestem pewien:

Pradziadek: Franciszek Krzywda
Dziadek: Boleslaw Krzywda (ur. 12-02-1935 w Boryslawiu)
Jego brat: Zbigniew Krzywda (ur. w Boryslawiu?¿)
Matka: niestety nieznam nawet imienia :( z tego co opowiadala mi moja mama, najprawdopodobiej zostala zabita przez "ukrainicow" w okresie przesiedlen i miejmy nadzieje ze jest tam pochowana.

Bede wdzieczny za jakakolwiek informacje, jezeli jest w pani zasiegu. Dziekuje, dziekuje, dziekuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy początkujących”