UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Brześć-Kamiński-Michał-1888

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
gosiaczek51
Podziękował/a: 43 razy
Podziękowano: 171 razy

Brześć-Kamiński-Michał-1888

Post autor: gosiaczek51 » wt lip 11, 2017 1:44 pm

Proszę o tłumaczenie aktu:

Rok aktu: 1888
Miejscowość: Brześć
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Micha??
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Kami??ski
Link do zdjęcia: [url]http://%20brak[/url]

Kto pomoże mi rozczytać dokładnie, co Archiwum do mnie napisało?
Treść podaję poniżej:

Здравствуйте!

Вы оплатили предоплату (счет № 889).
15.05.2017 на Ваш домашний адрес выслан счет № 1574 на окончательный расчет (поиск о рождении Каминского Михаила положительный.
В связи с тем, что с 04.07.2017 г. изменились реквизиты банка Вам будет выслан новый счет на окончательный расчет.

Akta po rosyjsku rozczytuję, jednak z treścią mam problem, poproszę o pomoc. :kwitnie:
Gosia
Poszukuję:
Częścik, Gorczyca, Jurkowski, Lipka, Kalinowski, Malinowski, Miecznikowski, Stepnowski -
Krasnosielc, Gąsewo, Chojnowo i okolice;
Bażyk, Betlej, Kwaśniowski, Maziarz, Rączka, Stasiowski, Waśko, Wnęk, Urban-
Jasło i okolice;

marla

Re: Brześć-Kami??ski-Micha??-1888

Post autor: marla » wt lip 11, 2017 5:10 pm

.
google-tłumacz mówi:
Witamy!

Zapłacili zaliczkę (konto numer 889).
15.05.2017 na adres domowy wysłany na numer 1574 w ostatecznej kalkulacji (wyszukiwanie urodzin Kaminskogo Mihaila pozytywnej konto.
Ze względu na fakt, że od 07.04.2017, zmienione dane bankowe zostaną wysłane nową fakturę dla płatności końcowej.
---
całkiem nieźle; marla mówi:

Witam!
Zapłacono zaliczkę (kwit* nr 889).
15.05.2017 na Pani/Pana/Państwa domowy adres wysłano fakturę* nr 1574 z rozliczeniem końcowym (wykonana kwerenda - akt ur. Michała Kamińskiego.
W związku z tym, że od 04.07.2017 zmieniają się dane banku zostanie Państwu wysłana nowa faktura* z rozliczeniem końcowym.

>>> po prostu zmienili bank lub nr konta, nie płać na tamten (stary) rachunek co zaliczkę, czekaj na fakturę z właściwym nr rachunku i kwotą
Jeśli już zapłaciłaś, to czekaj na fakturę, potem upewnij się, czy dostali pieniądze - ja tak bym zrobiła

>>> sprawdź, czy nie zgubiłaś części tekstu - nawias ( otwiera się, ale nie zamyka

* słowo счет ma wiele pokrewnych znaczeń - wiele zależy od kontekstu
nie jestem pewna, czy lepiej "kwerenda wykonana" czy "udana" - to tylko kwestia semantyczna, może jakiś archiwista mnie oświeci

PS
TŁUMACZENIA - Akty - rosyjski?

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
gosiaczek51

Re: Brześć-Kami??ski-Micha??-1888

Post autor: gosiaczek51 » wt lip 11, 2017 5:56 pm

Marla, dziękuję Ci bardzo, czekam w takim razie na nową fakturę. O zgrozo, za jeden akt już zapłaciłam 76 zł /przeliczając na polskie złotówki/czyli opłaciłam kwerendę, teraz jeszcze tyle samo, za akt. :nieok: albo i dużo więcej, jeśli wyślę za pośrednictwem Banku, bo 76 zł płaciłam za pośrednictwem Poczty Polskiej. Ale na nas zarabiają :/ , niestety nie mam nikogo w Grodnie, a tego aktu szukam prawie 15 lat, więc nie mam wyboru :(
Gosia
Poszukuję:
Częścik, Gorczyca, Jurkowski, Lipka, Kalinowski, Malinowski, Miecznikowski, Stepnowski -
Jasło i okolice;

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
gosiaczek51

Re: Brześć-Kamiński-Michał-1888

Post autor: gosiaczek51 » pt lip 14, 2017 3:16 pm

Dzisiaj dostałam nową fakturę o wpłacenie 12 $ USA czyli 46,07 zł plus opłaty bankowe /mimo, że sama wykonywałam przelew internetowo/ 30 zł Bank na Białorusi i 50 zł Bank pośredniczący w Moskwie + wcześniej za kwerendę 76 zł, czyli jeden kwitek akt urodzenia dziadka z Białorusi z Archiwum Historycznego w Grodnie kosztuje ponad 202,07 zł.
To nie skarga, ale może kogoś interesuje jakie są koszty jednego kwitka. :(
Gosia
Poszukuję:
Jasło i okolice;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe - rosyjski”