UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Prośba do Admina

Opinie o forum, propozycje zmian, uwagi dot. funkcjonowania.

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
natkajp

Prośba do Admina

Post autor: natkajp » czw cze 14, 2012 10:12 am

Witam. Zarejestrowałam się dopiero wczoraj, ale już mam problem. Bardzo proszę o usunięcie mojego imienia i nazwiska z postu napisanego w odpowiedzi na założony przeze mnie temat. Jest to dział [Szlachta, herbarze, heraldyka], temat [Domańscy]. Nie chciałabym, aby moje dane były ujawniane na forum.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

wicy
Podziękował/a: 145 razy
Podziękowano: 322 razy
Kontakt:

Re: Prośba do Admina

Post autor: wicy » czw cze 14, 2012 10:31 am

Na założony przez Ciebie temat odpowiedzi udzielił apszczol, znany skądinąd wszystkim pod własnym imieniem i nazwiskiem widocznym w jego profilu. Zwrócił się imiennie, gdyż zapewne takie dane znalazł w Twoim profilu a dane te podałaś akceptując zasady i warunki rejestracji i uczestnictwa na forum. Taka forma zwracania się do współdyskutantów w niczym nie narusza regulaminu ani też ich dóbr osobistych ani danych osobowych. Dlatego też prośby tej spełnić nie mogę - nie ingeruję cenzuralnie w posty użytkowników nie łamiące regulaminu.
Proszę korespondencję w tej sprawie poprowadzić ewentualnie prywatnie z Adamem Pszczółkowskim.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski

sylwek01

Post autor: sylwek01 » pt lis 21, 2014 11:46 pm

Jestem tu pierwszy raz-zainteresowało nie pochodzenie mojego nazwiska-nazywam się Polak.W dziale etymologia nazwisk znalazłem jedną informację na tema Polak.Jest jakaś szansa żebym dowiedział się więcej o sobie i początkach ?Już dawno przestało mi się wydawać,że Polak,to szczególne nazwisko-dokładnie jak Brzęczyszczykiewicz, jednak chciałbym wiedzieć więcej.Kogo zatem zapytać-skąd toto się wzięło i jaka jest tego historia?Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

beata bistram
Podziękował/a: 91 razy
Podziękowano: 189 razy

Post autor: beata bistram » sob lis 22, 2014 12:45 pm

Witaj Sylwek01
Przejrzyj forum, na pewno szybko znajdziesz dzialy w ktorch bedziesz mogl wstawic swoje „zapytanie“
np.
problemy poczatkujacych
wymiana doswiadczen
szukam nazwiska
etymologia nazwiska
itd itp
powodzenia ;)
pozdrawiam Beata

P.S wychodze z zalozenia, ze masz na imie Sylwek? jak co podpisuj posty ;)

Awatar użytkownika

wicy
Kontakt:

Post autor: wicy » pn lip 27, 2015 7:17 pm

Konto nie zostało i nie zostanie aktywowane. Zostało usunięte. Tak to się dzieje w przypadku gdy nie podaje się dokładnie wszystkich pól wymaganych do aktywacji. Od długiego czasu nie tolerujemy na tym forum anonimów a imię i nazwisko w formie "waczd" jest nieakceptowalne.

marla

Post autor: marla » sob paź 08, 2016 6:14 pm

Nie mogę zablokować prywatnych wiadomości od użytkowników - problem 'wybrano nieprawidłową strefę czasową'. Strefa jest dobra, dla mnie nie ma znaczenia - ale nie zmienia mi ustawień 'globalnych'. Czy Admin mógłby użyć władzy i mi ustawić na: tylko 'administratorzy mogą wysyłać do mnie maile' - 'tak', reszta na 'nie'. Albo proszę naprawić tą strefę czasową :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika

wicy
Kontakt:

Post autor: wicy » sob paź 08, 2016 10:48 pm

marla pisze:Albo proszę naprawić tą strefę czasową :)
Globalne ustawienia czasu i strefy czasowej są prawidłowe, co widać po wylogowaniu się z forum.
Ustawienia globalne są modyfikowane ustawieniami indywidualnymi po zalogowaniu się. Każdy zalogowany może mieć ustawiony inny, indywidualny czas.
marla pisze:Nie mogę zablokować prywatnych wiadomości od użytkowników - problem 'wybrano nieprawidłową strefę czasową'.
Proszę najpierw ustawić strefę czasową z prawidłowym czasem i zatwierdzić zmiany.
Potem proszę spróbować zmienić ustawienia PW.

Jeśli taka kolejność nie zadziała to zmienię ustawienia palcem boga, choć nie wiem doprawdy czemu ma służyć takie odcinanie się od użytkowników.
Nie ma tu chyba spamerów. Odcięcie się od użytkownika zapewne załatwi dodanie go do listy "wrogów" (nazwa tragiczna, ale lepszej tłumacze nie wymyślili).

Bea
Podziękował/a: 199 razy
Podziękowano: 183 razy

Post autor: Bea » ndz paź 09, 2016 3:31 pm

A w zasadzie do czego służy lista "przyjaciół" i "wrogów" ?
Beata

Awatar użytkownika

wicy
Kontakt:

Post autor: wicy » ndz paź 09, 2016 3:37 pm

Tego nikt do końca nie wie :D
Na pewno lista wrogów ukrywa (z możliwością otwarcia na życzenie) posty pisane w tematach przez wrogów. Być może też blokuje PW.
Reszty tych usprawnień nie znam.

Bea
Podziękował/a: 199 razy
Podziękowano: 183 razy

Post autor: Bea » ndz lip 23, 2017 2:36 pm

Można już korzystać, czy będziesz jeszcze coś zmieniał ?
(skasowałeś podziękowania i chat)
Beata

Awatar użytkownika

wicy
Kontakt:

Post autor: wicy » ndz lip 23, 2017 2:46 pm

Była nieudana próba aktualizacji forum. Teraz walczę z przywróceniem podstawowych dodatków. Czat być może za chwilę się pojawi ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Do Admina - opinie, sugestie, uwagi”